oluşumbilgi, yahoda bir citroen türk gurubu var, orada daha bilgili arkadaşlar var ve zannedersem antalya civarından da arkadaşlar var, girersen ve üye olursan yandımcı olmaya çalışıyorlar. adresi
unutmuşum oluşumbilgi dostum, hangi logoyu almak istiyorsun, söylede öyle yardım edelim, ama ilk elden söyleyeceğim, hangi logoyu almak istiyorsan, o logo ile ilgili başlığa git ve ilk sayfasında imza yerine kopyalayıp yapıştırman için bir kod vardır, bunu koplaya ve kendi profilini aç, daha sonra profildeki imza bölümüne kopyaladığın kodu yapıştır, profil değişiktliğini onayla, mis gibi bir logon imza yerinde yer alır böylece, arabanın resmini bulup eklemeye çalışacağım ekonomist, ama ince sivri burunlu, uzun bir araba ve çalıştığında hidropinomatik olduğundan arkası ve önü kalkar tür bir araba bu bx ler, ben çok menmunum.
Sağol dostum. Gerçi Antalya da kimin neyin nesi olduğunu bildiğimi zannediyorum ama belli olmaz. sevgiler..
Dostum ben de resmini eklemeye çalıştım benimkinin ama resim çok büyük dedi ve kabul etmedi. rsmin çözünürlüğünü düşürüp koymak lazım. Mutlaka yapacağım. Ama ille de merak ediyorsan google da citroen bx yaz ve ara. sevgiler
resimleri eklemeye çalışayım
hıh eklemeyi başarmışım resmi, bu benim arabanın resmi değil, arattırıp bulduğum herhangi bir bx araba resmi
bu benim kırmızı şimşek im tabii şimdi 07 plakalı..
ahanda benim arabanın aynısı, bende kırmızı bir bx kullanıcısıyım dostum.
Benim Kırmızı Şimşek 91 model. 160.000 km de. Öyle otomatik motomatik bişeyi yok. Sadece araba. Amaaa bir binen pişman bir de binmeyen. Tabii yılların verdiği yaşlalnmışlık her parçasında göze çarpıyor ama bir çok yeni modele taş çıkarır. Yol tutuşu mükemmel, süspansiyon mükemmel, frenaj süper, ataklık ve çeviklik ise tipinden beklenmeyecek kadar iyi. Antalya nın o ünlü yağmurlarında, ortalığı sel götürürken, birçok arabalar yolda kalırken, yükseltip yavaş yavaş yanlarından geçip gitmek büyük keyif. Sabahları özellikle yere tam yatmışken, çalıştırınca yükselmesine gözü takılan komşuların bakışları çok hoş. Yıllardır kullanırım ama daha tam yere indirip gitmeyi denemedim. Pek konforlu olmasa gerek. Motorunu yaptırıp binmeye devam...... Sevgiler....
bu arabalarda pnömatik süspansiyon var değil mi? yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum?
Merhaba,
Doğru hatırlıyorsunuz. Özel bir yağı var (LHM). Amörtisör yerine de içinde bu yağın dolaştığı çubuklar var. En tepede de sifer denilen yuvarlak yağ basıncını ayarlayan alet var. Bunun sayesinde örneğin bazen yollara yavaş gidilmesi için yapılan beton yükseltilerin üzerinden çok rahatlıkla sarsılmadan geçebilirsiniz. Uçan halıda gibiymiş izlenimi edinirsiniz. Bozuk yollarda süspansiyonu ile, virazlarda yol tutuşu ile, yük durumunda ise yükün ağırlığına göre kendini ayarlayıp aynı yükseklikte aracı tutmasıyla kendini gösterir. İçerdeki kol yardımıyla bir cip kadar yükselip, bir yarış arabası kadar alçaltılabilir. Tabi bu durumlarda süspansiyon sertleşmektedir.
Sevgiler
Bu arada unuttuğum çok önemli bir ayrıntı daha var. Frenleri havalı frendir. Çok etkilidir ve bastıkça fıss fıss diye ses çıkarır. Daha eskilerini bilmiyorum ama benimki 91 model olmasına rağmen dört freni disk tir.
sevgiler
bx arabmı alalı 8 ay oldu ve 3 bin kilometre yol yaptım ama çok menmunum. bu arabayı sürmenin ap ayrı bir zevki var, özellikle yollarımızda yer alan bölgesel göçmeler ve bu göçmelere baglı hafif zemin ayarsızlıklarında arabanın sağa sola yatması çok zevkli oluyor. ayrıca muhteşem bir viraj tutuşu ve savrulmamazlığı var, ankarada yapılan alt geçitlerden 70 km hız ile dönüyorum ve çok zevkli oluyor, altk geçitlerde araba solladığımda milletin şaşkınlığı çok hoş oluyor. eşime verdigim diğer sıfır arabam ile geçenlerde aynı altgeçitlerden birinden 50 km ile dönmeye kalktım ve arabanın arkası savruldu, toparlayana kadar üç buçuk attım. yok yok bu arabada beni bağlayan bir büyü var
Dostum merhaba,
Ankara'da olman sebebi ile eğer vaktin olursa araban için sanayiye gittiğinde, benim için orjinal vites topuzu, arka silecek motoru, sağ arka cam iç dış plastik fitil sorabilirmisin? Var mı varsa ne kadar? Şimdiden teşekkürler..
dostum elinde sağ arka cam fitili yokmuş musa ustanın ama silecek motoru ve vites topuzunu birlikte 70 ytl ye veririm diyor, ama fitillerede bakacak
Neoldunuz yahu,
unuttunuz bizi. Ses seda yok. Kış geldi herkes kış uykusunamı yattı. Sorun geçen hafta bir ön düzen için nasıl kazıklandığımı yazayım. Herkese ders olsun, ibret olsun.
Bayramınızı ve yeni yılınız kutlu mutlu ve umutlu olsun.... Erdoğan
hayırdır nası kazıklandın yav
Antalya'daki tek citroen tamircisi olan zatı muhteremler beni tamm tam 488 ytl yoldular. Peki ne yaptılar? Ön balatalar değişti, ön sağ ve sol tahliye hortumları değişti, motor yağı konulan kapağın altındaki çatal hortum değişti.Motor yağ yaktığı için 2 lt. yağ eklendi ve 1 lt. LHM yağı kondu.Hepsi bu. 150 ytl işçilik aldı. Toplam da 1 saat süren bir işçilik. Olamaz böyle birşey. Ben 500 ytl bulsamda şu motorun yağ yakmasına engel olsam derken, daha o konuya gelemeden benim 500 ytl mi aldı. Ve en acısı, tipik Antalya esnafı vurdumduymazlığı ve kendini beğenmişliği edasıyla yaptı bunu. Ne cehenneme gidersen git davranışı içindeydi. Çünkü tek burda. Biraz mecbursun ona. Ve o bunu biliyor. Bunu anlatacağım hiç bir ortam yok. Ama ben arabamı seviyorum ve sırf bu adamlar yüzünden onu satmayacağım. Havalar düzeldiğinde İzmir'e Veysel Usta'nın yanına gideceğim. Türkiye'de tek. Esnaflık mı dersin, ustalık mı dersin, insanlık mı dersin hepsi bir arada... Tavsiye ederim sizde gidin.... Saygılar..
geçmiş olsun dostum yav, hakgaten yolmuş seni, burada ben benzer bir şey yaptırdım ve yanında bisürü şey hepi topu 350 ytl ödedim. eee ne var arada 100 ytl mi başına kaktığın diyeceniz, çıh bak ne yaptırdım anlatayım, gerçi moralın bozulacak ama neyse, rot başları değişti, sağ ön tekerin körüğü değişti, rot ayarı yapıldı, üç sifer değişti ön sağ ve sol sifer ile orta sifer, radyötör hortumu değişti, ayrıca bir musluk taktılar, böylece yazın sıcak havayı hepten kapatabileceğiz, 4 litre kadar antifiriz koydular, gösterge paneli oynuyordu onu yapıştırıp sabitlediler, arka siferlere hava bastılar, arka cam rezistans düğmesi çalışmıyordu onu değiştirdiler, ön arka sinyaller çalışmıyordu onları değiştirdiler. bunların hepsine 350 ytl ödedim. yav seni hakgaten çok yolmuşlar dostum.