Şimdi Ara

Citroen C3 Devir sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
1
Favori
2.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yaklaşık 1 hafta önce 2003 model C3 1.4 hdi 90 HP araç aldım. Aracla ilk uzun yola çıkma deneyimimde araç belli bir hızdan sonra arıza lambasını yaktı ve devri kesti sonrasında araç 3000 devir üzerine çıkmamaya başladı. Aracı bilgisayara baglattigimda p0108 arıza kodunu veriyor. Bu arızanın turbonun hava kacirmasindan veya düzgün hava gelmediği için olduğunu söylediler. Bunun üzerine araçta denedigim durumlar;
    *Map sensoru degisti,
    *Turbo üst borusu degisti,
    *Turboya gelen ve turbo üzerinde ki tüm hortumlar kontrol edildi,
    *Map sensörüne gelen elektrik aksamı kontrol edildi,
    *Egr borusu temizlendi ve kaynakla iptal edildi,
    Yukarıdakilerin tümüne rağmen sorunum çözülmedi ve bu akşam tekrar test için yola çıktığımda turbonun sol tarafindaki hortum büyük bir patirti ile tamamen yerinden çıktı, sadece bu hortum değil yeni degistirdigim turbo üst hortumu da yerinden oynamıştı.
    Ayrıca resimde işaretlediğim hortumunda alt taraf (sanırım radyatöre gidiyor) ucundan bir hayli yağ kaçırdığını fark ettim. Bu sorunu yaşayan veya çözümüne dair fikri olan arkadaşlar lütfen yardımcı olabilir mi? Simdiden çok teşekkür ederim. Saygılar.
    Citroen C3 Devir sorunu

Yerinden çıkan hortumuda aşağıda işaretledim.

Citroen C3 Devir sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tfnmr -- 30 Kasım 2019; 23:27:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynı sorunu yaşayan veya yardımcı olabilecek kimse yok mu ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kimseden yanıt alamadım ama belki bu sorunu yaşayan başka birisi olursa. Turbo elektro valfini değiştirerek sorunum çözüldü.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Megane 4 vites sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Citroen c5 ekonomik mod sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.