Bildirim
Citroen c5 aircross mu Peugeot 3008 mi (14. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
Kaynağınız ne bilmiyorum ama bu veriler bana hiç tutarlı gelmedi!?? 3008 kiralamaya devam o zaman, hayırlı sürüşler, tekerinize taş değmesin.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Peugeot 300 hp’lik 3008 üretmiş gibi!?
kaynak: World Auto Evolutionyoutube2019 Citroen C5 Aircross vs 2019 Peugeot 3008 (technical comparison)https://www.youtube.com/watch?v=bUckLTZNdRw -
Motorlar aynı, hızlanma değerleri ortada. Ancak en büyük fark citroen yumuşak. Ani hızlanmalarda hızlanma oluyor ancak yumuşak süspansiyon ve yaylar yüzünden arac sizi geriye direkt atmıyor. Bunu başka mesajlarda da dile getirmiştim. C5A yumuşak bir arac. 10.6 sn de 100 km ye ulaşır ancak size hissettirmez. Açıkçası 3008 C5A arasında karşılaştırma yapmak göreceli bir durum. Ikisinin verdikleri ve aldıkları farklı. O yüzden bu iyidir şu kötüdür demek tamamen kişisel tercihlere girer. Zaten herkesin seveceği arac olsaydı gider herkes onu alırdı.
Bu arada liste fiyatı üzerinden konuşuyoruz ancak şu anda en azından C5A için kaparo yatirdiginizda bir şekilde arac i alıyorsunuz. 3008 gtline ise piyasada yok. Turkiyeye iki elin parmaklarından daha az getirtiliyor. O yüzden satısı olmayan daha doğrusu olamayan bir arac ile karşılaştırmak biraz zaman kaybı olmuş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CengoCenk -- 26 Kasım 2019; 19:54:11 >
Hocam videoda tüm verilerde C5A önde görünüyor, sizin iyi dediğiniz hızlanma ve güç değerleri 3008’in 300 beygirlik hibrit versiyonuna ait.
Şu 3008 fanlarina çok gülüyorum.Sanki onların 3008ini mercedes audi, c5 aircross'u başka firma üretmiş.Motor şanzıman aynı olmasa kimbilir neler diyeceklerdi.
Bazilari eat6 nın eat8'den daha iyi olduğunu bazilari da 200kg daha ağır olduğunu filan iddaa ediyor.
Aslında güzel oluyor, çok onemli özellikleri kırpıp bunlara iyi kaktiriyorlar.
Bunlardaki hava audiye binen adamda yok.
Bu arada en son face grubunda 30.08 tarihini dünya 3008 sevenler günü ilan etmeye filan çalışıyorlardi.Fransizlar duysa kaba etleriyle gülerler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kinadangelencerez -- 27 Kasım 2019; 20:7:6 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Hocam siz dizel mi kiralamıştınız benzinli mi? Benzinli ise uzun yolda km.de 54 kuruş normal, dizel ise bana biraz fazla gibi geldi!
dizel kiraladım, ama uzun yol saatlerce ortalama 160km/s civarı yol aldım o aralar çok yakmıştır, normalde ekranında hep 6.1 lt/s ortalama gösteriyordu ama bilemedim işte km ortada benzin fişleri ortada, kiralarken full alıp full bırakıyoruz.
şimdi firmadan diğer honda CRV dizel kiralamamdaki km leri aldım 938 km yapmışım ve 500 tl yakıt almışım. o da 100 km de 53 tl yakmış. -
-
Bugün dizel aracımda düz yolda gaza yüklenip anlık tüketime baktım 22 lerde geziyordu. Netice itibari ile dizel bile olsa gaza fazla basınca fazla yakıyor. -
c5a ile 5008 karşılaştırması yapılsaydı belki 5008 derdim, ama tüm platformu aynı olan c5a ve 3008 için daha düşük fiyat, daha fazla donanım ve geniş hacmine rağmen 3008 demek bana pek mantıklı gelmiyor. C5a nın en beğendiğim tarafı dış ebatlarında sınıfındaki crossover dan çok cüsseli fakat d sınıfı kadar büyük durmuyor. qq, 3098, v. s cüssesi bazı c segment sedanlardan küçük geliyor gözüme
@texasboy77 Evet onu biliyorum stop edip aracı tekrar çalıştırdığınızda otomatik olarak yeniden devreye giriyor, yani stop/start'a basıp sonra şerit asistanını sürekli devre dışı bırakmak gerekiyordu.
@og_ozturk 3008 gtline ile aralarında donanım farkı mı var c5'lerde? Ben elektronik donanım ve araçta ek özellikleri seven bir kullanıcıyım.
Yukarıda da belirttim kasa ve iç hacim C5 de daha iyi bu anlamda 1-2 model sonra elektronik olarak yapacağı iyileştirmeler ile rakipsizleşebilir.
3008 ise kasa değiştirmeden iç hacim, koltuklar ve kasa anlamında C5 e rakip olamayacaktır.
Bu şartlarda sanki C5 daha avantajlı gibi çünkü araca elektronik özellik eklemek kasa değişiminden daha kolay.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djalpha -- 1 Aralık 2019; 14:26:31 > -
gt line paketi ile fark yok ama gtline daha pahalı. Ama sizinde belirttiğmiz gibi c5a kadar sınıfında heybetli araba yok. c5a almasam 5008 ve kodiaq haricinde arabaya bakmazdım sanırım.
C5 aircross shine paketi istanbul bayilerde yok. Son zamanlarda bilgisi olan varmi? Fiyatta paylasirsa svinirim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
şunlar var mı C5'de, benim bindiğimde yoktu belki daha üst paket vardır yada belki henüz TR ye gelmemiştir çünkü bazı citroen modellerde koku sistemi olduğu görülüyor ekledim fotoğrafını.quote:
Orijinalden alıntı: og_ozturk
gt line paketi ile fark yok ama gtline daha pahalı. Ama sizinde belirttiğmiz gibi c5a kadar sınıfında heybetli araba yok. c5a almasam 5008 ve kodiaq haricinde arabaya bakmazdım sanırım.
i-Cockpit Amplify (Ses-Koku & Işık Ayarı) Ses sistemi oldukça iyidir C5'e göre
Soğutmalı torpidonun içindeki çakmaklık ve USB girişler.
Hafızalı koltuklar?
220 Ceryan?
Ön kamera?
360 D Navigasyon?
daha unuttuğum şeyler olabilir, 3008 gtline kiralayınca araç menüsünü detaylı inceleyeceğim.
C5 de ise menüde başlıkların yanındaki İ (info) tuşlarına tıklamadım bu yüzden belkide birçok özelliğini göremedim yada benim araç shine olsa bile düşük donanımda bir alternatif olabilir çünkü uzun kısa far asistanını Araba tuşuna tıklayınca görmedim.
Son olarak ben citroen olsam yıllardır 3008 varken c5 i bu şekilde yapmazdım. Elimde yapılmışı var ben o kadar yeni kasa üretmişken donanımdada daha zengin bir pakeet yapardım. (Bence bu paket hazır şu anda bize bu ilk versiyonu kakalıyorlar)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djalpha -- 3 Aralık 2019; 16:1:14 >
-
Koku yok hocam, araç yeni olduğundan 1 sene kokusuyla idare ederiz, iç aydınlatma sabit, ayarı mayarı yok, zaten yeni gelenlerde tavan ambiansını da kaldırmışlar. Torpidonun içi boş, hafızalı koltuk sadece Nappa deri ile geliyor, ön kamera ve 360’da bilahare ilave pakette var. Navigasyon 3008’de de
yok, ancak eski 3008’lerde bulabilirsiniz. Yalnız navigasyon ekranı çok güzel yedirilmiş ön panele öyle sonradan eklenmiş gibi bir görüntüsü yok 3008’deki gibi. İlave paketlerin hepsini ekleseniz bile 3008’den ucuz, kötü yollarda daha konforlu, koltukları daha konforlu, arkada 3 adet bağımsız koltuğu var, bagajı daha geniş, bunların haricinde 3008’in artıları daha çoktur. Bir de grip kontrol GTLine da bile ekstra diye biliyorum, C5A’da ise paket içinde.
C5 aircross yuvarlak hatlara sahip arkadan bir countryman gibi duruyor daha agrasif daha keskin bir yapısı olabilirdi dikdörtgen formundaki araçlar daha şık duruyor bence. Birde ön tampon ve far yapısı herkese hitap etmiyor bu nedenle araç az satiyor ve ikinci el piyasası olusmuyor citroenleri elden cikarirken hep zarar ettirir ben bunun icin 3008 e bakardım herşey özellik değil ne yazık kı
Hocam haklı olduğunuz taraflar olsa da, arabaları kullanmak için alıyoruz, yatırım yapmak için değil, arabam konforlu olsun varsın zarar edeyim, bunda pek mantıklı bir yan göremiyorum, zarar etmek istemiyorsanız hiç araba almayın, MTV’si var, Kaskosu var, Trafik sigortası var, bakımı var, var oğlu var! Evin
önünde yatan herhangi bir arabanın yakıt hariç ayda yaklaşık 400 tl maliyeti var, marka modeli de önemli değil. Ayrıca bahsettiğiniz araba şu an satışlarda 2’nci sırada olan SUV.
Yani az satıyor dediğiniz araç esasen yok satıyor, isterseniz bayilere bir bakın. Tüm bayilerin bir aylık kotası bir haftada tükeniyor. Yorumunuzu da bir bayiye gidip deneme sürüşü yapıp ondan sonra dile getirirseniz daha oturaklı olacaktır. Bugüne kadar hep yanından bile geçmem dediğim araçları aldım ama hepsini de deneme sürüşü yapıp içime sindikten sonra aldım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi texasboy77 -- 3 Aralık 2019; 20:21:44 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X