Şimdi Ara

CIVIC SEDAN 2012 PROBLEMLER - SORUNLAR (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
1
Favori
5.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: moza
    Teşhis doğru, ses kesildi.

Çok sevindim, keyifle sürmeye devam
  • way be , sahiden anahtarlıktanmış ha....!
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moza -- 22 Ağustos 2012; 0:47:38 >
  • Ric.edrm.
  • arkadaşlar aracımı teslim alalı bir hafta oldu. aracı kullanırken ön konsoldan sanki böyle konsolun arka tarafından belirli aralıklarda bi tıkırtı gibisinden bir ses geliyor. hani pervane çalışır bi yere takılır bi tıkırdı olur ya onun gibi belirli aralıklarla sürekli geliyor bu ses. onun dışında düz vites aracım 2 vitesteyken elimi vitese koyduğumda bir titreme hissediyorum. sizce bu iki sorun neden kaynaklanıyor ? yardımcı olursanız sevinirim

AYNI SES BEND DE VAR. HAVALANDIRMA SICAK KONUMDA, AÇILIP KAPANIRKEN VEYA ÇOK DÜŞÜK FAN HIZINDA ÇALIŞIRKEN YAPIYOR. AYNI PERVANENİN BİR YERE SÜRTMESİ GİBİ. EN KISA ZAMANDA ANKARADA SERVİSE GÖTÜRECEĞİM. BAKALIM NE DİYECEKLER.
  • Buna benzer bir olay yıllar önce benim başıma gelmişti
    85 model toyota corona otm. almıştım, araba o zamana göre çok güzel bir arabaydı
    konforlu seri ve sessiz bir araba, hemde oldukça sessiz, tıs tok arabada
    ama gel görmki soğuk asfalta çıkınca sağdan bir cızırtı gelmeye başlıyor, az bir ses ama sürekli olduğu için insanın kafasına takılıp huzursuz ediyor
    ses yapabilecek her şeyi yokladım ama gevşek falan hiç bir şey bulamadım
    servisine gittim onlarda bulamadı, neredeyse soğuyacaktım o çok sevdiğim güzelim arabamdan
    bir tesadüf sonucu çözdüm olayı
    izmirden ankaraya gidiyordum, yanımda da kulağı oldukça hassas olan müzisyen bir arkadaşım oturuyordu
    "senin kulağın duyarlıdır şu sağdan gelen sesin kaynağını bulabilirmisin" dedim
    şöyle bir dinledi
    "ses sağdan değil soldan geliyor" dedi
    önce şaşırdım, arkadaşın kulağı çok hassastı yanılmasına imkan yoktu, ancak bende müzüsyenim, benim kulağımda her türlü ses duyarlı... eee...
    bu durumda bana sağdan, ona soldan geldiğine göre sesin kaynağı ortalarda bir yerlerde olmalıydı
    böyle düşününce kısa sürede çözdük olayı
    meğer neymiş biliyormusunuz
    önceki sahibi (Üniversite mezunu eczacı bir bayandı) ortadaki dikiz aynasına seramik bir nazar boncuğu bağlamış
    boncuk dışardan bakacakların nazarı değmesin diye dışa bakıyor, haliyle içeriden görünmüyor, bağladığı ip te siyah farkedilmiyor
    zaten farketsem bu ilkel dolmuş takısını anında yok ederdim
    onca zaman bu aptalca arabesk aksesuar yüzünden huzurum kaçmış meğer.... neredeyse satacaktım arabayı....
    o karıya (pardon o hanımefendiye) iyi dileklerimi gıyabında iletmiştim toprağı bol olsun, çoktan gitmiştir heralde , yaşlıydı zaten

• bugün servise gittim (Ankara Efe) 15 dakikada çözdüler. Ayar yapılması gerekiyormuş. 2012 kasalarda daha önce de karşılaşmışlar.Aynı sorunu yaşayanlar varsa duyurulur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: moza

quote:

Orijinalden alıntı: dr_suphiba

quote:

Orijinalden alıntı: keditr

arkadaşlar aracımı teslim alalı bir hafta oldu. aracı kullanırken ön konsoldan sanki böyle konsolun arka tarafından belirli aralıklarda bi tıkırtı gibisinden bir ses geliyor. hani pervane çalışır bi yere takılır bi tıkırdı olur ya onun gibi belirli aralıklarla sürekli geliyor bu ses. onun dışında düz vites aracım 2 vitesteyken elimi vitese koyduğumda bir titreme hissediyorum. sizce bu iki sorun neden kaynaklanıyor ? yardımcı olursanız sevinirim

quote:

Orijinalden alıntı: mino

Merhabalar,

Sizlere bir onemli sorum daha var, yardimci olabilirseniz cok sevinirim:

Yeni civic'i alali 1 hafta oldu. Belki yeni olmaya basladi, belki ben yeni duymaya basladim bilmiyorum ama (sirt donukken) arka sag airbag tarafindan, yolda engebe vs oldugunda citirtilar geliyor. Bagajdan degil, emniyet kemerinden degil, tam airbag citasinin ustunden citir sesler geliyor.

Belki bastan beri vardi dedim cunku radyo acikken veya arabada biri konusurken duymak mumkun degil. Bu sabah camlar, klima ve muzik kapali iken tek basima yolculuk ederken arkamdan duymaya basladim sesi. Duydukca da batmaya basladi.

Sizlerde de benzer bir durum var mi?

Tesekkurler.

2 durum da bende var. Stabilize yolda gösterge panelinin olduğu kısımdan ses geliyor.

Bundan ayrı olarak engebe li yerlerde tıktık şeklinde ayrı bir ses daha var.

iki ses birbirinden farklı, göstergelerin oradan gelen sürekli ve daha az gürültülü, engebeli yolda gelen tıkırtı ise tek tek ve farklı bir ses.

güvendiğim honda servisi 1 gün aracı bırakabilirsem (ki ben de orada olacağım) uğraşıp çözebileceğini söylüyor. Ancak bu basit ses için şimdi ön konsolun tamamen sökülüp geri takılması konusunda çekincelerim var..

1000bakımında hızla birkaç yere bakıldı; ön cam, silecekler gibi ama kısa sürede birşey bulunamadı..

Benim aracımda 1 aylık bugün didim'den dönerken ön gögüslük şöför sağ havalandırma kısmından dişli asfalt'ta seyrederken tıkırtı sesinden kafayı yiyecektim. Müzik açarak sesi bastırdım. 1 ay önce aynı yoldan geçtim böyle bir olay olmamıştı. Böyle sorun yaşayıp, halleden var mı? Teşekkürler.

serviste ayar yapıyorlar geçiyor. 2012lerin hepsinde bu ses varmış. 15 dakikada hallaediyorlar. ses havalandırmadan geliyor.

• Merhaba arkadaşlar,

Aralık ayında ben de sizin aranıza katıldım :) elegance otomatik sahibiyim. sürekli iyi ki bu arabayı almışım diyorum kendi kendime.. anak son günlerde bir ses dikkatimi çekmeye başladı. ilk günden beri var mıydı bilmiyorum, ben bir kaç gündür farkediyorum. Aslında uzun zamandır sürekli araç kullanan biri olarak ses konusunda çok dikkatliyimdir ve bu sesi kaçıracağımı pek sanmıyorum.

Aracımı ilk çalıştırdıktan sonra, normal hızda kalkış yapıp sürüşe başladığımda, yaklaşık 4-5 saniye sonra (tam ikinci vitese geçecek iken) ön taraftan (şanzuman olmasından korkuyorum) tıkırt diye bir ses geliyor, bu sesten 2 saniye sonra hemen hemen aynı ses ancak daha düşük seviyede tekrar geliyor. bi daha da ne ses var ne başka bişey... sadece stop halindeki aracı çalıştırdıktan sonra kalkışta oluyor ve başka bir ses gelmiyor.

Bir de, ilk çalıştırmadan sonra torpido altından (muhtemelen sigorta kutusu orada olsa gerek) bir tık sesi geliyor (elektrikçiler için: kontak çekme sesi gibi). bu da normal mi emin değilim.

Bu sesler hakkında fikri ya da yorumu olan var mıdır?

• iki tık bir çıt.....sesten bile sayılmaz takma kafana
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.