Bildirim
Citroen C4 1.6 THP Exclusive LPG uyumu
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Turbo benzinli olduğu için lpgye pek uyumlu olmaz heralde.
Olsa bile montajı vs çok pahalı olur. -
turbo benzinli oldugu icin degil direkt enjeksiyonlu oldugu icin bildigimiz sirali sistem gibi lpg olmuyor tasarruf oranida verdiginiz 4 bin tl civari montaj parasina degmiyor. Bulbulu eti icin öldurmus olursunuz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
benzinli c sınıfı bi arabanın 240 tork olmasına rağmen forumlarda bu kadar az bahsi geçmesinden anlamalıydım -
quote:
Orijinalden alıntı: he_man
benzinli c sınıfı bi arabanın 240 tork olmasına rağmen forumlarda bu kadar az bahsi geçmesinden anlamalıydım
Boşverin thp yi lpg yi,hdi alın -
quote:
benzinli c sınıfı bi arabanın 240 tork olmasına rağmen forumlarda bu kadar az bahsi geçmesinden anlamalıydım
Bu motor yıllardır kendi segmentinde birinciliği kaptırmıyor
şehir içi 12 falan rahat yakar, aslında LPG uygulanamaması biyerde iyi olmuş,bu arabayı alıp kendini öldüren çok çıkardı... zannımca araba 250-260 km hız yapabilir -
quote:
şehir içi 12 falan rahat yakar, aslında LPG uygulanamaması biyerde iyi olmuş,bu arabayı alıp kendini öldüren çok çıkardı... zannımca araba 250-260 km hız yapabilir
Bildiğim kadarıyla öyle bir tüketimi yok.bu motor 208 allure 1,6 3 kapılı modelinde de kullanılıyor.ordan bu motorun tüketim değerlerine bakabilirsiniz.ancak performansı kullanımda dediğiniz değerler çıkar diye düşünüyorum.normal kullanımda 10 Lt yi şehirinizde geçmezsiniz
Yeni 308 dede bu motor tekrar sahneye çıkacak
malum ilan sitesinde 16 tane thp 156 hp araç var. Hepsi benzinli.
diğer modellerinde ise 7 tane LPG li araç var.
Benzinli araç sayısı ise 65 tane.
(2011 - 2013 modeller yılları aralığında)
Bence LPG ya uygulanmıyor. Yada benzinli modeli piyasada çok az.
Not: dizel modelinin ilanı ise 350 tane..
Anladığım kadarıyla siz hem güçlü hemde ekonomik bir model istiyorsunuz ama muhtemelen 1.6 thp 156 hp model üst donanımda satılmış ve birazda pahalıya satılmış olmalı ki az sayıda var..
Sonuç olarak LPG uygulayan firmaların sitelerinden bir araştırma yapın. Yada direk arayıp sorabilirsiniz.. -
clio 4 üm var 90 hp dizel 8-9 ay oluyo alalı
görünüşü güzel güncel bi kasası var, motoru sorunsuz ve o kasaya göre güçlü ama malzeme kalitesinden pek memnun değilim, satabilirim... benzinli araca sıcak bakmıyorum aslında tork çok düşük, Ankara çankayada oturuyorum her yer yokuş açıkcası benzinli araçtan çekiniyorum, THP motor 240 tork deyince dikkatimi çekti...
yeni dizel astra yada dizel focusa bakıcam -
şu an bulunduğunuz mevkii, ekonomiklik ve performans açısından en güzel aracı kullanıyorsunuz.
Lpg konusunda bende sizin gibi düşünüyorum ama işte maalesef durumlar buna itekliyor..
Eğer tek sıkıntınız malzeme kalitesi ise clio'yu zarar etmeden satıp yeni bir model alabiliyorsanız umarım istediğin yerine gelir.
Ama daha yüksek bir bütçe (tahminim 40 bin ayırdınız) ayırmadan bence daha güzel dizel bir araç alınamayabilir...
ve Focus konusunda bilgim yok ama 1.3 95 hp astra'dan bahsediyorsanız bence 1.5 dci 90 hp clio ile idare edin derim..
son tercih tercih sizin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamdi0555 -- 14 Ekim 2013; 23:56:26 > -
yeni 308 hakikaten çok güzel olmuş, peugeotun amiral gemisi olur sanırım, 208 i makyajlayıp onun da arka dizaynını değiştirirlerse, B sınıfını da yıkarlarrr... -
40 a clioyu satıcam+ 5-6 bin daha koyucam...
2.el sanırım C4 hdi confrd, yeni focus tdci trendx, dizel yeni astra enjoydan birini alabilirim o paraya
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi he_man -- 14 Ekim 2013; 23:52:35 > -
citroenin dizeli alınır. -
bu üç araç arasında citroen'in dizeli en güzeli gibi duruyor.
beklenebilirse pejo 308'e de bakabilirsiniz. (ne zaman gelir bilmiyorum)
ama bu sefer bayiilerin birinde iç malzeme kalitesine vs iyice bakın.. Daha sonra Citroen'i de beğenmezseniz pişman olmayın.. -
atmasferik motor değilse kolay kolay uyum sağlamıyor lpg ye yada uyum sağlayanı 5-6 bin tl ye takılıyor bi albenisi kalmıyor bence atmosferik motorlu olanları lpg ile çok daha ekonomik dizelde dahil buna sonuçta mazotta 5 e yaklaştı.. bakım masraf farkınıda eklediğimizde sonuç ortada.. -
quote:
şehir içi 12 falan rahat yakar, aslında LPG uygulanamaması biyerde iyi olmuş,bu arabayı alıp kendini öldüren çok çıkardı... zannımca araba 250-260 km hız yapabilir
Yaklaşık bir yıldır kullanıyorum aracı. Ankara şehir içi mesayi saati trafik tüketim değeri 8 litre. Eğer 10- 15 kmnin üzerine çıkıyorsanız günlük kullanımda gittiğiniz yolun durumuna da bağlı olarak 7 ye kadar düşüyor bu tüketim, yine şehir içi kullanımda. Şehirler arası kullanımda bu değer yüksek motor hacmindeki araçlar kadar düşmüyor. Ben 5.5 gördüm düz yolda fakat, o sürat ve düzlüğü uzun süre muhafaza edemiyorsunuz. 110-120 km arası hızla sakin kullanımda ise 6-6.5 lt oluyor 100 km de, ki bunun üzeri zaten Türkiye kara yollarında mümkün olamıyor. Bir gün uzun yolda çok sinirli bir şekilde yaklaşık bi 700-800 km yol yaptım bu yolculuk sonunda 10 lt yakıt tüketmiştim. Genel olarak C4 1.6 THP Exclusive tüketimleri hakkında bir fikir veriyordur sanırım bu yazdıklarım size. Araç ile ilgili tüm sorularınıza aklımın yettiği kadarıyla cevap verebilirim. Ben kullanıyorum arabayı, bu kadar dolu, bu kadar güçlü, bu kadar sorunsuz ve 2014 ve sonrası yeni nesil motorları bir kenara koyarsanız bu adar az yakıt tüketen bir araç ben bilmiyorum. En azından bu fiyatlara...
-
quote:
arkadaşlar THP motora LPG uygulanabiliyo mu ?
156 hp ve 240 tork değerleri müthiş
Yakın zamanda Peugeot RCZ aracıma Prins - VSI 2.0. - DI kitinden taktırdım... 156 beygir THP motora sahip.....Fiyatı 4.000 TL civarında... Yalnız lpg tüketimi yol bilgisayarında gösterilmiyor tecrübe ile ne kadar tükettiğini öğreniyorsun....Detaylı soruları olan arkadaşlara yardımcı olurum...
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X