Şimdi Ara

Citroen C4 Almayı Düşünüyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar C4 modelini düşünüyorum; C4 SXPK 1.6i 16V. Araç hakkındaki görüşleriniz, yetkili servis hakkında görüşleriniz ve yedek parça fiyatları nasıl ?

• quote:

Orjinalden alıntı: Ygal

Arkadaşlar C4 modelini düşünüyorum; C4 SXPK 1.6i 16V. Araç hakkındaki görüşleriniz, yetkili servis hakkında görüşleriniz ve yedek parça fiyatları nasıl ?

2006 sxpk aracım var. Alırken birçok farklı markanın test sürüşlerinden sonra karar verdim. Donanım ve güvenlik konusunda eksiksiz sayılır (fiyatına göre). Sürüşü ve seyretmesi çok keyifli. Fazla elektronik olduğu için, arıza yapma olasılığı daha fazla deniyor ama şimdiye kadar elektronik bir arızası olmadı.

Servis konusunda sıkıntılar olabilir bütün servislerde olduğu gibi. (Servisler müşteriyi yolunacak kaz gibi gördüklerinden).

Yedek parça fiyatları pahalı, bu yeni modeller için bütün araçlarda geçerli. Daha önceki aracım megane dı, renaultda da fiyatlar pahalıydı.

Bu segmentteki araçlarda klasik sorunlar c4de de var (Benzer sorunların bütün markalarda olduğunu forumda görebilirsin). Aracımda eksi olarak gördüğüm önkonsolun üst kısmının malzemesi kaliteli olmasına rağmen alt kısmı gerçekten kalitesiz, arka süspansiyonlardan gelen meşhur ses(bir çukura hızlı girince tak diye bir ses geliyor), ayda bir öyle kötü bir yola denk geldiğim için sorun etmiyorum. Yeni modellerde o sesin olmadığını söylüyorlar bilemiyorum. Tabi artıları saymakla bitmez. Herşeyden önce çok keyifli bir araç .

• 2005 model C4 SXPK1.6i16V aracım var. Aracım şu an 110.000 km'de. Yaşadığım sorunları anlatmakla bitmez :) ama hala aracımı kullanmaya devam ediyorum ve de çok memnunum.

Öncelikle araçtan ne beklediğiniz önemli. Ben bunu birkaç başlıkta özetlemek isterim:

Tasarım : C4 ün tasarımı bence çok farklı ve dikkat çekici, hatta bu araçla ilgili olarak ilk önce tasarımı ön plana çıkıyor (reklamların da etkisi büyük, meşhur robot reklamı:)

Motor : Araçta 1.6i 16V 110HP motor bulunmakta. Çok fazla bir performans sergilediği söylenemez ama performans önemli değil diyorsanız beklentilerinizi karşılayacağını düşünüyorum.

Yürüyen aksam : Aracın yol tutuşu beni en çok etkileyen özelliği, yere adeta yapışıyor diyebilirim. Evet amortisörleri fazla sert, tüm C4 lerde böyle, faakt bu sertliğin yol tutuşuna çok iyi katkı sağladığı da bir gerçek. Özellikle arka amortisörlerden engebeli yollarda sesler duyuyorsunuz, fakat bu bir arızanın işareti değil, amortisörün özelliğinden kaynaklanıyor. Eğer bu tür bir ses beni rahatsız eder derseniz bir kez daha düşünün derim.

Yakıt tüketimi : Araç çok fazla tutumlu değil açıkçası, karma tüketimim 8-8.5 lt / 100km altına hiç düşmedi, eğer ilerde lpg taktırmayı düşünürseniz tasarruf sağlayabilirsiniz.

Donanım : Aracın en can alıcı noktalarından biri. En baz donanımında bile hız sabitleyici ve sınırlayıcı var, Araç tamamiyle elektronik aksamlarla dolu, fakat şunu söyleyebilirim ben hiçbir sorunu elektronik aksamlardan dolayı yaşamadım, yaşadığım sorunlar mekanik sorunlardı. Eğer elektronik görünüm ve fonksiyolar benim hoşuma gider,kullanırım, sorun da yaşamak istemem derseniz bu aracı rahatlıkla kullanabilirsiniz derim.

Servis ve yedek parça : C4 piyasaya çıktığı ilk yıllarda (özellikle 2005 ve 2006 model yıllı araçlarda) servislerin bilgisizliği ve yedek parça sorunları hat safhada idi. Fakat artık aracın da piyasada bilinen bir konuma geldiğinden ve servislerin de yaşayarak edindiği tecrübelerden sonra, şu an için kronik olarak görebileceğim veya parça sıkıntısı yaşayabileceğiniz bir sorun düşünmüyorum. (Mutlaka bu konu ile ilgili sorun yaşayan arkadaşlar vardır, ama her markada bu tip sorunlar olabildiğini unutmamak gerekir) Tabi bu konuda Baylas'ın tutumu çok önemli, genellikle bu konuda haklarında çok fazla şikayet var ama artık daha dikkatli davrandıklarını söyleyebilirim.

Sonuç olarak : Eğer sizin için tasarım, yol tutuş ve donanım önemli ve bunların hepsini uygun bir fiyata almayı düşünüyorum derseniz C4 ü tavsiye edebilirim.

Benim + olarak gördüğüm yönleri : Yol tutuş, elektronik donanım, yeterli performans

- olarak gördüğüm yönleri : Malzeme kalitesi kötü değil, ama daha iyi olabilirdi, parça deri koltuk opsiyonu olması gerekirdi, esp opsiyonu mutlaka olmalı idi.

Not : C4 makyajlandı ama Türkiye'ye geliş tarihi belli değil, motoru peugeot 308lerde kullanılan 1.6i16V ve beygiri 120hp ye çıkarıldı. Ön konsolda ufak tefek rütuş ve ön tamponda ufak tefek makyaj dışında pek farklı birşey yok. Şu an baylas elindeki C4 leri bitirmek adına, kredi kampanyalı ve indirimli fiyatlara satıyolar. Bu fiyat avantajlarının makyajlı C4 te olacağını sanmıyorum.

Bunlar dışında herhangi başka bir sorunuz olursa cevaplamaktan memnuniyet duyarım.

Saygılarımla...

• merhabalar ben de c4 vtr almayı düşünüyorum, tüm ekonomik gücümü buraya aktarmış durumdayım. 25000 tl max. olacak şekilde bir alışveriş olacak. Sizce dğru bir tercih mi? Huzurlu bir şekilde aracıma binebilir miyim? Alırken nelere dikkat etmeliyim?
  • bende 2005 sxpk kullanıyorum memnunum.
  • Sağolun arkadaşlar cevaplar için.
  • İyi akşamlar arkadaşlar 2011 model yeni çıkan C4 1.6 VTi 120HP CONFORT M/T bunlardan almayı düşünüyorum bu tip araba nasıl kullanan var mı bana bir bilgi verir misiniz ve yedek parçaları pahalı ve bulunmuyor diyorlar ben balıkesirde yaşıyorum bilgi verirseniz çok sevinirim ;)
  • İyi akşamlar arkadaşlar 2011 model yeni çıkan C4 1.6 VTi 120HP CONFORT M/T bunlardan almayı düşünüyorum bu tip araba nasıl kullanan var mı bana bir bilgi verir misiniz ve yedek parçaları pahalı ve bulunmuyor diyorlar ben balıkesirde yaşıyorum bilgi verirseniz çok sevinirim ;)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.