Foruma baktım ama benzer bir konu bulamadım. Eğer ki benzer bir konu varsa mükerrerlik için lütfen kusura bakmayın.
Gelelim asıl meseleye.
Max 70-80.000 KM'de Dizel OtomatikCitroen c4 Cactus almayı düşünüyorum. Yakıt tüketimi hakkında bilgi sahibi oldum ancak yedek parça konusunda bilgiye ihtiyacım var. biliyorsunuz otomatik arabaların bazı arızaları 5-6 bin liraları bulabiliyor. Bu aracın yedek parça fiyatları nasıldır aşağı yukarı.
Bilen arkadaşlar yorumlarını paylaşırsa çok sevinirim.
Dostum merhabalar, yeni cactus sahibi biri olarak, bu konularda ben de detaylica arastirma yaptim. Araci otomatik olarak dusunme. Normal sanzimanlar gibi dusun. Yedek parca konusunda ozellikle sanzimanla alakali olan parcalar otomatik araclar gibi pahali degil bunu ogrendim. Kiminle konustuysam hep denilen sey; "bu sanzimanlarda olsa olsa normal sanzimanli araclarda olduğu gibi sorunlar olur ya da en fazla robot arizasi olabilir" seklindeydi.
Robotu arastirdim, değişimi vs tas catlasin 2500 tl civarında. Ama konustugum servis simdiye kadar sanziman arizasiyla gelen herhangi bir arac olmadi etg sanzimanlarda dedi. Bu bahsettigim 1.6 dizel etg sanzimanlar icin gecerli. Eger 1.2 benzinli eat sanzimandan bahsediyorsan o zaman isler degisir o konuda bir malumatim yok. Ek olarak da citroen grubu yedek parca konusunda cok ekonomik.
Son olarak da alacagin aracta ozellikle yetkili servis bakimli araclari tercih etmen senin yararina olur diye dusunuyorum. Zira yetkili servise gittiginde o aracla ilgili bilgi almak istediginde sana her turlu bilgiyi veriyorlar. Kronik arizasi vs var mi yok mu cok rahat ogrenebiliyorsun.