Şimdi öncelikle, Türkiye de sağlıkta ve emeklilik sisteminde ciddi bir tıkanıklık var ve bu iş artık sürdürülemiyor. SGK tıkanmış vaziyette, prim ödeyen çalışan ve emekliler hizmet dahi alamamakta.
Bunun çözümü nedir?
Bireysel Emeklilik sistemi kapsamlı.
Yani isteğe bağlı değil zorunlu.
Sgk primi ortadan kalkacak sektör tamamen özel olacak.
Yani çalışanlar, primini SGK olarak değil
BES olarak yatırılıcak.
Devlet hastanesi diye bir kavram olmayacak, bütün hastaneler özel olacak. Abuk subuk ilaç yazdırma vs sisteminde önüne geçilecek böylelikle.
Şimdi gelelim getirisine.
Her ay sgk ya asgari ücretli bir çalışan 1000 tl bir ücret ödüyor. Emekli olduğunda bu çalışan şuan ki parayla 2500 tl alacakken,
Şayet bes sisteminde devlet katkısını çıkarsak dahi fon getirileriyle birlikte en düşük 11 bin TL alacak.
Çünkü fonlarda senet, tahvil, yurtdışı yatırımları, altın yatırımında değerleneceği için kişinin bes fon yatırımı getirileriyle birlikte bugünün parasıyla 2,5 milyon TL para olacak. Bu para sadece en düşük olan miktardır, ekstra fonlardan temettü verimiyle 5-10 milyona dahi çıkabilir. Sağlıkta da özelden yararlanabileceğiniz için ülkedeki refah en üst seviyede tutulacak hep.
Şimdi bu fonda olan paranızı 60 yaşına kadar çekemeyeceksiniz. Zaten SGK da 60 yaşına kadar bu parayı size vermiyor. 60 yaşında emekli olmak istediğinizde 11500 TL geliriniz olacak. Hemde abuk subuk emeklilik ikramiyesiyle ğraşmayacaksınız, enflasyonda maaşlar eridi derdiniz olmayacak.
Bu parayı 20 yıl yani 80 yaşına kadar alacaksınız, ömrünüzün yetmediği yerde bu para mirasçılarınız arasında bölüşülecek, onların BES fonlarına aktarılacak.
Devletin üzerinden muazzam bir külfet kalkacak, devlet emeklilerle uğraşmak zorunda kalmayacak. 30 yılda ülkenin refah seviyesi artacak olup, eşitsizliğinde önüne geçilmiş olacak.
Konuyu nereye açacağımı bilemedim. Yanlışsa moderatör arkadaşlar düşünmeden silebilirler.
BunlarGerekli . Com
Arkadaşlar, zamanında aldığım domaini ilerde satarım diyerekten kaydetmiştim, iş yapma kararı verdim. Sizce bu isim ile ne iş yapmalıyım. İlla bir şeyler satmak zorunda değilim, tüm fikirlere açığım.
Bütün fikirleriniz çok önemli, şimdiden çok teşekkürler.
Bu araçlar kur bazlı belirleniyor.. 100 liraya aldığında araç, eğer kur yükselirse atıyorum 120 lira oluyor.. yani tamamen dövize endeksli değil mi? Haydi çip krizinden dolayı araç sıkıntısı var diyorlar ama elimde toyota hisseleri olduğu için şirkete mail attım, şirketin üretiminde bir aksama olmadığını belirtiyorlar.. 2 ay önce toyota bayiine gittiğimde çip krizinden dolayı araç şuanda yok demişlerdi.halbuki stokçulara satıyorlar aracı, bizede yok çekiyorlar..
Şimdi stokçu kardeşim bütün bunlarla uğraşacağına, arabaları bekletme vs derken bir ton uğraşla uğraşacağına dolar alsan daha mantıklı değil mi? Hemde likitide.. aracı satıp satmayacağın belli değil..
Evet arkadaşlar.
2017 yılında 16bin dolar a aldığım, auris 1.33 life 2014 model, güncel olarak 260-280bin tl arası.
Sıfır 18bin dolar civarıydı.
Ötv oranı yüzde 60
Şimdi ise ötv yüzde 50 civarı.
Şimdik..
Bugün bu araç 24bin dolara satılıyor.. bakınız 24bin dolar.. güncel kur üzerinden hesaplandı rakam..
Ula 7 yaşına girecek araba.. zaman değerlemesi falanda mı yok ikinci elciler.. bu aracın sıfır makyajlı kasa değişmiş cillop gibi 330bin bayii fiyat verdi..
Uzun lafın kısası 17bin dolar bile desek 180bin tl yapıyor..
Rakamlar bol olunca tabii 50bin 100bin ekleyin gitsin..
Bu sarı site çok tehlikeli milletin parayı hiç edecekler..
Ne yapacağız.. bekleyeceğiz.. fiyatlarda yüzde 30-40 lık bir balon mevcut..
O bakımdan araba alacaklar acele etmesinler beklesinler.. 2022 yılı fiyatlarını görünce onlarda şaşıracaklar..
Bu özellikle stokçuları patlatacak..
Arkadaşlar selamlar,
başlıktaki sorunum bu şekilde. Format attıktan sonra mı oldu, nasıl oldu bir fikrim yok ancak sorunum başlıktan ibaret.
Download yaparken 9 ile yapıyor fakat telefonumda ise 35'i görüyorum.
Bios ile ilgili bir problem midir acaba? Bios güncellemesi yapmıştı bilgisayarcı. Sonra bir kaç sefer Windows 10 vasıtasıyla formatladım.
Herhangi bir network, başka kullanıcı vs hiç bir şey yok. 3 tane telefon denedim hepsi 35mbit hız alıyor ancak Bilgisayarımda Ethernet kablosu ile bağlanmama rağmen bir türlü 9'un üzerine çıkamıyorum.
Upload hızım 5. o normal zaten.
Anakart modelim: Asus B450
Not: Superonline Fiber kullanıcısıyım, ordan geldiler, bizimle alakalı bir sıkıntı yok dediler, bilgisayarla alakalı olduğunu belirttiler.
2-3 ay önce hiç bir problemim yoktu.
İnternetim 25mbit ti. 35mbit e çıkarttım. Bunla alakası var mı bilmiyorum..
Sorunu çözemedim.
Arkadaşlar pc yi windows 10 vasıtasıyla formatladım. Ekran kartı sürücü yüklemeden monitörün önerdiği 1440x900 den 1280 e düşürdüm ve ekran gitti. Resetledim. Pili çıkardım, ramleri çıkarttım.
pc zaten açık ses geliyor ama monitörde görüntü yok. No signal yazıp siyah ekrana geçiyor..
monitör pc ye göre dandik bir 60hz. 1440x900 destekliyor..
sorunu bir türlü çözemedim.
Vga giriş de var monitör de, anakartın ekranını kullanayım diye vga kablo da taktım olmadı. Dvi 16pin kullanıyorum normalde.
her şey çözünürlüğü düşünce oldu.
çözünürlüğü eski haline getirecem de ekran hiç yok. Direk no signal...
rx580 8gb
ryzen 5 2600
600w zalman kasa
monitör 60hz beko dvi 16pin girişli..
yardımcı olursanız sevinirim..
Arkadaşlar, işyerim yıllık izini düzenli kullandırmıyor.
Eşim çalıştığım yıldan beri(10 yıl olacak 2021 'de) beri hep 1 hafta, 1,5 hafta falan şeklinde kullandı.
son 2 senedir hiç yıllık izin kullanmadığı gibi, toplamda 62 gün yıllık izin alacağı var. 2021 Ocak ta 82 gün olacak.
ben kıdem tazminatı alıp ayrılmak istediğini belirtti, tabii ki kabul etmiyorlar. işten haklarını alarak ayrılmak istediği için çıkış yolu aramaktayız.
İşi bakımında işveren mobbing uygulama gibi şansı yok.
sadece ücretsiz izine çıkardılar. o da istemiyor. pandemi de yasalmış.
Arkadaşlar 12 senelik işyerimle problem yaşıyorum. Ne onlar beni istiyor, ne de ben onları. 12 senelik haklarımdan vazgeçmek istemediğim için istifa etmek istemiyorum. Mobing uygulayabilecek pozisyon yok.
Ancak ücretsiz izne çıkarttılar. bu şekilde benim çıkacağımı biliyorlar.
Sormak istediğim, benim 56 gün ( ocak ta 77 gün olacak) yıllık izin hakkım var. Son 2 senedir kullanmıyorum. Kullandıklarım da her sene parça parça. 7 gün, falan gibi..
bu iş fesih sayılır mı? Bunla ilgili bir şeyler yapabilir miyim?
arkadaşlar lütfen anlayan birileri cevaplar ise sevinirim, çünkü hayat mamat meselesi.. burdan okuduğumla yola çıkacağım.. aksi takdir de istifa etmek zorunda kalacağım...
çok teşekkürler..
|
|
AUDİ A5 2.0 TDI 2014 ! Twitter: @berryforeva Ve Zbam1.blogspot.com |
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.651
İkinci El Bölümü Mesajları: 38
Konularının görüntülenme sayısı: 1.882.582 (Bu ay: 24.663)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 446 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası