Şimdi Ara

civic 1.6 mı? jetta 1.4 mü? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
3.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Civic'in en kötü yanı çok alçak olması bence...onun haricinde Jetta'dan çok daha alımlı bir araç bana göre...ayrıca uzun süre kullanıma da daha uygun...6 yıl garanti de ciddi bir avantaj...fakat Mondeo HB'de kesinlikle düşünülmeli bence...D sınıfındaki en geniş araç olması ve fiyatının uygunluğu bence Mondeo'yu da düşünmenizi gerektirebilir...fakat alacaksanız bence HB tercih edin...sedandan çok daha güzel görünüyor...bütçeyi biraz daha yükseltip dizele bineyim diyorsanız C5 en doğru tercih olacaktır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: jeandan Type-R

quote:

Orjinalden alıntı: rocky_m5

quote:

1.6 civic 125hp ve 1.4tsi 140hp jetta'nın 0-400leri arasında 0.2sn vardır.

0-100leri çok farklı görünse de 400metrelik bi deparda durumlar farklı olabiliyor

bu bilgiyi nerden aldın bilmiyorum ama bence pek doğru değil gibi.tamam jetta civicden ağır fakat 15 hp ve 60 küsür nm tork fazlası var.ayrıca torkunu daha uzun süre veren bir motor.eminim daha fazla fark atacaktır.

not:bu forumdaki insanları anlamak gerçekten zor bir topikte bmw yi geçen araba diğer topikte 1.6 dizel araca geçiliyor (yanlış anlama lafım sana değil)

Bilgi mod supremum'un veri tabanından alınmıştır. İtiraz eden banlanır

valla o veri tabanı pek sağlam durmuyor

• Bende bizzat eski kasa 2004 civic var çok memnunum yeni kasasınıda kullandım çok mükemmel bir araç konfor olarak hız olarak tabi full dü kullandığım tercihim hondadan yani bide iki gün sora satcak olursun daha hızlı olur honda nın satılması jetta piyasada çok yer yapamadı honda kadar...
  • Valla kendi aracım diye değilde hakketen güzel araçlar bunlar.Jetta alacaksınız,parçası bakımı herşeyi dert olacak.Civic alıp da memnun olmayan tanımıyorum.Bagaj konusunda da Caucass arkadaşımız güzel bir çözüm bulmuş: Şimdi bizim araçlara tam boy lastik koymuşlar,bu da bayağı bir yer kaybettiriyor.Tam boy lastiği çıkarıp,küçük stepne takınca 450-500 l yer oluyo bagaj.

Ayrıca genişlik bakımından,Civic çok yeterli geniş hattaAyrıca çok uzun ömürlü bu araçlar kanımca.
    Değer kaybetmemeside cabası.

Civic ! Civic! Civic!
  • quote:

Orjinalden alıntı: yalnizkovboy61

Merhaba arkadaslar ben 2009 model araba almayı düşünüyorum. İki marka arasında kaldım. Honda civic 1.6 benzinli, Birde volkswogen jetta 1.4 benzinli. fiyat olarak 3 bin ytl fark var. jetta bagaj hacmi olarak geniş. honda motor olarak iyi. Bana yardımcı olursanız bu konuda çok sevinirim. Özellikle bu iki araçtan en az birini kullanan arkadaşların yorum yapması beni daha çok memnun eder.

ikisi de cok guzel araçlardir.
    yol tutus,malzeme kalitesi,izolasyon olarak jetta daha onde.
    1.4 tsi motor ile hondanın 1.6 benzinlisi 3 asagi 5 yukarı aynı performanslarda.
    daha uygun fiyat,daha uygun servis masrafi honda da.ayrıca daha sorunsuz.
    otomatik vites olacak ise hondanın otomatigi guzeldir ama 1.4 tsi larda dsg şanzuman var.dsg cok daha basarili.

hondanın en kotu yanı izolasyonu.uzun yoldan bunu bilen biri olarak izolasyonu gecerin altında benım için (civic iiçin)
    iyi bir takım lastik ile bir nebze duzeltilebilir.
    tasarım tamamen kisiseldir.ben vw in o klasik iç dizaynını da cok seviorum,honda nın değişik geometrili dizaynını da.

zor secim kolay gelsın ancak 2 araç da sizi uzmez

• quote:

Orjinalden alıntı: gyrmann

quote:

Orjinalden alıntı: yalnizkovboy61

Merhaba arkadaslar ben 2009 model araba almayı düşünüyorum. İki marka arasında kaldım. Honda civic 1.6 benzinli, Birde volkswogen jetta 1.4 benzinli. fiyat olarak 3 bin ytl fark var. jetta bagaj hacmi olarak geniş. honda motor olarak iyi. Bana yardımcı olursanız bu konuda çok sevinirim. Özellikle bu iki araçtan en az birini kullanan arkadaşların yorum yapması beni daha çok memnun eder.

ikisi de cok guzel araçlardir.
    yol tutus,malzeme kalitesi,izolasyon olarak jetta daha onde.
    1.4 tsi motor ile hondanın 1.6 benzinlisi 3 asagi 5 yukarı aynı performanslarda.
    daha uygun fiyat,daha uygun servis masrafi honda da.ayrıca daha sorunsuz.
    otomatik vites olacak ise hondanın otomatigi guzeldir ama 1.4 tsi larda dsg şanzuman var.dsg cok daha basarili.

hondanın en kotu yanı izolasyonu.uzun yoldan bunu bilen biri olarak izolasyonu gecerin altında benım için (civic iiçin)
    iyi bir takım lastik ile bir nebze duzeltilebilir.
    tasarım tamamen kisiseldir.ben vw in o klasik iç dizaynını da cok seviorum,honda nın değişik geometrili dizaynını da.

zor secim kolay gelsın ancak 2 araç da sizi uzmez

Tamamen katılıyorum,ancak Vw için macera aramaya gerek yok diyorum

• VW nin bir FSI faciası var. bunu dikkate alın.yani TSI da ne olacağı belli değil. birde bir aracı sadece alıp kullanmak mesele değil servisi-yedek parçasıda önemli
    e forumlardan da bildiğimiz kadarı ile Doğuşun satış sonrası hizmetlerinden dolayı bayağı bir kişinin akrabası olduğu büyük bir gerçek.
    Civic kafadan satış sonrası ile VW den üstün. diğer özellikler ise keyfe keder...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

Motor olarak Cetta daha ekonomik ve seridir. TSI motor çok iyi bir makine. Honda'nın bu makineye karşı avantajı uzun dönem dayanıklılığı olabilir çünkü turbo motorlar atmosferik kadar uzun ömürlü olamıyor. Atmosferik motorun krallarından biri de Honda'dır, bu yüzden çok dayanıklı ve sorunsuz bir motordur Civic motoru.

Bunun dışında Civic daha yeni ve güncel. Bence tasarımı çok daha hoş. İkisinin de arka koltuğuna binmedim bu yüzden ferahlık hakkında bilgim yok. Cetta bagaj olarak bariz üstündür.

Ben olsam tasarım avantajı nedeniyle Civic alırdım. Kim ne derse desin birbirlerine çok yakın 2 araba, test et ve kararını öyle ver bence.

Yıllarca millete 8v motoru yutturdular, sonra efsane denilen Tdı motoru yaptılar arıza ve şikayet arttı sonra yapacak çare yoktu yeni bi motor olarak vw tarihindeki en arızalı olan Tsı ve Fsı çıktı.. Size türkiyede doğuş oto bol bol avantaj sağlıyo hocam.. Bende passat kullanyorum ama nedense bu yakıtdan dolayı hiçde memnun değilim....
    Honda derim her zaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasta-RuLes -- 12 Aralık 2008; 0:08:18 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Combo_GTS

quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

Motor olarak Cetta daha ekonomik ve seridir. TSI motor çok iyi bir makine. Honda'nın bu makineye karşı avantajı uzun dönem dayanıklılığı olabilir çünkü turbo motorlar atmosferik kadar uzun ömürlü olamıyor. Atmosferik motorun krallarından biri de Honda'dır, bu yüzden çok dayanıklı ve sorunsuz bir motordur Civic motoru.

Bunun dışında Civic daha yeni ve güncel. Bence tasarımı çok daha hoş. İkisinin de arka koltuğuna binmedim bu yüzden ferahlık hakkında bilgim yok. Cetta bagaj olarak bariz üstündür.

Ben olsam tasarım avantajı nedeniyle Civic alırdım. Kim ne derse desin birbirlerine çok yakın 2 araba, test et ve kararını öyle ver bence.

Yıllarca millete 8v motoru yutturdular, sonra efsane denilen Tdı motoru yaptılar arıza ve şikayet arttı sonra yapacak çare yoktu yeni bi motor olarak vw tarihindeki en arızalı olan Tsı ve Fsı çıktı.. Size türkiyede doğuş oto bol bol avantaj sağlıyo hocam.. Bende passat kullanyorum ama nedense bu yakıtdan dolayı hiçde memnun değilim....
    Honda derim her zaman

Dostum TSI 122 hp iyi bir motor bence, senin Passat'ta hangi motor var?

8V eski bir motor, katılıyorum ama o konu dışında zaten.

Bir de bold ile belirttiğim kısımda ne demek istedin, pek bir şey anlayamadım.

Ekleme: ben de muhatap alınabilecek biri sandım, arkadaş 16 yaşındaymış, sana iyi sürüşler dilerim.

Söyle bakalım Kırşehirli ufaklık, kimsin sen, bilirim ben Kırşehir'i. Seninle yaşıt kuzenlerim var Kırşehir'de, tanırlar belki seni...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polemik -- 12 Aralık 2008; 0:19:36 >

• TSI 100binde sorunlar çıkarıyor diyen arkadaşlar olayı biraz abartmış belki kullanım şekline yada kullanım şartlarına göre turbosu sorun çıkarabilir ama motora bu kadar kısa ömürlü demek abes olmuş.
    Adamların birsürü mühendisleri var yıllarca üzerinde çalışılmış bir motor ayrıca birsürü ödülde almış.. hiç bir marka ömrü 100bin olan bir motor üretipte kendi ipini çekmez
  • quote:

Orjinalden alıntı: Duratorq

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: rocky_m5

quote:

1.6 civic 125hp ve 1.4tsi 140hp jetta'nın 0-400leri arasında 0.2sn vardır.

0-100leri çok farklı görünse de 400metrelik bi deparda durumlar farklı olabiliyor

bu bilgiyi nerden aldın bilmiyorum ama bence pek doğru değil gibi.tamam jetta civicden ağır fakat 15 hp ve 60 küsür nm tork fazlası var.ayrıca torkunu daha uzun süre veren bir motor.eminim daha fazla fark atacaktır.

not:bu forumdaki insanları anlamak gerçekten zor bir topikte bmw yi geçen araba diğer topikte 1.6 dizel araca geçiliyor (yanlış anlama lafım sana değil)

Bilgi mod supremum'un veri tabanından alınmıştır. İtiraz eden banlanır

valla o veri tabanı pek sağlam durmuyor

4gün istirahat et sen...Aklın yerine gelsin

• quote:

Orjinalden alıntı: Eswod

TSI 100binde sorunlar çıkarıyor diyen arkadaşlar olayı biraz abartmış belki kullanım şekline yada kullanım şartlarına göre turbosu sorun çıkarabilir ama motora bu kadar kısa ömürlü demek abes olmuş.
    Adamların birsürü mühendisleri var yıllarca üzerinde çalışılmış bir motor ayrıca birsürü ödülde almış.. hiç bir marka ömrü 100bin olan bir motor üretipte kendi ipini çekmez

Bence de.

Her ne kadar VW'den çok hazzetmesem de iyi bir marka olduğunu da asla inkar etmem. Bana en çok güven motorlarından biri de TSI 122 hp versiyon.

Ben 140 ve 170'lere hala şüphe ile yaklaşıyorum çünkü yen ibir teknoloji, 200.000 kmlerde ne oluyor pek bilmiyoruz. Ciddi bir sorun çıkacağını sanmıyorum, ama yeni olduğu için beklemekte fayda var. Ama 122 hp bilinmeyen bir teknoloji içermiyor, alt tarafı turbolu bir motor. Bugün kaç tane marka var ki turbo kullanmayan. Ama süperşarj+turboşarjın geçmişi yeni, ben de yapı olarak temkinli olduğumdan biraz daha temkinli yaklaşıyorum çift beslemeye. Ama tekrarlıyorum, ciddi sorun çıkaracaklarını sanmıyorum.

• MAZDA 3 AL. PARAN CEBİNDE KALSIN.
  • 2.0 tdı..
    Bu arada ufaklık deyipde insanı germe...
  • quote:

2.0 tdı..
    Bu arada ufaklık deyipde insanı germe...

İster geril ister gerilme ufaklık, senin seçimin.

Tamam mı ufaklık?

Ufaklık gerdiyse bıdık, minik, küçük gibi sıfatlar da kullanabilirim.
  • Kaşarın sonu tost makinesidir
    Senle uğraşcak kadar ufalmadım.. Senin tutupda ufaklık demenle gaza gelicemde atılcam burdan öyle mi.. Çok beklersin moruk.. Hadi sen cetta'na git yavrum bakarsın romrk takarız Cetta'na
    Geçici rahatsızlığım için özür diliyor, bi daha bu topic'e gelipde sinir bozucu bazı dünya dışı varlıklarla ortamı germek istemiyorum
  • quote:

Kaşarın sonu tost makinesidir
    Senle uğraşcak kadar ufalmadım.. Senin tutupda ufaklık demenle gaza gelicemde atılcam burdan öyle mi.. Çok beklersin moruk.. Hadi sen cetta'na git yavrum bakarsın romrk takarız Cetta'na
    Geçici rahatsızlığım için özür diliyor, bi daha bu topic'e gelipde sinir bozucu bazı dünya dışı varlıklarla ortamı germek istemiyorum

Belli ki Cetta konusu hakkında bilgin yok. bilgin olmayan konularda da yorum yapma.

Yaş 16, Passat kullanmaya devam et sen, daha bu yaşlarda hayal dünyasında yaşaman normal, birkaç seneye kendine gelirsin.

Sen şimdilik babanın arabasını yıka, sürücü koltuğuna otur, sürüyormuş gibi yap, ehliyete daha zamanın var.

Hadi gülüm yandan yandan...

• combo_gts sana yapılan tavırın sebebi 15 16 yaşında araba kullanıyorum diye gelip burada konuşma yapmandır.bende senn gibi kullandım yıllarca hatta ailemi bezdirdim senn yaşında altımda kendi arabamda vardı ancak yine de yarın birgün ogluma böyle yaparım diyemem asla yapmam bence 18 yaşına bişey kalmamış bekle biraz ehliyetini alıp öyle kullan arabanı çünkü yarın öbür gün gidip birine çarpsan ya da başına bişey gelse bunun hesabını ne sen ne baban verebilir.vicdan azabı ise hayat boyunca sürer
  • tmm abi kusura bakmayın....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasta-RuLes -- 12 Aralık 2008; 1:04:00 >
  • hayal dünyası iyidir yaşının keyfini çıkar polemik dostum çocuga yüklenme böyle düzgün anlat anlatacaksan birşeyi
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.