Şimdi Ara

citroen c4 1.6 hdi exclusive (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
9.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bence Citroen Fransızlar içinde en iyisi.Bayide C4 olmadığı için çok benzer olan DS4 test ettim 1.6 HDI MCP. Fransızların önem verdiği konfor gayet güzel. Exclusive lerde donanım 10 numara. Aracın yol tutuşu da çok iyi. C4 de DS4 e yakın performans sergileyecektir diye düşünüyorum. Yalnız MCP vites atarken öne doğru hafiften bir yığılma oluyor, sanki manuel viteste vites düşürüp ayağımızı debriyajdan çekmiş gibi. Vitesi atarken yığılıyor sonra hemen topluyor.
    Golf hiç kullanmadım kıyaslama yapamayacağım. Ama DSG nin çok daha iyi olduğu tartışılmaz.

C4 tercih edilebilir bir araç
  • quote:

Orijinalden alıntı: atrin

Ben artık VW türkiye'nin satış sistemine tepkiliyim. Nasılsa araçlar satıyor diye bomboş arabaları veriyorlar. Jetta'da hala jant kapağı var. Yani olacak şey değil. Kişisel bir tepki. Tamam sağlam, evet ama illallah yani. Avrupa'da bu aracı bu donanımla satsalar gülerler. Artık VW'nin bu sistemine para kaptırmayacağım. Kişisel bir tercih yani. Farklı bir markadan dolu bir arabaya binerim boşline'a değil.

bak işte bende böyle düşünüyorum sağlam arabalar üretiyor ama bu kadar boş bi aracı bu kadar pahalıya verme mantığını cözebilmiş değilim. donanım eksikliği var golfte.
  • mcp sorunsuzdur.herşey alışkanlık meselesi.en azından benım ki öyle ve topikteki hiç kimsenın şanzımandan şikayet ettiğini arızalandığını duymadım şimdiye kadar.mcp ile test yapıp bırakanlar atmasınlar bol keseden.
  • bence kesinlikle c4 neden diye soracak olursanız bu donanımla ekislerini fazlasıyla kapatıyor hele dış görüntüsü insanı cezbediyor exclusive jantları gerçekten çok güzel kör nokta masaj yapan kolutuklar hız sabitleme sınırlama vs donanımlar bence c4 için tercih edilebilir golfün sadece şanzıman ve sağlamlığı varl kısacası c4 daha ağır basıyor helede beyaz cam tavan olursa
  • kesinlikle panoromik cam tavanlı beyaz renk bir c4 1.6hdi exclusive bence harika gözüküyor.
  • MCP (peugeotdaki adıyla Auto6R olarak kullanıyorum) düz vites temelinde geliştirilmiş elektronik debriyajlı bir şanzımandır, sarsmasa da bazen manuel kullanıyormuş hissi verir. Mekanizmasının basit olması nedeniyle sorunsuzdur da. otomatik modda iken bile direksiyondan müdahale ile vites geçirir, manuel kullanımda otomatiğe oranla daha hızlı vites geçirir, yakıt tüketimini artırmayan bir sistemdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drsnrky -- 5 Şubat 2012; 2:46:23 >
  • citroen c6 dan başlar
  • Arkadaşlar, dizel (ve mümkünse otomatik) bir otomobil alacağım:
    1-) C3 picasso
    2-) C4
    3-) Clio vb

Otomobil için çok iyi bir bütçem yok, krediyle alacağım. mümkün mertebe az aylık ödeme yapmak isterim tabiiki..

Hangisini önerirsiniz?

Teşekkürler. Selamlar
  • citroenin en büyük problemi alt takım. Her sene yaptırmanız gerekebilir.
  • Citreon yeni c4 almaya meyilli arkadaşlar

Citroen sayfasında topik var bir zahmet zaman harcayıp okurlarsa kafalarında sorularının cevaplarını bulabilirler.

Bakalım mcp ne kadar sorunluymuş, ve çıktığından beri kullanan arkadaşlarımız ön takım yaptırmışmı yaptırmamışmı

Biraz araştırmacı olalım lütfen. ( yeni c4 ve ds4 hakkında tüm bilgiler mevcut )

http://forum.donanimhaber.com/m_44316618/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stompanato -- 5 Şubat 2012; 14:02:17 >
  • uzunca araştırmalardan sonra C4 comfort plus E-hdi mcp şanzımanlı bir araç aldım.. Mcp şanzımanlı araçta klasik yarı otomatiklerdeki gibi sarsılma yok.. sadece 1. vitesten 2 ye geçerken ayağınızı gaza sert bir şekilde yüklenirseniz araçta bir ileriye kasılma oluyor.. bunu 1-2 kullanımdan sonra vites değişiini hissettiğiniz anda ayağınızı gazdan hafifçe çekerek son derece titreşimsiz sarsıntısız bir sürüş yapabiliyorsunuz.. Kaldıki çok hafif bir sarsıntının sürüş keyfine ya da aracın kalitesine ne gibi bir etkisi olabilir? Dsg şanzımana göre arıza yapma riski çok daha az.. masrafsız bir şanzıman..Cam tavan olması sürüşe inanılmaz bir keyif katıyor.. Start stop modu ile duraklamalarda motor kendiliğinden stop ediyor siz frenden ayağınızı çektiğiniz an motor start alıyor... isterseniz bu özelliği tek bir düğmeyle devre dışı bırakabiliyorsunuz..
    Yeni vites görünümü oldukça şık ve sportif.. bu aracı tavsiye ediyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: sevozgur

Hocam 50000 bandında araba alacak paran var ise kafan rahat bir şekilde 1.4 tsi highline golf al geç.Sıfırın keyfine bak.Yakıtı farketsede sıfır binmiş olacaksın.

Ya da 2010 model mondeo titanium alırsın bir de tüp takarsın 40000 civarına maal olur.Yayla gibi gezersin arabayla...

Konuyu hortlattım lakin 6 sene önce 50 bine aldığımız araç şuan 150 bin :)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.