Şimdi Ara

Citroen C4 Far Yükseklik Ayarı Düğmesi Sorunu [Çözüm]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
8.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2006 model Citroen C4 aracımda 1-2 hafta önce far yükseklik ayarı düğmesinin çalışmadığını tespit ettim. Üstelik o kısımdaki düğmelerin ışıklarıda yanmıyordu. Ancak yanındaki esp düğmesi aktif olarak çalışıyor ve esp düğmesinin herhangi bir sorunu yoktu.
    Birkaç elektrikçiye ve oto tamir dükkanına götürdüm. Bir tanesi düğme arızalı dedi, düğmeyi değiştirdim(gayet basit, çalışan bir c4 ten söktüm) yine çalışmadı, ancak benim düğmem başka bir c4 te çalışıyordu.
    Daha sonra başka bir tamirci ise 1 saatlik uğraş sonrasında bsi beyni arızalıdır, iyi bir elektriçiye gösterin siz bunu dedi. Tamam dedim ayrıldım.
    Daha sonra sorunu internette aradım ve bulduğum yöntem işe yaradı.
    Sorunun kaynağı ise garip bir şekilde orta konsolda bulunan küllüğün ampülünün patlamış olmasıydı. Oto elektriçiye gittim, 50krş a aynısından bir tane ampül aldım, eskisinin yerine taktım. Ve far yükseklik ayarım çalışmaya başladı.
    Küllüğün ampülünün sökülmesi ise gayet basit, şöför tarafından küllüğün yan tarafını elinizle hafif bir şekilde kaldırınca ampülü görebiliyorsunuz zaten.
    Böyle bir sorunla karşılaşan Citroen sahiplerinin dikkatine diye de paylaşmak istedim.

Burda da paylaşımda bulunulmuş.
    Link

• Citroenim yok ama bu paylaşıma da teşekkür etmeden duramazdım. aklımızın bir köşesinde kalsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ornapsen -- 7 Temmuz 2012; 8:17:42 >
  • Dostum küllüğün ampülünü nasıl değiştirdin? Küllüğü söktüm ama orada ampul falan yok...Yan yana 2 tane led gibi bişey var...Onları nasıl sökecez?
  •  Citroen C4 Far Yükseklik Ayarı Düğmesi Sorunu [Çözüm]

Resimlerde görüldüğü yerden hafif elinizle kaldırın, baktığınız zaman görülmesi gerekiyor.

• Teşekkür derim , inşallah plastik kırılmaz kaldırınca
  • :) Yok epey zorladım bende ama kırılmıyor.
  • Bu konuyu geçmişte yazan arkadaşa teşekkür ederim aynen ampül değişince sorun düzeldi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: husem

Bu konuyu geçmişte yazan arkadaşa teşekkür ederim aynen ampül değişince sorun düzeldi.

Bu forumu bu yüzden seviyorum.
  • bendede iki haftadır çalışmıyor. konuyu tesadüfen gördüm ve bi kaç hafta önce küllükteki lambanın patladığını farketmiştim. demekki bu yüzden çalışmıyormuş. en kısa zamanda ampülü değiştiriyim. konuyu açan arkadaşa teşekkürler.
  • Arkadaşa teşekkürler, bendede yanmıyordu bu konuyu gördüm değiştirdim ve düzeldi.
  • 8 yıl olmuş. Rica ederim.
  • benim araçta far ayar düğmesinin ışığı yanıyor fakat far ayarı çalışmıyor şöylede bir sorun var far motoru sürekli çalışıyor bu da küllük ampulünün patlamasından mıdır, bilgisi olan var mı ampul patlak çünkü.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.