Şimdi Ara

CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ (273. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.650
Cevap
99
Favori
362.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 271272273274275
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: melodramm

Geçmişte garantiden değişen bir parça idi kendileri.
    Aracınız yetkili servis bakımlı ise destek vereceklerdir.
    Yetkili servis bakımlı değil ise 5 ila 8000 tl masraf çıkabilir.

İyi forumlar...
    Teşekkürler kardeş. Araç 45 binden sonra servise girmemiş sanırım :(
    De 5 ila 8 bin mi? Ne bu arkadaş motor mu yaptırıyoruz?

Peki arkadaşlar bu start stop u sürekli devreden çıkartamıyor muyuz?
    Her çalıştırışta menüden eco modunu mu kapatmak zorundayım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismailht61

Teşekkürler kardeş. Araç 45 binden sonra servise girmemiş sanırım :(
    De 5 ila 8 bin mi? Ne bu arkadaş motor mu yaptırıyoruz?

Peki arkadaşlar bu start stop u sürekli devreden çıkartamıyor muyuz?
    Her çalıştırışta menüden eco modunu mu kapatmak zorundayım?

Alıntıları Göster
    Yeni nesil araçlar maaalesef bu şekilde.
    Örnek vermek gerekir ise arka stop fiyatı 3700 tl.
    Far xenon olursa 8500 tl.

Yıllardır maaşlarımız yerinde sayınca bizlere yüksek geliyor haliyle.

Stop&start sistemini servise giderek kalıcı olarak kapatmak mümkün.
    Aksi takdirde her marş sonrasında otomatik olarak devreye giriyor.
    Aracı şehir içi ağırlıklı kullanacaksanız zaten kisa süre sonra stop&start sistemi düşük akü seviyesi sebebi ile devre dışı kalacaktır.

Iyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melodramm -- 19 Eylül 2019; 21:7:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• melodramm kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler kardeş. Servis bu sürekli kapatmadan ötürü ücret alıyor mu?
    E servis bu desene.

Peki bi önceki mesajda 5 ila 8 Bin arası tutacak olan parça nedir?Sadece bi emniyet kemeri ikaz ışığı yaktıran. Kemerlerin gergileri çalışıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismailht

Teşekkürler kardeş. Servis bu sürekli kapatmadan ötürü ücret alıyor mu?
    E servis bu desene.

Peki bi önceki mesajda 5 ila 8 Bin arası tutacak olan parça nedir?Sadece bi emniyet kemeri ikaz ışığı yaktıran. Kemerlerin gergileri çalışıyor.
    Servise sordum. 250 TL karşılığı kapatıyorlarmış( yaptıkları bilgisayara bağlayıp yazılımdan devre dışı bırakmak o kadar)

Servise kemer arızasını da sordum. Bu kemerin titremesini sağlayan bir parça var. Onda sayaç varmış. Sayaç süresi bitince bu şekilde oluyormuş. Arkadaş özellik yapmışsın, birde üzerine sayaç bağlamışsın. Ne akıl bee. O şekilde bin hocam dedi. Hiç bir sorun olmaz. Yenisi 8 bini buluyor. Takdırsan da 2 - 3 sene sonra yine aynı olacak dedi. :)
    Oh çok şükür. Aracımda başka sorun morun da yok.
    Cumartesi yağ bakımı var.
    Yağ olarak en iyi markalardan birini aldım:
    urun.gittigidiyor.com
    Liqui Moly Top Tec 4300 5W30 5 LT (2324) Balata Spreyi Hediyeli Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/liqui-moly-top-tec-4300-5w30-5-lt-2324-balata-spreyi-hediyeli-420983991

tavsiye ederim. Ayrıca motor ve karter temizleyici aldım. :
    urun.gittigidiyor.com
    Liqui Moly Engine Flush Karter Temizleyici 300 ml. Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/liqui-moly-engine-flush-karter-temizleyici-300-ml-325914663

Geri kalan malzeme özel servis tarafından sağlanacak.

Ön arka balata tavsiyeniz olur mu?

• bulentbatir B kullanıcısına yanıt
    Bülent bey selamlar, C4 Picasso için elinizde güncel harita var mıdır? Yoksa hala 2018/2 mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba yaklaşık 1 ay önce 2014 Grand Picasso aldım ve henüz arabaya alışma aşamasındayım. Adaptif hız sabitleyici nasıl devreye girer bulamadım. Araç menüsünde gözükmüyor bir yerlerden açmak mı gerekiyor ? Ayrıca genel kontrollerini yaparken soğutma suyunu renksiz gördüğüm için antifriz yok sandım fakat tamircim ölçümde -30 olarak ölçtü soğutma suyunu. Antifrizi bu şekilde renksiz olan var mı acaba yada 5 yıldır hiç değişmediyse rengin kaybolması gibi bir durum olur mu ?

• PELOTON kullanıcısına yanıt
    Menüde değil direksiyonda olması lazım. Solda cruise ve limit tekeri var. Limite getirin tekeri. Sonra solundaki+ - tuşlarından hızı seçin. Pause tuşuna basınca aktifleşir.

Adaptiften kastınız öndeki araca göre hız sabitleme ise onu cruiseda kendi yapıyor zaten. Ama iki araç arasında 40dan fazla hız farkı olmayacak.

Antifrizi bilmiyorum ben hiç bakmadım. servisten servise.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barsoy -- 8 Aralık 2019; 11:26:36 >
  • barsoy kullanıcısına yanıt
    Evet hız sabitleyiciyi direksiyondan devreye alıyorum fakat adaptif olarak çalışmıyor. Kullanım kitapçığında araçlar arası mesafe 30 km hızdan fazlaysa devreden çıkar belirtmiş, normal olarak devrede ikende öndeki araca yaklaışırsa devreden çıkıyor. Adaptif hız sabitleyici için ise sürüş yardımı menüsünde seçili olmalı diyor fakat ben nerede olduğunu bulamadım.

• Örnek olarak kullanım kitabında yazan bu.  CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ
    Ayrıca başka araçların menüsünde olan bu Akıllı hız sabitleyici yazan kısım bende yok. Bende onun yerine Araçlar arası süre butonu var.  CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ  CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ

Bendeki menü bu şekilde  CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PELOTON -- 8 Aralık 2019; 14:26:57 >

Bende hangisiydi hatırlamıyorum. Aracım evde değil şuan gelince bakayım

• Facebook grubu kapandı mı ne oldu arkadaşlar?
    https://m.facebook.com/groups/citroenc4picassoturkiye/

Ben döndüm, dolaştım yine picasso almaya karar verdim. 2018 shine + xenon araç bakıyorum ama 160-170 li rakamlar var 10-20 bin kmlik araçlarda. 2015 etg kullanmış 2017 de sedan a geçmiştim mecburiyetten.
    2015-2016 120hp tg+gp temiz araç bulmak zor gibi. Onlar da 130 dan başlıyor.. Fikir belirtmek isteyen?

Geç oldu biraz inşallah halletmişsindir. Bendeki menü de aynı seninki gibi yani senin yapacağın bişey yok gibi. Servise yada facebook gruba sordunmu?

• quote:

Orijinalden alıntı: PELOTON

Örnek olarak kullanım kitabında yazan bu.  CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ
    Ayrıca başka araçların menüsünde olan bu Akıllı hız sabitleyici yazan kısım bende yok. Bende onun yerine Araçlar arası süre butonu var.  CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ  CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ

Bendeki menü bu şekilde  CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ
    Kardeş hayırlı olsun. Bende 13 Eylülde aldım. Bende yeniyim. Akıllı hız sabitleme ne iş yapar bilmiyom. Sahibinden de bi araçta gördüm bende o ekranı. O araç özel üretimdi. Deri koltuk, koltuk ısıtma, masaj filan. Bizim hız sabitleme evet belli km nin altında devreden çıkıyor ama öndeki araçla arasındaki mesafeyi de koruyor otomatik olarak. Mesela ben 100 e sabitledim gidiyorum. Öndeki sollamaya çıktı hızı 90. Benimkide onu görüp yavaşlıyor ve 85 e kadar düşürüyor hızı. Öndeki şeridine geçince otomatik gaz verip 100 e tekrar çıkıyor. E buda epey bi akıl :)

• quote:

Orijinalden alıntı: fsr

Facebook grubu kapandı mı ne oldu arkadaşlar?
    https://m.facebook.com/groups/citroenc4picassoturkiye/

Ben döndüm, dolaştım yine picasso almaya karar verdim. 2018 shine + xenon araç bakıyorum ama 160-170 li rakamlar var 10-20 bin kmlik araçlarda. 2015 etg kullanmış 2017 de sedan a geçmiştim mecburiyetten.
    2015-2016 120hp tg+gp temiz araç bulmak zor gibi. Onlar da 130 dan başlıyor.. Fikir belirtmek isteyen?
    2017-18 lerde TP+GP bulmak mümkün mü?

Şu an en makulleri 2015-2016 TP+GP olanlar gibi geliyor bana. Tabi 90000km nin altında araç bulmak zor bu şekilde.

360 derece kamera hangi yıllarda kaldırıldı acaba? Neredetyse hiçbir ilanda yok gibi.

• barsoy kullanıcısına yanıt
    Henüz tekrar deneyemedim ama buton aktif değildi son kullandığımda, onu aktif ettim en kısa zamanda deneyeceğim. Sanırım bizde Araçlar arası süre 2015 te Akıllı hız sabitleyici olarak değişmiş menüde. Bendeki kafa karışıklığıda o yüzden oldu. Bu arada başka sorunlar baş gösterdi onlarla uğraşıyorum. Aracı alınca oto kuaföre verip bi detaylı temizlik yaptırdım içi bi temizlensin klima kokusu vardı bi gitsin diye, ama bugün gördüm ki sol arka koltuğun altındaki taban halısından içeri giren kablo kopuk vaziyette duruyor. Kuafördemi oldu yada araca binip kurcalayanlardan mı bilemedim. Ama işin ilginci sol arka koltukta kemer takılı değilken bile ekranda takılı gözüküyor. Kablo kopuk olunca takılı iken bile takılı gözükmemesi gerek halbuki. En kısa zamanda bi elektrikcide baktıracağım. Birde direksiyondaki ses kısma tuşu daha önceki sahibi tarafından boyanmış oto kuaför sonrası boya kalktı bende rötüş yapayım derken daha berbat oldu, üzerindeki siyah kaplamayı iyice söktüm. Kısaca oto kuaför yaptırdığıma pişman oldum. Hevesle aldığım aracı daha tam keyifle süremeden sorunlarla uğraşmaya başladım anlayacağınız, neyse biraz uzun oldu inşallah sonrası hayırlı olur..

• ismailht61 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim kardeşim sizede hayırlı olsun kazasız belasız kullanın. Akıllı hız sabitleyici tamda anlattığınız işe yarıyor yani önünüzdeki aracın hızını algılayıp ona göre hızını adapte edebiliyor, sizde gaz fren uğraşmamış oluyorsunuz ve hız sabitleyiciyi daha verimli kullanıyorsunuz.

• celenlee C kullanıcısına yanıt
    2017-2018 lerde tg+gp paketleri yok. Feel ve shine var. Feel olanlar çok boş görünüyor. Shine olanlarda xenon ve elektronik bagaj kapağı oluyor genelde, güvenlik paketli araç görmedim.

Ben de 2015-2016 düşük km li tg gp li araç bakıyorum, bulursam almaya niyetliyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: PELOTON

Teşekkür ederim kardeşim sizede hayırlı olsun kazasız belasız kullanın. Akıllı hız sabitleyici tamda anlattığınız işe yarıyor yani önünüzdeki aracın hızını algılayıp ona göre hızını adapte edebiliyor, sizde gaz fren uğraşmamış oluyorsunuz ve hız sabitleyiciyi daha verimli kullanıyorsunuz.
    Ben Menüde hiç bir şeyi kurcalamadım. Hatta aracı aldım, hız sabitledim gidiyorum, baktım araç yavaşlıyor. La dedim ne oluyor? Bir iki öyle karşılaşınca anladım açıkcası. Önde araç oldumu yavaşlıyor. Araç çekildi mi kenara yolu boş görünce sabitlediğin hıza geri dönüyor. Çok yanaştı mı da devreden çıkarıp sesli uyarıyor. Öndeki araç yakın, hız sabitleyici devrede değil.

Kolay gelsin ne diyim. Can sıkıcı şeyler bunlar. Umarım direksiyonu halledersin. Göz önünde bi de. A
    Arka koltuk kablosu muhtemelen sert ileri geri hareketle kopmuştur. Benimde aldığımda ön sağ yolcu hava yastığı arızalı yada kemer arızalı diyip duruyordu. Elektrikçi arkadaş koltuk altında sokette 0,5 mm bi metal parçayı çıkarıp attı. Bilgisayardan da arızayı sildi. Sorun kalmadı :)
    Ben start stop olayına gıcığım. Dur kalk yerlerde sürekli istop edip çalışıyor. Her aracı çalıştırmada eko modu kapatman lazım. Ona çare bulamadım. İlla servise gidip yazılımdan halledecekmişiz. Onada 250 TL para istediler.

• Merhaba dostlar aracında android interface kullanan yada bilgisi olan var mı? Tavsiye eder mısınız?

• hzr34 H kullanıcısına yanıt
    Bunu ben de istiyorum ama bu konuyla ilgili net bir bilgi bulamadım. Servis dışında yaptırmayı da sakıncalı görüyorum. Herhangi bir yere yaptırıp sonra araç işlemcisini ekranını vs. bozup arabayı kullanılamaz hale getirirsek dönüşü olmayabilir. Servislerin de bu konuda ya bilgisi yok ya da yeni araç satışını düşürmemek için böyle birşey yokmuş gibi davranıyorlar

• 
Sayfa: önceki 271272273274275
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.