Şimdi Ara

Citroen C4 Cactus'e vurdular...(Ek. Değer kaybı işlemi) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
262
Cevap
22
Favori
13.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçmiş olsun Allah daha beterinden saklasın
    Bu arada Anadolu şehirlerinin avantajlarından biri daha İstanbul'da servis sahibide olsanız işler bu kadar hızlı olamıyor böylesine basit bir işlem için bile 3 gün eksper, min. 6-7 günde aracın serviste işlem görmesini beklerdiniz, tabi siz yinede Antalya'ya göre hızlı halletmişsiniz muhtemelen değişecek parçalar tedarik ise Perşembe yada en geç Cuma aracı alırsınız
  • Panthér kullanıcısına yanıt
    Dogrudur hocam fotoda gozuken sari bina kolej, lambanin dibi. İleride de okullar var. Surat her yerde tehlikeli ama size carpan kisinin kaza yapmasi icin surate ihtiyaci yok anladigim kadariyla :) Allah beterinden saklasin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: esenlik

Geçmiş olsun Allah daha beterinden saklasın
    Bu arada Anadolu şehirlerinin avantajlarından biri daha İstanbul'da servis sahibide olsanız işler bu kadar hızlı olamıyor böylesine basit bir işlem için bile 3 gün eksper, min. 6-7 günde aracın serviste işlem görmesini beklerdiniz, tabi siz yinede Antalya'ya göre hızlı halletmişsiniz muhtemelen değişecek parçalar tedarik ise Perşembe yada en geç Cuma aracı alırsınız

Şansıma parçalar hazırda varmış. Stop'u takmışlar bile... Akşama boyanacak deniyordu.
    Acelem yok, temiz olsun beklerim. işlerin çabuk yürümesi tanıdıklar sayesinde gerçekleşti. Yoksa eksper gelip hala bakmamış bile olabilirdi.

İstanbul'da muhtelif tampon boya işi olan A180'i yoğunluktan ve geç teslim dedikleri için bırakamadık. Kardeşim Antalya'ya geleceği zaman
    servise bıraktı ve uçağa bindi, dönerken uçaktan indi teslim aldı. Böyle yapmasa en az 10 gün serviste yatan aracı beklemek zorunda kalacaktı.

• konuşantahta kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

Şimdi baktım tam okul bölgesi ve yanlış hatırlamıyorsam daha önce ters yöne giderken dijital hız sınırı uyarısı görmüştüm, hız sınırı 40km yazıyordu.
  • Öncelikle çok geçmiş olsun. Allah daha büyük kazalardan korusun.

Kaza anlarında eğer Allah korusun yaralanmalı bir durum yoksa sakin ve soğukkanlı olmak lazım.
    Evrak eksikliği sıkıntı yaratıyor.
    Benim 6 ay önce kadar başıma geldi. Karşı taraf geri geri gelirken sağ kapılarıma vurdu. Adamın arabasında park sensörü olmasına rağmen.
    İlk defa yaşadığım için fotoğraf çekmeyi unutmuştum. Birde arabamda ve karşı tarafta tutanak yoktu. Başka arabadan almıştık.

Bana da ders oldu artık arabamda tutanak taşıyorum. Hem ilk ve hemde yaşımın gençliğinden ötürü öyle olmuştu. Tecrübe kazanınca önlem alıyor insan.
  • Öncelikle geçimiş olsun. Kaza bu geliyorum demiyor malesef.
    Tutanak olayına gelince kağıt kalem uğraşmanıza gerek yok artık.
    ios ve android te kaza tutanağı programı var. direkt tramere bağlı. tüm işlemleri program üzerinden fotoğraf çekerek yapıyorsunuz. haritadan yeri gösterip kaza şeklini belirtiyorsunuz. imzayıda telefon üzerinden atıyorsunuz işlem tamamlanıyor. hiçbir kağıt kalem kullanmadan.
    Bilginiz olsun bir gün lazım olabilir.

IOS:https://itunes.apple.com/tr/app/mobil-kaza-tutanag/id918129507?mt=8

Android:https://play.google.com/store/apps/details?id=org.sbm.ktt&hl=tr

• oncelikle gecmis olsun birkac hafta once bi kavsakta birisi duruyordu yesil yandi kadin ileri diye geri geldi bende o sirada haraket ediyordum aniden freni kokleyince abs devreye girdi ve arac durmadi (AUDI A4 2014) ondekine carptik ama geri geldigi icin suclu oydu tutanaklar tutuldu halledildi sirket arabasi oldugu icin fazla uzulmedi ama bazi kadinlar cok dikkatsiz mesela tarfikte duruyoruz kadin vitesi bosa alip frenden ayagini cekiyor araba geri heri geliyor kornaya basiyorum duymuyor en sonds gazi kokleyince frene basti carpiyordu az daha

• Çok geçmiş olsun
    Allah beterinden saklasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Eveeet! Bunca yıllık araç kullanıcısı olmama rağmen bu güne kadar hiç bir kazaya karışmamıştım.
    Bu gün kiralık bir araç kullanan hanımefendi(!)nin savsaklığı ve dikkatsizliği sonucu yeni aldığım araca hasar verdi...

Havalimanı'na Alanya'da olan ve bu gün uçak ile İstanbul'a dönecek olan ailemin kulandığı diğer aracım CivicHB'i almaya gidiyordum.
    Yarı yolda büyük bir kavşağa geldiğimizde kırmızı ışık yandı, yaklaşırken gördüm(o an hızım 30km gibiydi), ben ve yanımdaki araç
    yavaşlayarak durduk.

Tam durdum ve stop&start çalıştı araç tamamen durdu(araç tamamen durduktan 1-2 sn arasında aktif oluyor) tam o esnada arkamızdan
    birisi hızlıca vurdu. Ağzımdan "naptın yaaa!" çıktı. Eşime birşeyin var mı dedim, yok deyince dörtlüleri yaktım, el freni
    çektim kontak kapattım dışarı çıktım.

Kiralık araç kullanan patlak dudaklı(silikon) hanımefendi normalden hızlı olduğu için duramıyor ve duramayacağını anladığında
    son bir sola hamle ile kaçarım diye düşünüyor ve direk benim araca arkadan girmekten kurtarıp sağ kapısı ile benim sol arkaya
    vurup sol tarafımda ışıkta bekleyen diğer araca sağ arkadan vurup duruyor.

Ne fren var, ne lastik sesi, nede lastik izi...

Neyse! indim kadında indi kusura bakmayın falan filan, sol tarafımdaki hasar alan araçtaki 60 yaşlarında bir amca, araba da emanet.

Hemen resimleri çektim, kendi aracımı uygun yere alıp trafiği açtım.

Sıra geldi evrak işine. Baktım kadın biraz düzensiz, ben zaten habire kaza yapıyorum alıştım artık demez mi!!
    Dedim, verin ehliyet/ruhsat/sigorta'ları. Baktım tarihleri var, eşime verdim "sakın kimseye verme" dedim.

Kadın hemen bir arkadaşını çağırmış(hırt tipli bir adam) ikisi de evrakları verin fotokopi çekip geleyim diye ısrar edip duruyor.
    Haa! Dedim; Bu şimdi arabaya binip tüyecek, ne haliniz varsa görün diyecek. Sonra bizde kaçtı diye polisle uğraş dur.

Yoook! Siz hepiniz burada duruyorsunuz, ben gidiyorum evrakların fotokopisini çektirip geliyorum, kaza tutanağını dolduruyorsunuz
    sonra ıslak imzayı atıp yolunuza gidiyorsunuz. Ben sonra sizinle uğraşamam dedim.

Kadın demez mi, bişey olmaz sonra yaparız. Dedim, Tövbe tövbe!!
    Amca zaten sen hallet deyip duruyor, beni sıkıştırıyor...

İşte o anda artık kızdım. Hanımefendi hem hızlı geliyorsunuz hemde bizlere çarpıyorsunuz hemde utanmadan "bişey olmaz" diyorsunuz??
    Benim arabam daha 4 aylık, bakın beyfendinin aracı emanet, sizin altınız da rent a car aracı "havanız başka"...

Öyle deyince sustu kaldı.

Oarada rent a car'cılar geldi(Emekli emniyetçi) Abi bu kadının kaçıncı kazası evrakları ben yazayım, sen git. Kaskodan sonra
    sigortaya başvurup değer kaybı isteyin, bu kadından da alırsınız, dedi.

Neyse...
    Ben bu arada sigortacı arkadaşımı aradım(Zurich acentalar sorumlusu), evrakları al ben hallederim. Kasko işi bitince değer kaybı
    için eksper ister karşı taraftan alırız, merak etme ben hallederim, dedi.

Evrakları aldık, yolda Citroen Servis Müdürünü aradım(Abi! öyle birşey olunca beni ara ben gelir evrakı yazar, hallederim olmadı
    adam yollarım dedi. Çok hoşuma gitti. Böyle servis olsun, canımı yesin.)

Ben servise gidene kadar, dosya açılmış eksper yönlendirilmiş bile. Evrakları verdim, sigotacı arkadaşı arayıp plastik parçaların
    çizildiğin ama eksperin böyle durumlarda değişim yazmayarak tamir onayı verdiğini, ama benim çizik istemediğim için yenisi ile
    değişimi istediğimi, bunu ekspere söylemesini istedim. Sağolsun hemen eksperi aramış o esnada eksper'de geldi(Servistekiler de
    bu ne hız diye şaştı kaldı).

Bu parçalar yenisi ile değişecek, burası da boyanacak dedi. Bana, varmı bir isteğiniz dedi. Yok dedim, geçmiş olsun dedi gitti.

Bizde, o arada gelen CivicHB aracımıza binip yollandık.

Ucuz atlattık Sağlık olsun, mal gelsin dedik...

Citroen C4 Cactus'e vurdular...(Ek. Değer kaybı işlemi) Citroen C4 Cactus'e vurdular...(Ek. Değer kaybı işlemi) Citroen C4 Cactus'e vurdular...(Ek. Değer kaybı işlemi)

Diğer araçlar;
     Citroen C4 Cactus'e vurdular...(Ek. Değer kaybı işlemi)

Edindiğim tecrübe;

Öncelikle sakin ol ve sinirlenme. 1 dakika kadar araçta dur ve sinirini geçir...

1-Kaza olunca hemen çevre emniyeti al reflektörleri koy.
    2-Kaza tutanağını mutlaka bulundur.
    3-Evrak fotokopileri her zaman hazır olsun.
    4-Ben gideyim sonra tutanak tutalım yok. Herkesin işi var, hemen tut(kimse kusura bakmasın, özellikle suçlu ise)
    5-Karşı tarafın evraklarını al ve kontrol et, -kişiye göre- tutanak bitene kadar elinde tut.
    6-Tutanak mutlaka ıslak imzalı ve karşı tarafın el yazısı ile beyanı bulunsun.
    7-Acele edilmek isteniyor ise aldırma, eksik evrak yada yanlış beyan yerine 10 dakika fazla gitsin.
    8-Sonuç olarak arkadan gelip çarpılıp mağdur durumundasın, o yüzden acıma/karşı tarafın mızmızlanmasına aldırma.
    9-Sigorta ve serviste mutlaka arkadaş edin.

Yukarılarda yazmayı unutmuşum;

Bu kargaşa ve şaşkınlık anında 1-2 adam türedi. Ortalarda dolanıp duruyorlar. Döndüm, kimsiniz diğer araçların
    tanıdığımısınız? dedim.Yok abi geçiyordum yardım lazım mı diye bakınıyordum, dedi. Yok kardeşim sağol dedim ortadan kayboldular.

Sonradan eşimle konuşurken, bu tiplerin bu gibi durumları fırsat bilen ve araçların içinden bir şeyler aşırmaya çalışan bir takım fırsatçılar
    olabileceği fikrine vardık. Çünkü camlar kapılar açık, insanlar şaşkın ve bir şeyler alıp vermeye çalışıyor. Tamam belki de gerçekten iyi
    niyetli kişiler olabilir ama zaman çok kötü ve her şey de olabilir. Kötüyü düşünüp önlem almakta fayda var.

Bu bana bir şey daha öğretti; Bu gibi kalabalık bir durumda olursan etrafa iyi dikkat et, aracının camlarını kapat ve kilitle...

Araç dün 04.05 2015/16:00'ı gibi bu haldeyken;

Bu gün saat 05.05.2015/13:00'de bu duruma gelmişti(akşam boyaya girecekmiş)

Hocam çok geçmiş olsun çok üzüldüm. Daha geçen gün sana neden cactus aldın diyenlere cevap verirken ben de seni savunmuştum. Zevktir araba işi diye... Nazar değmiş çok üzüldüm. Ama bu konu şu yönden iyi olmuş ben dahil allaha şükür kazası olmayan insanlara, bu gibi durumlarda nasıl davranılacağı ve neler yapılacağı anlamında çok iyi bir örnek olmuş. Gani gani geçmiş olsun mal canın yongasıdır ama cana geleceğine mala gelsin..

• Araba moderen tank maşallah :)

• Ne adaletsiz bir durum siz ne emeklerle araba alın sorumsuz insanlar herşeyi yapsın

• Çok geçmiş olsun, her işte hayır aramak lazım.. Benimde konuyla ilgili bir tecrübem oluştu: airbump "meyirbamp" hikaye, sırf görsel.. İşe yaramayan görsel süslere gıcık olurum.. Ama araç güzel bence..
  • geçmiş olsun hocam diğer araçlara bakınca maaşallah cactus sağlam araçmış demeden geçemedim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Power

Öncelikle çok geçmiş olsun. Allah daha büyük kazalardan korusun.

Kaza anlarında eğer Allah korusun yaralanmalı bir durum yoksa sakin ve soğukkanlı olmak lazım.
    Evrak eksikliği sıkıntı yaratıyor.
    Benim 6 ay önce kadar başıma geldi. Karşı taraf geri geri gelirken sağ kapılarıma vurdu. Adamın arabasında park sensörü olmasına rağmen.
    İlk defa yaşadığım için fotoğraf çekmeyi unutmuştum. Birde arabamda ve karşı tarafta tutanak yoktu. Başka arabadan almıştık.

Bana da ders oldu artık arabamda tutanak taşıyorum. Hem ilk ve hemde yaşımın gençliğinden ötürü öyle olmuştu. Tecrübe kazanınca önlem alıyor insan.

Çok teşekkür ederim.

Benimde ilk baktığım ehliyetler ve trafik sigortasının tarihi oldu. Benimde ilk kazaya karışmam olduğu için bildiklerim sadece duyduklarım kadardı
    ama yaşamadan ve tecrübe etmeden öğrenilmiyormuş. Bu da bana tecrübe oldu, evdeki tutanakları da hemen arabaya koydum.

quote:

Orijinalden alıntı: nucLear

Öncelikle geçimiş olsun. Kaza bu geliyorum demiyor malesef.
    Tutanak olayına gelince kağıt kalem uğraşmanıza gerek yok artık.
    ios ve android te kaza tutanağı programı var. direkt tramere bağlı. tüm işlemleri program üzerinden fotoğraf çekerek yapıyorsunuz. haritadan yeri gösterip kaza şeklini belirtiyorsunuz. imzayıda telefon üzerinden atıyorsunuz işlem tamamlanıyor. hiçbir kağıt kalem kullanmadan.
    Bilginiz olsun bir gün lazım olabilir.

IOS:https://itunes.apple.com/tr/app/mobil-kaza-tutanag/id918129507?mt=8

Android:https://play.google.com/store/apps/details?id=org.sbm.ktt&hl=tr

Teşekkürler. Bu gün uygulamayı indirip biraz kurcaladım gayet basit ve kolay duruyor. Kullanılabilir, tabi kullanmak gerekmese daha iyi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: AlreadyTR

oncelikle gecmis olsun birkac hafta once bi kavsakta birisi duruyordu yesil yandi kadin ileri diye geri geldi bende o sirada haraket ediyordum aniden freni kokleyince abs devreye girdi ve arac durmadi (AUDI A4 2014) ondekine carptik ama geri geldigi icin suclu oydu tutanaklar tutuldu halledildi sirket arabasi oldugu icin fazla uzulmedi ama bazi kadinlar cok dikkatsiz mesela tarfikte duruyoruz kadin vitesi bosa alip frenden ayagini cekiyor araba geri heri geliyor kornaya basiyorum duymuyor en sonds gazi kokleyince frene basti carpiyordu az daha

Çoğu bayan arabaya hakim değil, otomatik araçlarda geri-ileri gaz-fren koordinasyonu "0". O kadar da zor değil aslında...
    Araçlara birşey olunca hiç umurlarında olmuyor. Birde araç ona ait değil ise, hiç tınlamıyor.

quote:

Orijinalden alıntı: DrMobile

Çok geçmiş olsun
    Allah beterinden saklasın

Teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: gorkemchem

Hocam çok geçmiş olsun çok üzüldüm. Daha geçen gün sana neden cactus aldın diyenlere cevap verirken ben de seni savunmuştum. Zevktir araba işi diye... Nazar değmiş çok üzüldüm. Ama bu konu şu yönden iyi olmuş ben dahil allaha şükür kazası olmayan insanlara, bu gibi durumlarda nasıl davranılacağı ve neler yapılacağı anlamında çok iyi bir örnek olmuş. Gani gani geçmiş olsun mal canın yongasıdır ama cana geleceğine mala gelsin..

Zevk meselesi tabi ki! Aracı beğenen de olur, beğenmeyen de...

Zaten konuyu açıp yaşadığım durumu anlatmamdaki amaç, "arabama çarptılar" dan daha çok olay anından sonuna kadar durumu ve gelişenleri
    anlatarak okuyanların bir nebze de olsa fikir sahibi olmasını sağlamak.

Dediğin gibi; Sağlık olsun.

quote:

Orijinalden alıntı: freemangroovy

Çok geçmiş olsun, her işte hayır aramak lazım.. Benimde konuyla ilgili bir tecrübem oluştu: airbump "meyirbamp" hikaye, sırf görsel.. İşe yaramayan görsel süslere gıcık olurum.. Ama araç güzel bence..

Airbump'ların kullanım ve fayda amacı ufak tefek olaylar için. Bu tür darbeler için tasarlanmamış, ben ufak şeyler için faydalı olduğuna
    inanıyorum ve görüyorum.

Teşekkür ederim, iyi dileklerin için.

@öcüü..; Bana da araç hafif kilosundan dolayı biraz zayıf geliyordu ama aldığı darbe sonucunda çıkan sonuç beni de şaşırttı.
    Aracı biraz daha sevmeye başladım.

@Gökhan Mmc; Bunca yıldır kendime başkalarına zarar vermemek için maksimum gayret gösterdim ama umursamaz tavırlı birisi
    gelip bizi buldu. Kursa gibip ehliyet alınca herkes usta şöför kesiliyor, vermek değil denetlemek önemli olan. Caydırıcı cezalar şart.

@U.C.Y; Yok! o kadar tank misali değil. Ama idare eder işte. Bizi koruyup görevini yapsın yeter...

• Aracı kaça almıştınız ve değer kaybı tahmini kaç lira ödenir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oylesine64

Aracı kaça almıştınız ve değer kaybı tahmini kaç lira ödenir?

58.000'e almıştım.

Değer kaybı ödemesi ne olur bilemiyorum, ekspere bağlı. Bu zamana kadat bir örnekle karşılaşmadım o yüzden tahmin de edemiyorum.
    Sonucu ilerleyen zamanlarda öğreniriz, o zaman konuya yazarım.
  • Çok geçmiş olsun

• Geçmiş olsun işallah bi daha başınıza gelmez böyle olay. İstediğiniz kadar düzgün kullanın karşınızdakinin hatasından dolayı böyle bir olay yaşamanız üzücü
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.