Şimdi Ara

Citroen, klasik modelini yeniden piyasaya sürecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Citroen, klasik modelini yeniden piyasaya sürecek
    %100 elektrikli bir şehir otomobili olarak sahalara dönen Renault 5'e yönelik talep, diğer üreticilerin de iştahını kabarttı. Öyle ki, daha önce Citroen 2CV modelini hayata döndürmeyi planlamadıklarını açıklayan Citroen, bu kararından vazgeçti.

Autocar'ın haberine göre, 2CV'nin yeniden piyasaya sürülmesi için ön tasarım çalışmalarının başladığı üst düzey bir yetkili tarafından doğrulandı. Ancak proje henüz erken bir aşamada dolayısıyla kısa vadede yeni Citroen 2CV'yi görmemiz çok mümkün olmayabilir.

Peki Citroen'in kararını değiştiren ne oldu? Bu yıl Türkiye'de de satışa sunulması planlanan yeni Renault 5'in Fransa'da büyük ilgi görmesi Citroen'in bu fikri gözden geçirmesine yol açtı. Geçtiğimiz ay Fransa'da 9973 adet Renault 5 satıldı. Bu da Citroen e-C3'ten 1721 adet daha fazla satıldığını gösteriyor.

Citroen, klasik modelini yeniden piyasaya sürecek
    Yeni 2CV'nin, Renault 5’ten farklı olarak, orijinal modelin tasarımını daha yakından yansıtması bekleniyor. Orijinal 2CV’nin felsefesi olan basitlik ve uygun fiyat, yeni modelin geliştirilmesinde önemli kriterler olacak. Yeni modelin, Stellantis grubunun maliyetleri düşürmeye yönelik Smart Car platformunu kullanması muhtemel.

Ayrıca Bkz.Toyota, dünyanın en değerli otomobil markası oldu: Tesla dördüncü sıraya geriledi

Yeni modelin çıkış tarihi henüz belli değil ancak tipik bir geliştirme döngüsü baz alındığında 2028 yılında tanıtılması beklenebilir. Bu yıl aynı zamanda orijinal 2CV'nin piyasaya sürülmesinin 80'inci yıl dönümüne denk geliyor.

Kaynak:https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/exclusive-citroen-2cv-set-return-retro-city-car

• Meşhur sözümüzü buraya bırakalım :) "eskiye rağbet olsa bitpazarına nur yağardı"... Yani Renault'a bakıp gaza gelmesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarcenk -- 22 Ocak 2025; 14:01:27 >
  • araç üreticilerinin son zamanlarda en sık yaptığı şey, eski ikonik modelleri elektriklendirip piyasaya yeniden sürmek.. mustang'den vw bus'a kadar neredeyse tüm modeller ev oldu, yiyin bakalım eskinin ekmeğini ama ne zamana kadar...

• YouGotThatRight kullanıcısına yanıt

Sadece araçlar değil. Oyun sektörü de sinema sektörü de teknoloji sektörü de aynı. Para hırsı inovasyona baskın olduğu sürece arpa boyu yol gidemeyiz.

• Millet ileriye gider bunlar geriye!

Eski logoyu getirdiler, sanki bi iş gibi!?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stellantis dimi üst kuruluş

Aman abi uzak dursun , bedava verirlerse herhangi bir araçlarını almayacağımı kayıtlı olarak kendilerine ilettim

Birine yapılacak en büyük hakaret bana göre

Civatasında bile pejo imzası bulunmayan Opel tamam , ama geri kalan hepsi yallah

• werneke W kullanıcısına yanıt
    Hocam Peugeot olayini anlamadim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ssbrutality S kullanıcısına yanıt
    Neyi anlamadığınızı anlayamadım tam olarak

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • werneke W kullanıcısına yanıt
    Peugeot'u övüyormusun dövüyormusunuz bunu anlamadim karmakarışık cumlenizden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssbrutality -- 23 Ocak 2025; 10:9:59 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ssbrutality S kullanıcısına yanıt
    Civatasın da bile Pejo imzası bulunmayan Opel’e tamam
    Astra K ve insignia B son iki araç , pejo ile alakası olmayan
    Geri kalan hepsine yallah
    Gayet açık
    Yerin dibine kadar yolu var

Bedava araç verseler de almam netim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çizgisiz beyaz şahin arkadan itişli elektirikli yapın , almak için 1 yıl kuyruk olmazsa bende bişi bilmiyorum. Piyasayı alt üst eder bir tane elektirikli araç sattırmaz ??

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.