Şimdi Ara

Cisco Linksys WAG 120N modem sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Komşumuzla ortaklaşa kullanıyoruz interneti. Onlarda ttnetin vermiş olduğu ZTE W300 modem var. Onun binasından bizim binaya 15 metrelik bir data kablosu ile bağlıyorum bilgisayarıma. Ancak Wireless konusunda bu modem bizim işimizi göremiyor. 54Mbps ve ara duvarlardan dolayı ancak camın önünden 1 diş çekebiliyor. Ben elime geçen Cisco linksys WAG 120N modem wireless konusunda biraz daha iyi ancak kablolu olarak komşumuzun bilgisayarını görmesine ragmen benim bilgisayarı bir türlü göremiyor. Gidip masaüstü bilgisayarıma wireless adaptör takıp öyle bağlanmak istemiyorum çünkü bazen online oyunlarda kopmalar oluyor o şekilde bu nedenle o yol şuanlık en son seçeneğim. Modemi modeme bağlayabilme şansımız var mı acaba? oradan gelen kabloyu kendi modemime takıp kendi modemim üstünden sadece wirelessinden yararlanabilir miyim ?

• anlaşılması için basit bir çizim ile göstermeye çalıştım :). Zte w300 komşumuzda bulunuyor. Oradan 15 mt kablo ile bizim bilgisayarımıza bağlıyoruz. Ben elimdeki linksys wag120n modemi bu aşağıdaki resimde gösterdiğim gibi bağlayabiliyor muyum yoksa başka bir şekilde mi oluyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coldness -- 14 Kasım 2014; 9:55:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: coldness

anlaşılması için basit bir çizim ile göstermeye çalıştım :). Zte w300 komşumuzda bulunuyor. Oradan 15 mt kablo ile bizim bilgisayarımıza bağlıyoruz. Ben elimdeki linksys wag120n modemi bu aşağıdaki resimde gösterdiğim gibi bağlayabiliyor muyum yoksa başka bir şekilde mi oluyor ?

Zte modem 192.168.1.1
    Elindeki modem ip yi 192.168.1.××× yap
    Firewalli kapat
    Dhpc yi relay yapip 192.168.1.1 yap
    Relay secenegi yoksa dhpc yi kapat
    Birinci dns 192.168.1.1
    Wifi isim ve sifreyi belirleyip zte den gelen kabloyu elindeki modeme girip deneme yap

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam bu konuda yeterli bilgim yok. Bağlantıları nasıl yapıyoruz orasını da tam bilmiyorum. modemler arası bağlantılar lan portları arasında mı oluyor. resimde gösterdiğim gibi mi mesela yoksa başka şekilde mi oluyor?
  • quote:

Hocam bu konuda yeterli bilgim yok. Bağlantıları nasıl yapıyoruz orasını da tam bilmiyorum. modemler arası bağlantılar lan portları arasında mı oluyor. resimde gösterdiğim gibi mi mesela yoksa başka şekilde mi oluyor?

Evet
    Gerekli ayarlar yapilip landan lana kablo girilecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yücel52 -- 14 Kasım 2014; 11:52:10 >
  • Tamam hocam çok teşekkürler akşam eve gittiğimde deneyeceğim
  • Olmadı :( sanırım modemle ilgili bir sıkıntı var. Yine aynı şekilde kablolu bağlantıyı tam kuramıyor. Wireless ile bağlantı nasıl oluyor onu tam kavrayamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coldness -- 17 Kasım 2014; 13:34:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam oldu asıl bağlantımı sağlayamama nedenim kabloymuş. Yeni kablo çektim kesilmeler bitti. Dediğin ilk yöntemi kullandım oldu çok teşekkür ederim.

@connaught

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coldness -- 22 Kasım 2014; 16:23:20 >
  • quote:

Hocam oldu asıl bağlantımı sağlayamama nedenim kabloymuş. Yeni kablo çektim kesilmeler bitti. Dediğin ilk yöntemi kullandım oldu çok teşekkür ederim.

@connaught

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.