Şimdi Ara

CİTROEN Ë-C4 / E-C4X KULLANICI BİLGİ BANKASI (2023-...)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
2
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Link üzerinden katılabileceğiniz.
    Halihazırda araca sahip kullanıcıların bilgi paylaştığı forumdaki önemli bilgilerin yeni kullanıcılar tarafından kolay bulunması için açılmış bir konudur.

Sohbetler, gündelik konular ve acil durumlar ile ilgili görüşmeler whatsapp'da devam edecektir.

Buraya tecrübeler, yeni bilgiler vs bilgi bankası olarak kullanılmak üzere aktarılacaktır.

İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dionysos1977 -- 28 Kasım 2024; 10:54:11 >

• Başlayalım o zaman...

Sorun:
    Aracımızı kışın direkt eco moda alırsak, klimayı kaç derecede ne kadar çalıştırırsak çalıştıralım araba ısınmıyor.

Çözüm:
    Araba ısınana kadar normal modda kullanmak.
    Sonradan eco ya almak.

100 kW vs 110 kW modellerin fiyat farkı:
    %10 civarında (benim aldığım opsiyonsuz fiyatlara göre)
    menzil farkı?
    100kw ve 110kw aslında motor gücü farkı.
    Batarya farkı 50 ve 54 gibi. Yani %8 bir batarya farkı var. Ama ağırlık da farklı olduğun daha minor bir menzil farkı oluşuyor.

MTV vb. farkları nedir?
    100kw için 1550 TL ödedim.
    115kw yi bilmiyorum. Bilen yazarsa buraya eklerim.

Genel olarak araçlarda uzaktan erişim ile havalandırma kontrolü veya şarj durumu görüntüleme yapılabiliyor mu?

Hayır şimdilik yapılamıyor.

Kamera ve sensörler kaç adet ve ne şekilde kullanılıyor?

Önde ve arkada iki adet 180 lik kamera var. İleri geri hareketler sıradında 360 derece ve tepeden çekim görüntü oluşturup sergiliyor.

360 derece yakınlık sensörü var.
    Bunlar 20km/h hızlardan sonra kapanıyor.

Ayrıca adaptif hız sabitleme de mevcut.

Sadece aynada kör nokta uyarısı mı yoksa 360 derece görüş var mı?

360 derece ve tepeden çekim park manevrası sıradında oluşuyor.
    Onun dışında aynada kör nokta uyarı var ama aynalar bence çok iyi konumlandırılmış. Sistem olmasa da kör nokta yok gibi.

En önemlisi bu özellikler hangi paketlerde var.

TR de sadece Shine Bold var ve hepsinde aynı özellikler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dionysos1977 -- 15 Aralık 2024; 21:34:42 >

• Rezerv
  • dionysos1977 kullanıcısına yanıt

Çok saçma bir sorunmuş. Klima işlevini yerine getirmeyecekse o zaman eko da hiç açılamaz de.

• hardcrss kullanıcısına yanıt
    Şöyle işliyor sistem.
    Araba ısınana kadar normal modda kullanıyoruz.
    Sonrasında eco ya alınca, içerinin sıcaklığını koruyor. Sıcak havaları denemedim daha. Yaz çalışma mantığı ayrıca merak ettiğim bir durum.
  • Tam bilmeden soruyorum isinma dediğiniz elektirkli araçta nasıl oluyor mekanik yakıt ısılı motor yok oranın ısısını beklesin,
    Araçta ısı pompası var sıvıyı buharlastiriyor onun sayesinde sıcak hava üflüyor ve sonra buharı tekrar sıvıya ceviriyor daha az şarj harciyarak ısıtıyor ayrıca pil sıcaklığını koruyor vs
    Eco ve normal ısıtma değeri tabi ki farklı o ayrı konu
  • Araçla ilgili en çok aranan soruları ilk mesaja ekleyebilir misiniz? Örneğin 100 kW vs 110 kW modellerin fiyat/menzil/MTV vb. farkları nedir?

Genel olarak araçlarda uzaktan erişim ile havalandırma kontrolü veya şarj durumu görüntüleme yapılabiliyor mu?
    Kamera ve sensörler kaç adet ve ne şekilde kullanılıyor? Sadece aynada kör nokta uyarısı mı yoksa 360 derece görüş var mı?

Konunun gelişmesine yardımcı olacağını umuyorum.
  • faruk F kullanıcısına yanıt
    Hem yukarı ekledim. Hem de buraya yazdım.
    Destek için teşekkür ederim.

100 kW vs 110 kW modellerin fiyat farkı:
    %10 civarında (benim aldığım opsiyonsuz fiyatlara göre)
    menzil farkı?
    100kw ve 110kw aslında motor gücü farkı.
    Batarya farkı 50 ve 54 gibi. Yani %8 bir batarya farkı var. Ama ağırlık da farklı olduğun daha minor bir menzil farkı oluşuyor.

MTV vb. farkları nedir?
    100kw için 1550 TL ödedim.
    115kw yi bilmiyorum. Bilen yazarsa buraya eklerim.

Hayır şimdilik yapılamıyor.

Kamera ve sensörler kaç adet ve ne şekilde kullanılıyor?

Önde ve arkada iki adet 180 lik kamera var. İleri geri hareketler sıradında 360 derece ve tepeden çekim görüntü oluşturup sergiliyor.

360 derece yakınlık sensörü var.
    Bunlar 20km/h hızlardan sonra kapanıyor.

Ayrıca adaptif hız sabitleme de mevcut.

Sadece aynada kör nokta uyarısı mı yoksa 360 derece görüş var mı?

360 derece ve tepeden çekim park manevrası sıradında oluşuyor.
    Onun dışında aynada kör nokta uyarı var ama aynalar bence çok iyi konumlandırılmış. Sistem olmasa da kör nokta yok gibi.

TR de sadece Shine Bold var ve hepsinde aynı özellikler var

• dionysos1977 kullanıcısına yanıt

100 ve 110 kW arasındaki farka dair resmi sitesinden bir açıklama buldum. Motor ve batarya tipi tamamen farklıymış. Mesele sadece daha güçlü motor veya 5 kW fazla batarya kapasitesi değilmiş.

https://www.media.stellantis.com/em-en/citroen/press/citroen-e-c4-and-e-c4-x-deliver-more-power-with-new-efficient-electric-engine-and-more-range-up-to-420-km#:~:text=The%20new%20115,longer%20battery%20life.

Bir de SMR ve V1 kodlu araç meselesi var. Bunlar elektrikli araçlar için geçerli mi? Elektriksiz versiyonlarda SMR kodlu değilse otoyol sürüş destek yokmuş. Elektriklilerde bu özellik hepsinde var mı?

Son olarak başlıkta fransızca karakter kullandığınız için aramalarda bu konu çıkmıyor. Onları e olarak değiştirmek isteyebilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.