Şimdi Ara

Citroen Özel Servis Tavsiyesi !! (istanbul için) (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
2
Favori
53.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    dediğin gibi Hazarbey oto konusunda gerçekten tecrübeli ve tavsiye edilebilir olabilir ama bunu bırak da gerçek hizmet alıcılar söylesin, yorumlasın.

http://www.e-sirket.com/hazarbey-otomotiv-tic-ltd-sti--64501/hakkimizda.html

bu siteye firma bilgilerini ekleyip kendi ismini kullanmışsın...

yakalandın !!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaSaLupTR

Mustafa Toraman arkadaşım;
    dediğin gibi Hazarbey oto konusunda gerçekten tecrübeli ve tavsiye edilebilir olabilir ama bunu bırak da gerçek hizmet alıcılar söylesin, yorumlasın.

http://www.e-sirket.com/hazarbey-otomotiv-tic-ltd-sti--64501/hakkimizda.html

bu siteye firma bilgilerini ekleyip kendi ismini kullanmışsın...

yakalandın !!!

selcukbey1 ve mustafatoraman isimli üyeler her ne hikmetse, ikisinin de 1 'er mesajı var ve o mesajda hazarbey otomotiv ile ilgili.

• ya ilkayceylanlara ne demeli adam resmen reklamını vermiş
    eski citroenlerim dahil adam bigi bir usta bulamadım yada bana denk gelmedi
    kimine götürüyorum bişey yok diyor kimine götürüyorum abi şunu değiştiririz deyip değiştirdik diye para istiyor
    allahtan yaparken başında duruyorumki yemiyorum arıza ışığını söndürüp gönderiyolar
    kimine gidiyorum turbo bozuk diye söküp gönderiyor geldiğinde temizlenmiş ama aynı şekilde çalışıyor
    abi turbo arızalıymış zaten ama arızasının sebebi bu değil deyip başka bişey diyor
    arabamı çok seviyorum 3. citroen xsaram ama ustalar yada kendini usta zannedenler yüzünden sttıracaklar bunu bana
    ...

• Merhabalar, özel servislere gitmemenizi öneriririm.Çünkü araç markaları arasında bence özel servis olarak en kötü marka Citroen, fiyat-performans olarak...
    Bende Opel Combo 2007 model araç vardı, onda motor 2000-3000 devir arasında inanılmaz rahatsız edici bir arıza çıkıyordu.Birçok servise götürdüm, 2000-3000 tl lerden saçma sapan arızalardan bahsettiler, özellikle İstanbul-Beşiktaşta OPEL- GERÇEK tam bir fiyaskodur arkadaşlar, adamların ne servisleri iyi, ne fiyatları, ne de hizmetleri...
    Daha sonra İstanbul-Kağıthane'de bulunanan OPEL - ADAMA götürdüm, Orada Mustafa usta var, adam tam bir profesör, araça baktı, 2 nedenden olabilir dedi, sonra manifont contasını değiştirdi, ve o contayı değiştirmek için nereddeyse arabanın önü boşalıyor, ve fiyat toplam 70 tl verdim, çıktım...

15 gün önce 2005 model C3 1.4 92 Beygir dizel araç satın aldım, araçta 50 km'den sonra inanılmaz rahatsız edici bir ses vardı, o günden sonra devamlı araçlarımı götürdüğim İSTANBUL KAĞITHANE OPEL ADAM servisine götürdüm Mustafa Usta'ya a'dan z'ye gene herşeyi ile ilgilendi ve Ark bilyalarını değiştirdi, onun dışında araçta ki diğer kilit vb. problemlerini özenle ve küçük işçilik bedelleri ile gerçekleştirdi, üstelik garanti karta erteleme ve taksit'de yapıyorlar, orjinal citroen servisi değil ama birçok servisde tanıdıkları olduğu için parçaların fiyatlarınıda çok çok ucuza alıp takıyor, ondan ziyade iyi insanlarla muhattap olabiliyorsunuz, eğer aracınızı servise götürmek veya 24 saat destek için telefonu:05333030505

Artık c3 aldığım için forumları takip etmek durumundayım, malum iç izalasyondaki sesi çözmek lazım ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkantsert -- 2 Ocak 2012; 3:21:35 >

• Yetkili servislerin avantajı daha çok yeni araçlar içindir. Sürekli Citroen tarafından eğitim ve seminer verilir ve buna yetkili servislerin katılımı zorunludur. Ayrıca kullanılan program (Lexia) sadece yetkili servislerde her zaman günceldir. Bu da taktir edersiniz ki daha çok elektronik aksamlarla ilgili sorunların çözümünde fayda sağlar.

Gelelim mekanik, elektrik, boya, kaporta gibi işlere. Bu anlamda iyi bir usta yetkili serviste de olabilir özel serviste de olabilir. İsteyen kafasını rahatlatmak için yetkili servise gider isteyen cebini rahatlatmak için özel servise gider. İsteyen bu ikisi arasında bir orta yol bulur (Mesela ben).

Bakıma garantiden sonra sadece bir kez yetkili servise gittim ancak triger kayışı, devirdaim, altörnatör kayış bilyalarının değişimi gibi konularda hep yetkili servisi tercih ettim ve etmeye de devam ederim. Çünkü şuna adım gibi eminim ki hiçbir özel servis taktığı su pompası 6 ay sonra arızalanınca ücretsiz değişim yapmaz. Kıvırır da kıvırır.

Birde sitemizde de reklamı olan USTA servisin sitesinde blok muafiyet yasasıyla ilgili açıklamalar var. Okumanızı tavsiye ederim. Hiçbir otomobil üreticisi, satıcı ve servisi bakımları kendilerinde yapılmadığı halde aracı garanti kapsamı dışında bırakamaz. Yeter ki siz araç üreticisinin belirlediği bakım periyodunda (örneğin 15.000 km ya da 1 yıl) bakımınızı yaptırdığınızı ispatlayacak bir evrağa sahip olun. Burası iyi hoşta USTA servislerinin unuttuğu ya da göz ardı ettiği bir konu var.

Velev ki bakımı bu serviste yapın ve 1.000 km sonra turbo pert olsun. Şimdi işte arada kaldınız. Yetkili servis bakım dışarıda yapıldığı, uygun motor yağı ve yağ filtresi kullanılmadığı gibi sebeplerle rahatlıkla işten sıyrılır. Özel serviste turbonun yağ ya da yağ filtresinden dolayı bozulmadığını iddia edebilir. Kullanıcı hatası der. Nasılsa turboyu onlar takmamıştır. Eminim gidin sorununuzu yetkili servisle çözün derler. Bu gibi durumlarda en azından yetkili servis sadece bakımını kendilerinde yaptırdığınız için belki kullanıcı hatasından kaynaklanan bir durumdan dolayı bile turboyu değişebilir.

Dolayısıyla bu blok muafiyet yasası hikayeden başka birşey değildir. Biz tüketiciye pratikte hiçbir şey kazandırmamıştır. Zaten kimsenin de bundan haberi yoktur. Örneğin siz araç garanti kapsamındayken hiç özel serviste bakım yaptırdınız mı bu yasayı bildiğiniz halde? İstisnalar kaideyi bozmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: cheetlack

ya ilkayceylanlara ne demeli adam resmen reklamını vermiş
    eski citroenlerim dahil adam bigi bir usta bulamadım yada bana denk gelmedi
    kimine götürüyorum bişey yok diyor kimine götürüyorum abi şunu değiştiririz deyip değiştirdik diye para istiyor
    allahtan yaparken başında duruyorumki yemiyorum arıza ışığını söndürüp gönderiyolar
    kimine gidiyorum turbo bozuk diye söküp gönderiyor geldiğinde temizlenmiş ama aynı şekilde çalışıyor
    abi turbo arızalıymış zaten ama arızasının sebebi bu değil deyip başka bişey diyor
    arabamı çok seviyorum 3. citroen xsaram ama ustalar yada kendini usta zannedenler yüzünden sttıracaklar bunu bana
    ...

dostum boşalt içini rahat ol ben de boşaltıyorum başımdan geçenlerin hepsinide anlatmıyorum ama bir şekilde rahatlıyorum

• kardeş hangisini anlatayım yok işte işini doğru dürüst yapan kimse yok aracım bir gün yattığında ertesi gün çalışmıyordu birkaç servise gittim hepside en az 300 tl masraf çıkardı arkadaşımdada var citroen onda mazot hortumu arıza yapmış değişmişler düzelmiş ve meğersem bendekide aynı arzadanmış sadece hortuma baktırdım dedimki mazot hortumunda problem var öyle baktırdım aksi halde yine öperlerdi 20 tl işçilik verdim:)
  • Sanki bir citroen kullanıcısı üyeymiş gibi davranıp da foruma tavsiyelerde bulunan bir gizli reklamcının dürüstlüğüne nasıl güvenir de aracımı ve dolayısıyla güvenliğimi, yani hayatımı teslim edebilirim?
  • hazarbey reklamını çok yapmışlar ama kanmayın bende kandım gittim önceki gün telefonda 2. el araba motor ve kaporta ekspertiz kaça olur dedim 50 tl dediler. ertesi gün sadece motora şöyle numaradan bakıp iyi diyip 50 tl aldılar kaportaya bakmıyorlarmış bir gündeki değişime bak hiçbir halttan anladıkları yok. verdim 100 tl a dan z ye ekspertiz yapıldı.Oto Ekspertiz Merkezi istanbul , COMPUTEST bende reklam yapayım adamlar işinin ehli
  • öncelikle hangi iş için olursa olsun o işin ustasına gitmekte yarar var. bizim citroen berlingonun debriyaj teli kopmuştu (3.kez). Hazarbey otomotivi buldum internetten. Yetkili servisler "aracın çekilmesi lazım yedek parça yok beklersiniz" gibi yaklaşıyorlar. 150 çekmeye + 250 TL tel değişimi için istediler. Hazarbey geldi aracın bulunduğu yerde teli değiştirdi sonra serviste ayar ve kontrollerini yaptı hepsi 150TL ya halloldu. Expertiz gibi işlemleri yetkili servislere yaptırmanızda fayda var. Adamın uzmanlık konusu expertiz değil çünkü. Bunları reklam olsun diye yazmıyorum.
  • Kesinlikle pax oto ya gitmeyin tavsiye etmiyorum . Kendi tecrübem. Müşteriye saygı yok. Fiyatlar yüksek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eranyumm

Memnun kaldığım Bostancı Oto Sanayi sitesindeki Serçeler Oto, Habip Usta'yı tavsiye ediyorum. Citroen ve Peugeot araçlara bakıyor. ister taktırmak istediğiniz malzemeyi (bakım vs..) kendiniz alıp taktırabilirsiniz, isterseniz elinde varsa kendisi yapıyor.. memnun kaldım, tavsiye ederim.

Konuyu hortlatmış gibi olmayalım ama ben de yeni Peugeot Partner aracımı götürdüm. Bayağı ilgilendi. Her sorunuza sıkılmadan cevap veriyor. İşçiliği güzel. Fiyatlandırma makul. Ben de memnun kaldım. Tavsiye ederim.

İlgilenenler için burada adres ve telefonu var.
    https://www.ustasiburada.com/ilan-detay/istanbul-oto-mekanik-bostancida-tamirci-106159.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahcan -- 2 Temmuz 2015; 22:43:00 >

• Her Marka arac için servisimiz hizmenizdedir.
    Bilgisayarlı arıza tespiti,bakım ve bakım sonrası ekpertiz yapılmaktadır
    https://www.facebook.com/kuzenler.otomotiv34/?ref=hl
  • İzmite giderken İstanbula 29 km uzaklıkta Çayırovada Deniz Usta var. Lise ve Unv. Otomativ mezunu ve bu iste gerçekten güven veren bir usta ayrıca güleryüzlü... En önemli nokta ise uçuk fiyat değil kesinlikle güven veren bir usta.Atrıca kendini aşan bir olayda ben bunu yaparım diyerek insanları kandırmıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: baglos

Kesinlikle pax oto ya gitmeyin tavsiye etmiyorum . Kendi tecrübem. Müşteriye saygı yok. Fiyatlar yüksek.
    Dostum kesinlikle sana katılıyorum, ikitelli pax oto ya bir daha hayatta gitmem 2011 yılında C3 92 HP aracımı ikinci el olarak yeni almıştım , bakımını yapalım dedim yağ su vs 4 disk ve balata bitmiş diye değiştirildi, yağı değişti bakıldı dediler araç 1000 km sonra fren yaparken titreme yapıyordu, yine pax a gittim birkaç arıza daha vardı turbo ve direksiyon kutusu arızaları vardı. Fiyat verdiler direksiyon kutusu ve turbo değişecek 2011 yılı için 2000+ TL fiyat çektiler ayrıca ilk servise gittiğimde aracımın tavanını çizmişler yok falan diye gecistirdiler, bende şehir dışına gideceğim için çok uğraşmadım. Sonra şans eseri buradan Citroen Lion servisini buldum, bu arada benim de mesaj sayım az ancak sahte değil gerçek kullanıcıyım ve buradan arkadaşlar faydalansın diye bu tecrübemi aktarıyorum. Aynı arıza için Lion servisin tesbitleri ve çözümleri

1 Fren titremesi: disk yan sanayi takılmış ve bu sebeple soğuk sıcak farkından yamulmus ve frenleme yaparken titriyor. Bu sebeple orijinalleri ile değişti , pax bu iş için zaten benden para almıştı ve hatalarını kabul etmediler tekrar benden disk parası alacaklarını belirttiler. Lion servis disk başına 120 TL aldı ve sorun çözüldü. Pax a da 4 disk balatalar yağ ve filtreler için o dönem 1200 TL para vermiştim ve yan sanayi disk taktıkları için yeniden 480 TL para verdim.

2 Direksiyon kutusu arızası: Dönüşlerde ses ve düz durmayan direksiyon olarak görülüyordu. Pax kutunun değişmesi gerektiğini 1150 TL fiyatı olduğunu söylemişti. Lion servis ise bu direksiyon kutularında hep aynı parçanın kırıldığını ilk başlarda kendilerinin de kutu değiştirdiğini sonradan kutuyu dağıtıp baktığında kırık parçanın hep aynı olduğunu bu sebeple kırılan parçayı özel yaptırıp sadece parça değişimi yaptıklarını söyledi fiyat 80 TL işçilik dahil.

3 Turbo arızası: Turbo bazen çalışmıyordu kontak kapat aç yapınca devreye giriyordu. Bu iş için Pax turbo bitmiş yeni turbo deyip 750 TL fiyat verdiler. Lion servis ise elektronik bir parçanın bunu yaptığını 70 TL ye değiştirdiler.

Bunu neden şimdi yazma gereği duydum, yeniden bir Peugeot araç alacağım bu servisin adını bu konudan buldum , o dönem bana derman oldular sonrasında yazmayı unuttum, şimdi biraz hort oldu ama yine de iş görecektir diye düşünüyorum. Çünkü alacağım aracı ilk iş buraya motor ekspertizine götüreceğim.

Hayırlı forumlar herkese .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• eberkol E kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeniz nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim Nemo Combi 1.4 HDX aracım var ve motor arıza ışığı sorunumu çözemedim, kendiliğinden yanıp sönüyor. Bu konuda işinin ehli bir USTA tavsiyesi olan var mı?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.