Şimdi Ara

Citroen C4 1.6 5. Vites dişli mili hk.(ss'li)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2006 model 120.000 km 'de Citroen C4 1.6 Hdi Sx Pk araç kullanmaktayım . Geçen hafta Kütahya - Simav'dan , İzmir'e doğru giderken salihli civarında aracı 5. vitese takmaya çalıştım fakat geçiremedim. Yani şöyle aracımda debriyaja bastığımda vites 5 e geçiyor fakat debriyajı çekip kavramaya başladığında vites boşa geçiyor . Herneyse izmire kadar 4.vites'te geldim hemen servise götürdüm aracı . Usta şanzumanda problem olduğunu belirtti ve şanzumanı indirdiler. İndirdiklerinde şanzumanda 5. vites dişlilerinin sağlam olduğu lakin dişlinin bağlı olduğu milin kırıldığını gördük. Bilenler bilir saf çelik kalın bir mil bu ben bunun neyden kaynaklanabileceğini sorduğumda kimse bir açıklama yapamadı ilk kez başımıza geliyor ilk kez görüyoruz vb. cevaplar aldım. Bunun üzerine resımleri çekip önce Citroen Türkiye'ye daha sonra aynı maili Citroen Eu'ya gönderdim . Citroen Türkiye biz resimlerden hiç bir şey anlayamayız diye cevap yazıp olayı kesitirip attı. Fakat Citroen Avrupa aracın vın numarası , benim adresim , telefonum vb şeklinde bilgilerimi aldılar. Gerekli cevapları yazdım bakalım geri dönüş olucakmı. Bunları neden istemiş olabilirler bilmiyorum. Burada başına böyle bir olay gelen arkadaşlarım yada bilgi sahibi olan arkadaşlarım varsa beni bilgilendirirse sevinirim. Bu mil nasıl kırılmış olabilir bunu merak ediyorum yapacağım kadar zaten masraf yapacağım artık . Cevap yazacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ameofonte -- 11 Şubat 2013; 17:21:03 >

• up
  • Yokmu ya bir cevabı olan
  • up
  • Arkadaşım kırığın şöyle bir makro çekimini alabilirsek, (kırık yüzeyinin) sana yorulma kırığı mı zorlanma kırığı mı hemen söylerim
  • 2 sekılde kırılabılır yanı yorulma yada zorlama . Anladım cekmeye calısırım resımlerı pekı zorlamadan kastınız nedır ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tek bir açıdan değil de farklı farklı açılardan çoklu fotoğraflar çekseydiniz daha yararlı olurmuş citroen'e gönderirken.
  • Bir çok açıdan gönderdim hocam zaten resimleri . Tek açıdan anlayamazlar diye bakalım cevaplarını bekliyorum
  • Anladımki cevap burdada yok
  • Aracın büyük kazası var mı ?
  • Yok hocam sadece sağ on camurluk degısık gerısı kazasız degısen yada carpma yok
  • Sanzimanin aracraki yerlesimini bilmiyorum. Eger aracin altindan baktiginizda rahat goruluyorsa altini vurmaniz etkili olmus olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Citroen C4 1.6 5. Vites dişli mili hk.(ss'li)

Arkadaşım kırığın yüzeyi eğer yukarıdaki gibi ise yorulmadan dolayı kırılmıştır. Ayrıca Milin üst yüzeyinde centik , çizik yada marka numaratör gibi pürüzler varsa (kırığın sınırında) bunlar da sebep olmuş olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: D-Assault

Arkadaşım kırığın yüzeyi eğer yukarıdaki gibi ise yorulmadan dolayı kırılmıştır. Ayrıca Milin üst yüzeyinde centik , çizik yada marka numaratör gibi pürüzler varsa (kırığın sınırında) bunlar da sebep olmuş olabilir.

Evet bu şekle benziyor kırılma yüzeyi . Çizik yada marka numaratör tarzı bir şey sanırım yorulmadan kaynaklanan bir şey oldu . Şimdi yeni şanzuman almak daha uygun diyor usta karar veremedim.

• Citroen muhtemelen aracınızın VIN numarasından konfigürasyon bilgilerine ulaşarak, sizin aracınızla aynı parti ya da dönemde üretilmiş başka bir şanzımanla ilgili şikayet var mı kontrol edecekler. Aracınızın şanzımanında yapısal bir zayıflığa yol açabilecek proses sapmaları gibi olasılıkları değerlendirecekler. Muhtemelen size geri dönerler diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkan0075

Citroen muhtemelen aracınızın VIN numarasından konfigürasyon bilgilerine ulaşarak, sizin aracınızla aynı parti ya da dönemde üretilmiş başka bir şanzımanla ilgili şikayet var mı kontrol edecekler. Aracınızın şanzımanında yapısal bir zayıflığa yol açabilecek proses sapmaları gibi olasılıkları değerlendirecekler. Muhtemelen size geri dönerler diye düşünüyorum.

Bakalım bekliyoruz geri dönüşlerini. İnşallah olumlu dönüş yaparlar en azından şöyle böyle olmuş diyerek geçerli bir açıklama yaparlar. SOnuç itibariyle ben zaten masrafı yapacağım :) Bu arada Vın numarasını ben ruhsattan verdim ama inşallah doğru numarayı vermişimdir.
  • Çıkma bir şanzuman bulduk 1100 tl istediler uygunmudur fiyatı nelere dikkat etmem lazım arkadaşlar .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.