merhaba arkadaşlar. ben 2011 civic sedan elegance sahibiyim. oğlum için kraft cocoon isofix bebek koltuğu aldım. ama koltuğa çocuğu yerleştirirken çok zorlanıyorum. koltuk çok yukarıda kalıyor. isofix den takarken bile zor ulaştım bağlantı yerine. problemin koltuktan mı arabadan mı kaynaklı olduğunu çözemedim. civiclerinizde kullandığınız oto koltuklarını ve olumlu olumsuz yönlerini memnun olduğunuz olmadığınız yönlerini burada payalaşbilirmiyiz.
~3 yıldır Britax Römer King Plus kullanıyorum. İsofix yok, direk kemer ile bağlıyorum ve gayet sağlam oturuyor, esnemesi dahi yok. İsofix bağlantıları standart olur zaten. Civic'in de arka koltuk alanı ve diz mesafesi gayet başarılı... Kullandığınız koltuğu ayrıntılı olarak bilmiyorum ama koltuğun tasarımından olabilir ya da siz kullanımına alışamadınız henüz. Çünkü bu tip cihazlar bir sürü test ve Argeden geçtikten sonra tasarlanıp üretiliyor. Tasarım hatası olması ihtimali çok düşük.
quote:
Orijinalden alıntı: nrglife
~3 yıldır Britax Römer King Plus kullanıyorum. İsofix yok, direk kemer ile bağlıyorum ve gayet sağlam oturuyor, esnemesi dahi yok. İsofix bağlantıları standart olur zaten. Civic'in de arka koltuk alanı ve diz mesafesi gayet başarılı... Kullandığınız koltuğu ayrıntılı olarak bilmiyorum ama koltuğun tasarımından olabilir ya da siz kullanımına alışamadınız henüz. Çünkü bu tip cihazlar bir sürü test ve Argeden geçtikten sonra tasarlanıp üretiliyor. Tasarım hatası olması ihtimali çok düşük.
tasarım hatası değildir mutlaka ama isofix bazası ve alttaki sabitleyiciyle bayağı bi yükseliyor koltuk. o yüzden şimdi daha alçak bişi bakıyorum 9 36 kg veya 15 36 kg grubuna bakıyorum.
Yaw boşwer yaw çocuklar çok hızlı büyüyor, koltukta ıskartaya çıkıyor bende aldım ama bir iki kere bağladım sonra attım çocuğu arka koltuğa oynadı kendi kendine şükür hiç bi kaza bela da olmadı kotuk ta elimde kaldı atmaya da kıyamadım boşuna yer işgal ediyor şimdi
Saçmalamayın lütfen, Allah korumuş ta kaza falan yapmamışsınız. Siz ne kadar dikkat etseniz de densizin birinin gelip size vurmayacağı ne malum..? Çocuk oto koltuğu hayati bir ekipmandır. Çocuk büyüdükçe de kilosuna uygun yeni bir koltuk almanız gerekir. 50bin liralık arabaya binip 500 liralık (daha ucuzları da var) çocuk koltuğundan imtina etmemek gerekir.