Şimdi Ara

CISS'lı inkjet mi toneri doldurulan LASER mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu konuda kafam cidden karışık, evde kullanacağım ev kullanıcısına göre daha fazla sayıda çıktı alacağım 200 tl civarında bütçe ayırmayı planlıyorum, her ikisini kullanmış arkadaşlardan tavsiye istiyorum CISS'lı inkjet mi yoksa toneri doldurulan LASER mi?

Neye göre karar vericez derseniz CISS lı sistemde tarayıcı fotokopi ve renkli çıktı alma imkanı var ama ömrü konusunda bir fikrim yok, laser ise sanırım 10.000 ile 20.000 sayfa arasında toner değiştirmeden doldurarak kullanılabiliyor. yani lazer uzun ömürlü, inkjetler ise daha fonksionel ve renkli, Bunlardan hangisi daha uzun ömürlüdür, siz olsanız ne alırdınız?

• 10-20 bin toner kapasiteli yazıcıları 200 tl ye bulamazsın. şuanda piyasadaki lazer yazıcılarla toner değiştirmeden 1000-3000 arası çıktı anca alırsın. ben olsam bir ev kullanıcısı olarak çok fonksiyonlu mürekkep püskürtmeli bir yazıcı alırdım. lazer daha sorunsuz ama yapabilecegin şey kısıtlı sadece siyah beyaz çıktı alırsın. şuan hem brother hl 2040 lazer hem de epson sx115 çok fonksiyonlu inkjet kullanıyorum ikisinden de acayip memnunum. önüme gelene bu ikisinden başkasını tavsiye etmiyorum o derece yani
  • inkjet fazla yatmadan çalışacaksa cıss sistemlisini tavsiye edebilirim.yani bekleme yaptığında mürekkep donma sorunu var inkjetlerde.ama ortalama en azından haftada 1-2 defa renkli çıktı alırım derseniz sorun yok.uzun süreli kullanılmadan beklemelerde bu sorun ortaya çıkıyor.

gittigidiyorda 120 TL ile 140 TL arasında üç ayrı model Brother görmüştüm bir kaç gün önce.kaliteli ve markaya uygun mürekkep kullanmak şartıyla brother tavsiye ederim.çipsiz ve sorunsuz makinadır.dediğim gibi kaliteli ve uzun süreli yatmayacaksa 20.000 civarı sayfa sorunsuz baskı alanlar var.makinalarıda hala çalıştığı belirtilmiş.

epson alacaksanız alır almaz eğer cıss ile kullanacaksanız atık mürekkep tankı yapmanızı tavsiye ederim.yani yazıcıya tadilat yapmanız gerekebilir.yada her seferinde ayrı ücret ödersiniz atık mürekkep tanklarını değişimi için.çünkü epsonların kafa temizliği yaptığında kendiliğinden çok fazla atık mürekkep oluşturduğu herkes tarafından bilinmektedir.waste ink pad resetlemesi sorun oluyor epsonlarda.

canon alacaksanız reset işlemi var.reset edilebilen birkaç model düşük olan eski bir model tercih edin.çünkü yeni modellerin reset işlemi çözülene kadar sorun yaşarsınız.yani önce resetlemesinin yapılıp yapılmadığını ve nasıl yapıldığını öğrenin.

tabii alacağınız renkli baskılarda aradığınız kalitede önemli.çok kaliteli baskı istiyorum diyorsanız 5 - 6 hatta 8 renk ayrı kartuş kullanan modeller gerekir.bunlarda hepsi ayrı maliyet tabiiki.

• arkadaşlar öncelikle cevaplar için teşekkürler,

10-20 bin sayfa derken toneri doldura doldura o kadar baskı alabilirim diye yazmıştım sanıyorum 200tl lik bir lazeri doldurarak o kadar kullanabilirim. Brother hl 2040'ı tavsiye eden çok kişi var forumda, lazer alırsam büyük ihtimalle bu olur.

"xpress34" dediği gibi 20.000 i cıss ile gören varsa benim için uygundur o kadar çıktı aldıktan sonra nasılsa parasını çoktan çıkardı derim. epsonlardaki atık mürekkep tankı yapımına rastlamıştım.

Büyük ihtimalle tercihimi CISS'tan yana kullanıcam, tavsiye edeceğiniz yazıcı nedir, kullanıp tecrübe ettiğiniz bir yazıcı varsa tercihimi ondan yana kullanabilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.