Şimdi Ara

Cisco Aironet 1310 802.11g/b Wireless Access Point

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
2.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şirketimde Ocak ayında Bridge olarak kurmuş olduğumuz Cisco AP1310 Outdoor Wireless Anten 1,5 ay boyunca sorunsuzca kullanılmıştır,ancak son 1 aydır oldukça sıkıntılar yaşamaya başladım ve sizlerin belki bu sorunlara çare bulabileceğinizi düşündüm, başlarda 1 ile 2 ms arası seyir eden pingleme süresi 1000-3000 arasını bulmaya başlamıştı ve sürekli kopmalar yaşıyordum, frekans çakışması olabileceğini düşündüm ve kanal değiştirmeye karar verdim ve bu değişiklikten sonra pingleme süresi problemi ortadan kalktı,ara ara kopmalar bitti ve herşeyin normale döndüğünü sandım oysaki farklı bir problem ile karşı karşıya gelmiştim şu anki problemim ve halen devam eden problemim 5-6 gün arayla access point'ler birbilerini pingleyemez hale gelmesidir bu sebepten iletişim tamamen kayboluyor. Her iki noktadaki cihazları kapatıp yeniden başlattıktan sonra sorun çözülüyor ancak 5-6 sonra kilitlenme yeniden oluşuyor. Antenler arası mesafe yaklaşık 1.7 Km'dir. Rutin şekle girmiş bu 5-6 günlük kitlenme neden oluşabileceği ile ilgili fikri olan arkadaşların tavsiyelerini denemek isterim. Şimdiden cevaplayan cevaplamayan herkese çok teşekkür ederim.

• yıl 2009 ya, hala niye cisco kullanıyorsunuz???
  • quote:

Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare
    yıl 2009 ya, hala niye cisco kullanıyorsunuz???

Dalga geciyorsun herhalde?
    Acaba neden " Cisco " kullaniyoruz?
  • quote:

ThisisaNightmare herşeye karşı...kullanılabilecek alternatifleri yaz bari o kadar biliyorsun...

chatnoire hocam mikrotik 5ghz setlerden kullanabilirsin tek kullanıcı alacaksa bağlantıyı bridge modunda bağlantı kurup kullanabilirsin..
  • imhotep arkadaşım esasında ben alternatiften ziyade konu ile ilgili tecrübesi olabilecek arakdaşlardan öneri almak istiyordum. Ayrıca domain'de var olan 170 kullanıcının 20'si antenin kurulduğu diğer uçta. onun için oradaki trafikte yoğun söylediğin sistemi hiç denemedim ve görmedim ancak Cisco'nun bu işi yapabileceğini düşünüyorum, benim sorunumun şu an teknik olduğunu sanıyorum. Teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: axiadam

quote:

Dalga geciyorsun herhalde?
    Acaba neden " Cisco " kullaniyoruz?

Neden böyle bir WIRELESS UYGULAMASINDA Cisco kullanıyor?
    Bana bunun cevabını verirseniz sevinirim...

alternatif olarak en basitinden:
    Ubiquiti var.
    pingleri 1-2 ms olupta, 10 km lik cihazları 100$ ı geçmeyen mallar üretiyorlar. Üstelik tek işleri wireless, bir sorun olduğunda desteği çok iyi, tıkanma da yapmıyor.
    Biraz daha hız isterim ben dersen:
    Alemlerin kralı Mikrotik var. 20 MHZ DE GERÇEK 54 MBPS VEREN BABAYİĞİT MARKA VAR MI? ÜSTELİK BUNU 160$ A YAPAN?

• http://certifications.wi-fi.org/wbcs_certified_products.php?lang=en

şu sayfadan bana bahsettigin ürünleri Wi-Fi sertifikasini bulabilir misin?
  • quote:

http://certifications.wi-fi.org/wbcs_certified_products.php?lang=en

şu sayfadan bana bahsettigin ürünleri Wi-Fi sertifikasini bulabilir misin?

???
    Sırf şirketlerden para koparmak için gereksiz bir oluşum.
    Allah aşkına bana şunu söyleyin:
    Bir malın bir kuruluş tarafından onaylanma gibi gereksiz bir reklamına mı yoksa cihazın testlerine göre mi alınması mantıklıdır?

en basitinden bu sitede airties da yok, o zaman türkiye'de airties satılmasın(ben zaten satılsın demiyorum ama alan birsürü kişi var)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 9 Mart 2009; 18:05:11 >

• Airties ba$ka birisinin ürettigi malzemeyi kullaniyor olabilir mi?
    Ayrica para koparmakla alakasi yok bu i$in.. Bu i$in standartla$mayla alakasi var.

20mhz'de kullandigin bir mikrotik cihazini hangi 5mhz wireless network ile haberleştirebilirsin?
  • Buyur o zaman:
    Atheros Communications yazmaktadır.

2 tane mini-pci kullanarak birini 20 mhz de öbürünü 5 mhz de çalıştırabilirsin...

Kusura bakma ama cisco, wireless konusunda gereksiz, ve pahalı.
    Daha ucuza çok daha iyi ve performanslı sistemler kurulabilir.

Kaldı ki Mikrotik+Ubiquiti ile amfisiz 304 KM lik 20 Mbps lik linkler kurulunabiliniyor.

80 KM lik mikrotik linki ile(24 dBi Grid anten var üstelik) 10 Mbps TCP Throughput var iken 1-2 ms gecikme alabiliyor.
  • quote:

Buyur o zaman:

2 tane mini-pci kullanarak birini 20 mhz de öbürünü 5 mhz de çalıştırabilirsin...

Kaldı ki Mikrotik+Ubiquiti ile amfisiz 304 KM lik 20 Mbps lik linkler kurulunabiliniyor.

80 KM lik mikrotik linki ile(24 dBi Grid anten var üstelik) 10 Mbps TCP Throughput var iken 1-2 ms gecikme alabiliyor.

304Km'lik bu wireless linkinin tanitildigi veya anlatildigi linki gönderebilir misin? :)
    Wireless diyorum wire-xxx gibi bir teknoloji olmasin. 304Km ve amplifikatörsüz..

Cisco gereksiz bir firma olsaydi $uan birbirimizin yazilarini %90 okuyamazdik :)

Birini 20mhz'de digerini 5mhz'de birbirleri arasinda kullanirsin sorun olmayabilir.
    Ayni anda 20mhz ile haberleşirken ayni anda diger 5mhz'lik arkadas ile nasil haberlesecek bu cocukcagiz?

• Böyle bir konunun açılmasıyla böyle bir tartışmanın oluşabileceğini hiç ama hiç kestiremedim
    Aslında o yada diğeri benim sorunumu gidermiyor sizin bu polemikleriniz..

Sorun ile ilgili öneriniz varmıdır ? teşekkür ederim arkadaşlar..
  • quote:

quote:

Buyur o zaman:

304Km'lik bu wireless linkinin tanitildigi veya anlatildigi linki gönderebilir misin? :)
    Wireless diyorum wire-xxx gibi bir teknoloji olmasin. 304Km ve amplifikatörsüz..

Cisco gereksiz bir firma olsaydi $uan birbirimizin yazilarini %90 okuyamazdik :)

Birini 20mhz'de digerini 5mhz'de birbirleri arasinda kullanirsin sorun olmayabilir.
    Ayni anda 20mhz ile haberleşirken ayni anda diger 5mhz'lik arkadas ile nasil haberlesecek bu cocukcagiz?

dediğim gibi 2 tane kart ile yapmak gayet mümkün.
    Cisco ya o kadar para ödeyeceğime gider mikrotik RB433 alır üstüne de 3 tane XR2 alırım Ubiquiti den.

Buyur 304 KM amfisiz sadece kendi çıkış gücü ile Mikrotik+Ubiquiti'nin gücü...
    http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=7&t=16548

quote:

The signal received on both end was from -58dBm to -62dBm, bitrate between 12 and 48Mbps

Ayrıca ben cisco ya gereksiz demedim, sadece wireless ürünleri gereksiz yere para harcamak olunca, bana kullanmak gereksiz geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 9 Mart 2009; 22:35:06 >

• Ya gercekten bisey demiyorum. Sence 304km iki dagin tepesinde olmasa mümkün mü dünyanin yuvarlakligini aşmasa?
    Bu gosterdigin 304km'lik deney " EXTREME " ötesi. Bunu dagin tepesine cikmadan çölde yapabilir misin noktadan noktaya?
    Ve dosya transferi hakkindada hic bir şey yok ya da ben göremedim mi yine? Sadece LİNK var karşılıklı..

chatnoire, senin sorununda buyuk ihtimalle sorunlarin yasandigi gunden itibaren bir enterferans problemi gibi.
    Cihazlarinin yakininda yeni calismaya baslayan birşey var mi acaba? Baz istasyonu, yüksek gerilim hattı vs gibi?
  • Görünürde böyle bir değişim söz konusu değil
    İşin garip yanı 5 günde bir yapması benim idrak edemediğim de bu esasında.
  • quote:

Ya gercekten bisey demiyorum. Sence 304km iki dagin tepesinde olmasa mümkün mü dünyanin yuvarlakligini aşmasa?
    Bu gosterdigin 304km'lik deney " EXTREME " ötesi. Bunu dagin tepesine cikmadan çölde yapabilir misin noktadan noktaya?
    Ve dosya transferi hakkindada hic bir şey yok ya da ben göremedim mi yine? Sadece LİNK var karşılıklı..

chatnoire, senin sorununda buyuk ihtimalle sorunlarin yasandigi gunden itibaren bir enterferans problemi gibi.
    Cihazlarinin yakininda yeni calismaya baslayan birşey var mi acaba? Baz istasyonu, yüksek gerilim hattı vs gibi?

Nasıl extreme ötesi?
    Link dediğin öyle kurulur.
    Göster bana 5GHz de kurulan 10 km ve ya üstü bir link? Bulamazsın çünkü uzun linkler her halukarda LOS gerektirir.
    Ayrıca kullanılan donanımlar:
    RB5xx serisi(Artık 433 ile daha ucuza ve daha performanslı mümkün)= 99$
    XR5= 109$
    Dış ortam kutusu pigtail vs = 40$
    Yıldırım önleyiciler= 30$
    Çanak anten = 50$
    Feed kısmı = 30$
    Kablo ve adaptör vs = 40$
    evet. Bütün masraflar tek tarafta bu kadar.
    Toplarsak, 400$ ediyor bir tarafta.
    Peki sorarım sana extrem dediğin 400$ ise, cisco nun 400$ lık cihazlarını saysana bana tüm özellikleri dahil ve 304 KM öteden -62 dBm ile bağlanabilecek.

Bu arada mikrotik in kendi testi var. Orda demiş zaten 12-48 mbps bitrate.

Senin sorunun ram kaynaklı olabilir, sistemde son günlerde aşırı fazla bağlantı oluyorsa, bu işlemci ve ram de sorun yaratabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 9 Mart 2009; 23:48:52 >

• RAM ve İŞLEMCİ kaynaklı olabilir derken tam olarak neyi kastettin night biraz daha açma şansın varmı ?
  • İşlemci kaynaklı- Fazla bağlantı kurulması
    ram kaynaklı- eğer restart atınca düzeliyor ve belli bir süre sonunda tekrar eski haline geliyorsa ram kaynaklıdır.
  • Anladım. o halde söylemene göre şu anki problemim RAM kaynaklı olma ihtimali yüksek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.