Şimdi Ara

Civic, frenler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
7.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Yeni civic premium auto almayı düşünüyorum arkadaşlar test sürüşüne gittim cumartesi günü yıllardır Golf IV kullanıyorum ve bugüne kadar çok şükür hiç tedirgin olmadım ki takip ve fren konusunda agresif kullanırım.

Neyse yola çıktık düzlükte bir deneyim dedim S moda aldım ayağımı paspasa dayadım 3.vitesi bitirdim ki düzlük virajla başka bir yola bağlanıyor sanırım 150 civarı frene bastım araba nereye gideceğini şaşırdı yavaşlayamadık tam anlamıyla virajada öyle girdim yanal kayma eğilimine girince araç vsa devreye girdi kafamda büyük soru işaretleri oluştu performans konusunda eleştirilsede ben yeterli buldum iç mekanda kullanılan renkler (GRİ) çok basit göstermiş hele vw den sonra ahh dedim bu ne hal onuda sineye çektik otomatik+lpg nin hatrına ama bu frenler Golf 6 demiyorum Golf 4 ün dozlanma açısından çok çok gerisinde...hemen öncesinde i30 ve corolla test ettim frenleri golf ayarındaydı ve civice göre gayet stabildi.

bu arada fanatik değilim sadece objekifim lütfen fanatik arkadaşlar yorum yazmasın.

• Golf 4 ile Civic frenleri arasında ciddi farklar var. Biri diğerinden iyi diye söylemiyorum karakter farkı büyük.
    Civic ile 2. yıla yaklaştım frenlerle aramız artık daha iyi.
    Son 7000km dir motora biniyorum gerçi ama hafta sonu arasıra kullanıyorum.
    Araç hafta içi sürekli eşimde ve bir sıkıntı yaşamadı. Frenlere alışma konusunda benden daha iyi olduğunu itiraf ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: svevo

Golf 4 ile Civic frenleri arasında ciddi farklar var. Biri diğerinden iyi diye söylemiyorum karakter farkı büyük.
    Civic ile 2. yıla yaklaştım frenlerle aramız artık daha iyi.
    Son 7000km dir motora biniyorum gerçi ama hafta sonu arasıra kullanıyorum.
    Araç hafta içi sürekli eşimde ve bir sıkıntı yaşamadı. Frenlere alışma konusunda benden daha iyi olduğunu itiraf ediyorum.

tabi metre bazında ölçme sansımız yok fakat frenin verdiği his başka bişey opel vectranında frenleri iyi metre bazında ama bana oda çok hissiz geliyor pedal çok sert basıyorsun zınk diye duruyor ama Golf yada passattaki gibi kendi vücudunun parçasıymış gibi istediğin dozlanmayı yapma şansı vermiyor.Civic ise hem sert hemde araç özellikle 5.000 dd üstü ise fren arabaya yetmiyor bazı forumlarda Ebc,Stoptech,Brembo gibi disk ve balata kullanılarak çözdük diyenler var..aslında kesin kararımı vermiştim alacaktım çünki lpg uyuyumu olup otomatik vites çok alternatif yok ama şu ara kalsın içime sinen bi araba olursa alayım mantıgı ağır bastı.

kaza için geçmiş olsun hocam bu arada.

• Japonların hepsi fren özürlü
    toyotada da durum aynı

fren konusunda alamanlar çok çok iyi
  • Valla aynı.....Honda dan toyotaya geçtim ve hiç yabancılık çekmedim.......

• Honda Civic Hb 100 km/s fren testi 36.0 metre? Cok iyi bir deger...

Megane 3 : 37 mesela
    C4 : 36 metre mesela
    Civic sedan 39.4 metre
    Corolla sedan 38.7 metre..

40 metre olan da var C segmentinde aklima gelirse yazarim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 19 Kasım 2013; 3:02:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Backstreet

Honda Civic Hb 100 km/s fren testi 36.0 metre? Cok iyi bir deger...

Civic sedan 39.4 metre

aynı arabanın sedanı ile hb'i arasında 3.4 metre fark var? bu bilginin kaynagı neresi; bana bu fark cok geldi. yani 3.4 metre cok degil ama %10 fark cok %2-3 olmalı en fazla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: u1076652

quote:

Orijinalden alıntı: Backstreet

Honda Civic Hb 100 km/s fren testi 36.0 metre? Cok iyi bir deger...

Civic sedan 39.4 metre

aynı arabanın sedanı ile hb'i arasında 3.4 metre fark var? bu bilginin kaynagı neresi; bana bu fark cok geldi. yani 3.4 metre cok degil ama %10 fark cok %2-3 olmalı en fazla.

Corolla :

Ford Focus sedan :

Honda Civic Sedan :

Honda Civic HB aracı aldığım için yabancı sitelerden araştırdım 36. metre, C4'ü zaten biliyordum, Megane 3 eski aracımdı...

• u1076652 U kullanıcısına yanıt
    Ayrıca araç teknik özellikler kataloğunda da yazıyor 36 metre diye..Civic HB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 19 Kasım 2013; 10:41:57 >
  • Alman arabaları frenleme esnasında güven veren bir özelliğe sahip
    japonlar duramayacıkmış gibi geliyor
  • Mrblar bendede 2011 elegance var. Geçen gün yolda giderken otoyolda fokusla kapıştık. Arabayı kayınbirader kullanıyordu. Fokuscu yellenince bende tokatla şunu yolumuza bakalım dedim. Tabi kayınço bastı gaza 150-160 derken 170 dedik tokatladık focusu. Hafif bi rampa tırmandık rampayı inerken hızımız 120-130 civarı kayınço freni yoklayınca sağ ön tekerden tık tık tık (ses yok) hissi veren titreşemler oldu. Ustaya sordum abs açmıştır dedi. Abs açacak kadar basmadıkta frene dahası o günden sonra yapmadı aynı sesi. Sebebini bilen var mı??

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.