arkadaşlar hep aklımda golf vardı fakat bakıyorumda volkswagen hakikaten fiyatı ciddi manada şişirmiş geliyor. donanım olarak yetersiz ve çok pahalı araçlar ama tüm yerlerde tutturmuşlar golf diye hakikaten bende golfü çok seviyorum fakat;
citroen'in şu modeli hakikaten çok hoşuma gidiyor gerek donanım olsun gerekse dış görünüş ve içten görünüşte.
sizden bu citroen c4 hakkında sürüş bilgisi dayanıklılık otomatik vitesteki performansı vs... bilgileri rica edebilirim miyim?
C4 fiyatını bilmiyorum ancak Golf'ün o kadar da şişirilmiş bir fıyatı yok bence. Dayanıklılık demişsiniz.Her ne kadar Citroen bir Fransız olsa da bence Renault ve kardeşi Peugeot dan bir adım önde. Eğer ikisi arasında maddiyatın etkisi büyük bir şekilde seçim yapacaksanız,C4 kötü bir araç değil.Ancak hiç bir zaman bir efsane olamaz. Otomatik vites rahatlığı derseniz DSG'nin ününü duymuş olmanız gerek
Citroen'in MCP şanzımanından uzak durmanızı öneririm. Tek kelimeyle rezalettir kendileri. Bu aracı alacaksanız manuel olanını alın. Dizel otomatik kombinasyonunu en iyi yapan firmalar VW ve Renault şu anda.
2. el bakıyorum şu anda. ve gerçektende 2. elde vw sıfır fiatı ile aynı. oysa c4 1.6hdi exclusive'in 2. elinde fiat farkı epey var
burdaki model 2011 model ve 2012 ile arasında yaklaşık 10 milyar oynuyor oysa golf alsam 2011 model hemen hemen aynı fiyat bu yüzden vw golf'ü cidden sevmeme rağmen c4 diyor mantığım
quote:
Orijinalden alıntı: Jetta24
C4 fiyatını bilmiyorum ancak Golf'ün o kadar da şişirilmiş bir fıyatı yok bence. Dayanıklılık demişsiniz.Her ne kadar Citroen bir Fransız olsa da bence Renault ve kardeşi Peugeot dan bir adım önde. Eğer ikisi arasında maddiyatın etkisi büyük bir şekilde seçim yapacaksanız,C4 kötü bir araç değil.Ancak hiç bir zaman bir efsane olamaz. Otomatik vites rahatlığı derseniz DSG'nin ününü duymuş olmanız gerek
ikisini de test etmiş biri olarak
golf ün bomboş halini bile c4 e değişmem
golfün yumuşak süspansiyonları bile başlı başına c4 karşısında tek tercih sebebi olabilir.
benzinli golflerin fiyatı bence uygun
citroen'in hiç mi şansı yok hiç mi artısı yok mesela bi artı eksi listesi yapacak olsak kısaca
quote:
Orijinalden alıntı: wurunkadde
citroen'in hiç mi şansı yok hiç mi artısı yok mesela bi artı eksi listesi yapacak olsak kısaca
kardeş konuyu açmadan önce c4 topiğini okusaydın keşke.emin ol burası şimdi yeni c4 sürmemiş bir sürü insanın başıboş yorumları ile dolacak.bahsettiğin araç çok güzel golf ten eksiği yok fazlası golfün tek artısı dsg şansımanı.
Golfun eskimis yuzu,donanimi ve fiyat farkindan dolayi c4 yada yeni astra derdim.bence iyi bi tercih.kendin test et begenirsen al pisman etmez.
quote:
Orijinalden alıntı: saitates
Golfun eskimis yuzu,donanimi ve fiyat farkindan dolayi c4 yada yeni astra derdim.bence iyi bi tercih.kendin test et begenirsen al pisman etmez.
Donanım olarak Golf'ten çok çok iyi ( ısıtmalı masajlı deri koltuk vs... ) , ama kalite mevzu konusunda iki araç hakkında da fikrim yok Golf'ü hiç incelemedim ama 4-5 kere Yeni C4 'e inceledik fiyatları 49.000 iken bir anda 56.000 olunca markasına da plazasına da küfürü basıp vazgeçtik ...
quote:
Orijinalden alıntı: golfçü_
Donanım olarak Golf'ten çok çok iyi ( ısıtmalı masajlı deri koltuk vs... ) , ama kalite mevzu konusunda iki araç hakkında da fikrim yok Golf'ü hiç incelemedim ama 4-5 kere Yeni C4 'e inceledik fiyatları 49.000 iken bir anda 56.000 olunca markasına da plazasına da küfürü basıp vazgeçtik ...
Alıntıları Göster
Hocam 50000 bandında araba alacak paran var ise kafan rahat bir şekilde 1.4 tsi highline golf al geç.Sıfırın keyfine bak.Yakıtı farketsede sıfır binmiş olacaksın.
Ya da 2010 model mondeo titanium alırsın bir de tüp takarsın 40000 civarına maal olur.Yayla gibi gezersin arabayla...
quote:
Orijinalden alıntı: golfçü_
Alıntıları Göster
Arkadaşım ilanda ki araç 2011 model 1 yaşında 31 bin km de maşallah... kışın ortasında satılmaya çalışınca araçların 2. elinde ciddi rakam düşüşleri oluyor. ama yaza bu fiyata bu km de dahi alamıyacağınıza emin olun...bence niyetiniz varsa sizin için güzel bir fırsat olduğunu düşünüyorum.
Buyrun bu ilanda araç 2011 model 1.6 tdi higline 33 binde sıfırıyla 10 bin tl fark var arada :))
Mcp olayıda bir edc veya dsg gibi çift kavramalı değil. alışınca ki alışılıyor çok keyifli ve bir sıkıntı olduğunda yüksek masrafları olmuyor... Kalite konusunda gelince de pug ve renaulttan çok daha kaliteli bir araç... Golften kalite konusunda da hiç bir eksiği yok. emin ol.
quote:
Orijinalden alıntı: stompanato
Arkadaşım ilanda ki araç 2011 model 1 yaşında 31 bin km de maşallah... kışın ortasında satılmaya çalışınca araçların 2. elinde ciddi rakam düşüşleri oluyor. ama yaza bu fiyata bu km de dahi alamıyacağınıza emin olun...bence niyetiniz varsa sizin için güzel bir fırsat olduğunu düşünüyorum.
Buyrun bu ilanda araç 2011 model 1.6 tdi higline 33 binde sıfırıyla 10 bin tl fark var arada :))
Mcp olayıda bir edc veya dsg gibi çift kavramalı değil. alışınca ki alışılıyor çok keyifli ve bir sıkıntı olduğunda yüksek masrafları olmuyor... Kalite konusunda gelince de pug ve renaulttan çok daha kaliteli bir araç... Golften kalite konusunda da hiç bir eksiği yok. emin ol.
Alıntıları Göster
tüm cevaplarınız için teşekkürler yaklaşık 50 milyar civarlarında 2. el donanım olarakta en full olan bir araba bakıyorum bu araba çok cazip gelmişti fikirleriniz benim için değerli.
quote:
tüm cevaplarınız için teşekkürler yaklaşık 50 milyar civarlarında 2. el donanım olarakta en full olan bir araba bakıyorum bu araba çok cazip gelmişti fikirleriniz benim için değerli.
Alıntıları Göster
birde otomatik vites olsun istiyorum tabi göstermiş olduğun golflere kaç kez baktım bir ben bilirim ama otomatik olmasını istiyorum
ama bu ilan fena değil 1.4 tsi highline ve 150hp vede otomatik vites tek eksik yönü siyah renk olması :)
quote:
eksisi fransız malı olması bunun üstüne koyacak 1000 artı olsa eşitliği sağlamaz denklem basit
quote:
Orijinalden alıntı: canmert2005
quote:
eksisi fransız malı olması bunun üstüne koyacak 1000 artı olsa eşitliği sağlamaz denklem basit
Alıntıları Göster
Bir vw sahibi olarak bu denklemde C4'ü tercih ederdim.
neden c4'ü tercih ederdiniz tecrübelerinizi ve gözlemlerinizi almayı isterim doğrusu çünkü hakikaten ben bu 2 araç arasındakaldım
quote:
neden c4'ü tercih ederdiniz tecrübelerinizi ve gözlemlerinizi almayı isterim doğrusu çünkü hakikaten ben bu 2 araç arasındakaldım
Ben artık VW türkiye'nin satış sistemine tepkiliyim. Nasılsa araçlar satıyor diye bomboş arabaları veriyorlar. Jetta'da hala jant kapağı var. Yani olacak şey değil. Kişisel bir tepki. Tamam sağlam, evet ama illallah yani. Avrupa'da bu aracı bu donanımla satsalar gülerler. Artık VW'nin bu sistemine para kaptırmayacağım. Kişisel bir tercih yani. Farklı bir markadan dolu bir arabaya binerim boşline'a değil.
quote:
Orijinalden alıntı: canozpinar
Citroen'in MCP şanzımanından uzak durmanızı öneririm. Tek kelimeyle rezalettir kendileri. Bu aracı alacaksanız manuel olanını alın. Dizel otomatik kombinasyonunu en iyi yapan firmalar VW ve Renault şu anda.
Sonuna kadar katılıyorum. Yıllarca forumda bu tip şanzımanları eleştiren yazılar yazdım, insanlar demediğini bırakmadı...
Daha geçen birisi konu açmıştı şanzımanı yüzünden yeni aldığım c4'ümü satacağım diye. Herkesin alışabileceği bir şanzıman türü değil diye dilimde tüy bitti de neyse... Anlayana artık.
quote:
Orijinalden alıntı: atrin
Ben artık VW türkiye'nin satış sistemine tepkiliyim. Nasılsa araçlar satıyor diye bomboş arabaları veriyorlar. Jetta'da hala jant kapağı var. Yani olacak şey değil. Kişisel bir tepki. Tamam sağlam, evet ama illallah yani. Avrupa'da bu aracı bu donanımla satsalar gülerler. Artık VW'nin bu sistemine para kaptırmayacağım. Kişisel bir tercih yani. Farklı bir markadan dolu bir arabaya binerim boşline'a değil.
Alıntıları Göster
Arkadaşim yaklaşik 1 ay önce aldigim c4 ümden gayet memnunum ama sizin öncelikleriniz ne onu paylaşirsaniz daha yardımcı olabiliriz.Ben ginede memnun oldugum kisimlari söyliyim araçla.Aracın yalıtımından çok çok memnunum soguk havalarda ilk çaliştirma dişinda motorun sesi hiçbir şekilde kabine rahatsiz edicek şekilde gelmiyor aynı şekilde yol seside.Motoru gayet iyi golfü test etmiştim uzun süreli sürmedim ama ara hızlanmalarda daha iyi ivmelendigini söyleyebilirim c4 ün.Ancak iş şanzıman kısmına gelince eger vites geçişlerini hissetmiyim hızlı değiştirsin vs derseniz dsg yle mcp yi karşilaştirmayi gerek bile duymam.Ama inanın kullandıktan 2-3 hafta sonra insan alişiyor,can sıkan bi durum degil bence.Sorunsuzluk kısmına gelirsek şuan için birşey söylemek erken olur ancak c4 forumunda 30.000 km yi bulan arkadaşlarımız var ve bi sıkıntı olmadıgını belirtiyorlar.Tercih gine size kalmış,dedigim gibi önceliklerinizi paylaşirsaniz daha çok yardımcı olabiliriz.