Şimdi Ara

Citroen Xsara 1.4 HDi Performans Yardım (Videolu) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
12.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: szralp

Yağ konusunu şuanda bilmiyorum km fazla muhakkak aşınma vardır fakat denemedende bilinmez yokuşlar konusunda da pek katılmıyorum okul zamanı hergün çekmeköy bjk tesislerinin yanındaki tem bağlantı yolunun yokuşunu çıkan biri olarak hiç üzmedi beni bugüne kadar yavaşladığımda dahi çok seri hareketlenmedi ama ivmelenmeye devam etti bir şekilde yakıt deposu konusundada 54 litre görünüyo deposu ben genelde 48 lt alıyorum benden size tavsiye benzin konulan deliğin yanında bir düğme var mazot dolumu yapılırken tabanca attıktan sonra o düğmeye basarsanız daha fazla yakıt alabiliyorsunuz

Aracına şimdiye kadar 10w40 yağ konulmuşsa ne yazıkki 5w30 yağ motorun için çok çok ince gelecektir.Bendeki araca ilk günden itibaren 10w40 yağ konulmuş ne yazıkki.Bir arkadaşımda 1.4 hdi 206 var.0 km aldı ilk günden beri 5w40 tam sentetik koyuyor araç gr yağ eksiltmiyor.Şuan 105 bin kmde...

Rampa durumu birazda göreceli bir durum Evet rampalarda toparlıyor ama bence kağnı arabası gibi yavaş yavaş! Allaha şükür 1.vitese düşmüyor

Yakıt deposunun yanındaki o tuşa birkaç basmama rağmen bir etkisini ben göremedim.Bunun yanında bu araçların benzinli modelleri 54lt depoya sahip diye biliyorum.Bende kullanma kılavuzu duruyor.Ona bir bakayım şimdi bende pek emin olamadım...

• Aynı araca sahibim ben bir şeyler söyleyeyim.Öncelikle aracınız fazla gürültülü geldi ve devir çevirirken zorlanıyor.Turbo hortumlarınıza iyice baktırın,tam sırtından yırtılır anlayamazsınız.O zaman böyle homurtu yapar.Debimetrenizi mutlaka temizletin,turbo hortumunun uç tarafındadır,mazot filtrenizi,hava filtrenizi de değiştirin tekrar görüşelim.

Edit: ekleme
    Bu arada tork 150 değil 160 nmdir.Öncelikle aracınızı sağlığına kavuşturun,çip işini sonra hallederiz.

Edit: ekleme 2
    Paylaştığınız veriler tamamen yanlış.Ortak motor kullanıyor diye başka bir araçtan alınmış,bu veriler Xsara'nın değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chnbs -- 9 Eylül 2012; 14:48:58 >
  • Teknik bilgiyi burdan aldım son hız beygir tork bilgileri doğru bildiğim kadarı ile birtek tork 150 değil 165 diye biliyorum yanlışımda olabilir tabi

http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=15138
  • 0-100 14,3 sn.
    Maksimum tork devri de 2000'dir.
  • Turbonun kenarındaki yağlanmayı dert etmeyin,terleme yapıyor.. ben olsam kompresyon değerlerini ölçtürüp,üstüne bir carbonclean egr iptali ve chiptuningle binerim .. yağ konusunda da 5w-30 mobil1 öneririm,eksiltme yapar ise 5w-50 viskotize de vardı yanlış hatırlamıyorsam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rallier_61 -- 9 Eylül 2012; 15:35:55 >
  • Yağ konusunu deneme yanılma yapıcam biraz o şekil olacak gibi carbon clean ise yüksek kmli araçlarda riskli deniyordu yararlı kurumları sökerek sorun yaratabiliyormuş galiba o şekilde okumuştum o yüzden çekiniyorum
    Şu bakımları yaptırıyim yılbaşından sonra mehmet gazihan a gitmeyi düşünüyorum evimin yanında hemen zaten ataşehirde
  • xsaralar nasıl arkadaşlar? olan arkadaşlar yorumlarını bekliyorum
  • Ayni motor bizde 307 ile vardi tamamen ekonomi icindi yoksa asiri hantal biraz rampali yola gel hemen devir kaybeder surekli vites kucultursun,rampada isinir dinlendirmek zorunda kalirdik, ancak hic yakmiyorde denebilir buda herseyi örtpas ediyor, performans aramayan ve sadece vastia olarak dusunenler icin cok ekonomik bir motor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demek ki şoför kaynaklı,ben de millete arabanın 1.4 olduğuna inandıramıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berry1925

xsaralar nasıl arkadaşlar? olan arkadaşlar yorumlarını bekliyorum

Madde olarak yazarsak:

-Geniş ve her yeri kullanılabilen kutu gibi bir bagaj.
    -1.4 HDI VE 1.6 Benzinli motorların yakıt cimrisi olması.
    -1.4HDI motorların daha çok performansa değil yakıt ekonomisine yönelik olması.
    -1,6 16v benzinli motorlar bir benzinliye göre çok ekonomiltir ama sonuçta benzin fyatı çok uçuk.
    -1.6 Benzinli versiyonunda 6 airbag-ABS-ESP-anlık yakıt tüketimi göstergesi-yol bilgisayarı-aktif gergi emniyet kemeri... gibi donanımlar mevcuttur.
    -1.4 Dizel versiyonunda 2 airbag-abs-aktif gergili emniyet kemeri-pek kullanışlı olmayan bilgi ekranı vs...yer alıyor...
    -Parça bulunurluğu iyidir parçacılardan şase no ile çok rahat temin edebilirsiniz ve fiyatlarıda cep yakmaz pek.

..Ve aklıma gelmeyen şeyler, siz merak ettiğinizi sorarsanız daha açıklayıcı olabilirm aslında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AirDream -- 26 Kasım 2013; 13:50:41 >

• 1.4 hdi 90hp lik versiyonu var mı dayımda 4 tane xsara değiştirdi herhalde.ilk dizel xsarasını düşük performanslı diye değiştirmişti bu 90 hp lik olanı falan demişti daha iyi gidiyo falan diyodu.şimdi benzinli otomatik xsara kullanıyo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murettep

1.4 hdi 90hp lik versiyonu var mı dayımda 4 tane xsara değiştirdi herhalde.ilk dizel xsarasını düşük performanslı diye değiştirmişti bu 90 hp lik olanı falan demişti daha iyi gidiyo falan diyodu.şimdi benzinli otomatik xsara kullanıyo.

xsaralarda sadece 1.4 ün 70 bg seçeneği var.
  • AirDream kullanıcısına yanıt
    slm.. 1.4 hdi ler de bulunan diğer donanım özelliklerini biliyor musunuz acaba...bilgilendirirseniz sevinirim..teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: chnbs

Demek ki şoför kaynaklı,ben de millete arabanın 1.4 olduğuna inandıramıyorum.

• Sekmanlarda kompresyon kaçağı olabilir. Araç yağsız kalmışsa normaldir. Bujileri değiştirin. Ateşleme sistemine ve subap ayarına da bakmak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

Sekmanlarda kompresyon kaçağı olabilir. Araç yağsız kalmışsa normaldir. Bujileri değiştirin. Ateşleme sistemine ve subap ayarına da bakmak lazım.

Dizel araç ve buji ?

Benim bildiğim bir tek kızdırma bujileri mevcut dizel motorlarda.
  • Benim tavsiyem artık full'den almayın, kaliteli yakıt çok etkiliyor.
    GTL kalmadı ama Nitro deneyin:)
  • Techturkey sitesinde bir eleman vardi 206 hdi araci vardi ve araci oyle bir yuklemisti ki modlu scirocco lari geciyordu aratirsaniz videosunu bulabilirsiniz
    Adamin yazdiklarindan aklimda kalanlar
    Dereceli egzantrik
    Hava filtresi
    Katalizor iptali
    Chip
    Turbo buyutme islemleri falan yapmis sanirim belki bir iki kalem daha biseyler yapmistir

Ama katalizor iptali dereceli egzantrik ve chip ile aracin 110 hp lere geldigini soyluyordu ki gunluk dumansiz kullanim icin bence gayet yeterli bir guc
  • slm... arkadaşlar araçlarda turbonun görevi nedir??
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.