Şimdi Ara

CIVIC SEDAN 2012 PROBLEMLER - SORUNLAR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
5.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok eskiden 60 lı 70 li yıllarda falan citroenlerin üst modellerinde direksiyona bağlı dönen farlar vardı
    virajlara girerken farlar girilen tarafa döner aydınlatırdı; ama pratik bir özellik değildi
    günümüzde artık aracın dönüşü sesörlerle elektronik olarak algınıyor, dönülen yöne yansıyacak
    şekilde farklı bir ampül yakılarak ışığın sağa-sola yönelmesi sağlanıyor
    ancak bu sistem pahalı yüksek modelli araçlarda var, civclerde olacağını hiç sanmıyorum
    bahsedilen "mercekli xenon" denilen şeyin viraj aydınlatmasıyla ilgisi yok; uzun kısa farlarda işe yarıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: mino

quote:

Orijinalden alıntı: ariaven

quote:

Orijinalden alıntı: kagan12312

quote:

Orijinalden alıntı: canipkazan

Merhabalar,

Yeni Civic sahibi olarak aracımda gördüğüm bazı durumların problem olup olmadığını, normal olup olmadığını çok kapsamlı ve genişlemiş forumlardan incelemenin zor ve çok fazla vakit kaybına neden olduğunu gördüm. Bu forumu, sadece, yeni aracımızda anormal gördüğümüz hususların problem olum olmadığı hususu ile sınırlandırılmasını istirham ediyorum. Böylelikle benzer bilgi arayışı içinde olan arkadaşlarımız için de faydalı olacağını düşünüyorum. Ve başlatmak için yazıyorum:

- DİREKSİYON KALKIŞ ESNASINDA YAPILAN MANEVRALARDA SES YAPIYOR.

NE DERSİNİZ?

Dediğiniz ses fardan geliyor olmalı.Dönüslerde siz direksiyonu nereye çevirirseniz farlar o tarafı aydınlatmak için dönüyor. Bu sesi yolda da duyabilirsiniz ama yol gürültüsü vs. yüzünden duyulmaz.

yeni civic'lerde böyle bir sistem olduğuna emin misiniz? araç döndüğünde farlar dönmüyor diye biliyorum.

Donuyor mu bilmiyorum ama xenon farlar mercek odakli. Yani onundeki cisimlere gore fokus ayari yapiyor. Bunu yaparken de mekanik bir ses duyuluyor.

Kesinlikle far donme diye bir olay yok arkadaslar siz insigmiya reklamindaki gibi olaydan bahsediyorsunuzdur onlar adaftif far diyorlar yanlis hatirlaniyorsam aslinda 2011 temmuz ayinda bende civic pireminyum almistim ve 13 01 2012 de 5 milyar zarasina gitti 3400 km de , sizlere tavsiyem aracinizdan sogmayin zira bende yok su bu dedim en sonunda sattim keyifle kazasiz belasiz binin ...

• Farlar dönmese de o ses kesinlikle fardan geliyor.Çünkü o ses hep ben garaja dönerken oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kagan12312

Farlar dönmese de o ses kesinlikle fardan geliyor.Çünkü o ses hep ben garaja dönerken oluyor.

Selamlar, evet virajlarda farlarımız sağa sola dönmüyor fakat otomatik yükseklik ayarı mevcut, yani araç eğime göre farları yukarı yada aşağı ayarlıyor. sanırım garajınızın girişi eğimli ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr_suphiba

göstergelerin oradan gelen daha sıkıntılı zaten aslında çıtadan gelen ses çok da rahatsız etmiyor...

Göstergeleirmden gelen sesi "hgl" isimli üyenin yönlendirmesi üzerine bulup düzelttim.

Birkaç kez yere düşürdüğüm anahtarımın metal kısmı gevşeyip oynamaya başlamıştı sesi yapan o gevşek kısımmış. Anahtarı iki tarafından bastırarak sıkınca metal kısım tekrar sabitlendi ve ses kesildi..

Bilginize..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: keditr

arkadaşlar aracımı teslim alalı bir hafta oldu. aracı kullanırken ön konsoldan sanki böyle konsolun arka tarafından belirli aralıklarda bi tıkırtı gibisinden bir ses geliyor. hani pervane çalışır bi yere takılır bi tıkırdı olur ya onun gibi belirli aralıklarla sürekli geliyor bu ses. onun dışında düz vites aracım 2 vitesteyken elimi vitese koyduğumda bir titreme hissediyorum. sizce bu iki sorun neden kaynaklanıyor ? yardımcı olursanız sevinirim

quote:

Orijinalden alıntı: mino

Merhabalar,

Sizlere bir onemli sorum daha var, yardimci olabilirseniz cok sevinirim:

Yeni civic'i alali 1 hafta oldu. Belki yeni olmaya basladi, belki ben yeni duymaya basladim bilmiyorum ama (sirt donukken) arka sag airbag tarafindan, yolda engebe vs oldugunda citirtilar geliyor. Bagajdan degil, emniyet kemerinden degil, tam airbag citasinin ustunden citir sesler geliyor.

Belki bastan beri vardi dedim cunku radyo acikken veya arabada biri konusurken duymak mumkun degil. Bu sabah camlar, klima ve muzik kapali iken tek basima yolculuk ederken arkamdan duymaya basladim sesi. Duydukca da batmaya basladi.

Sizlerde de benzer bir durum var mi?

Tesekkurler.

2 durum da bende var. Stabilize yolda gösterge panelinin olduğu kısımdan ses geliyor.

Bundan ayrı olarak engebe li yerlerde tıktık şeklinde ayrı bir ses daha var.

iki ses birbirinden farklı, göstergelerin oradan gelen sürekli ve daha az gürültülü, engebeli yolda gelen tıkırtı ise tek tek ve farklı bir ses.

güvendiğim honda servisi 1 gün aracı bırakabilirsem (ki ben de orada olacağım) uğraşıp çözebileceğini söylüyor. Ancak bu basit ses için şimdi ön konsolun tamamen sökülüp geri takılması konusunda çekincelerim var..

1000bakımında hızla birkaç yere bakıldı; ön cam, silecekler gibi ama kısa sürede birşey bulunamadı..

Benim aracımda 1 aylık bugün didim'den dönerken ön gögüslük şöför sağ havalandırma kısmından dişli asfalt'ta seyrederken tıkırtı sesinden kafayı yiyecektim. Müzik açarak sesi bastırdım. 1 ay önce aynı yoldan geçtim böyle bir olay olmamıştı. Böyle sorun yaşayıp, halleden var mı? Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moza -- 19 Ağustos 2012; 1:07:10 >

• anahtarı yere düşürdü iseniz anahtara bakın.

havalandırmadan geldiğine eminseniz fanı açın artıp artmadığına bakın.
  • Göğüs kısmından benim arabadan da ses geliyor tama olarak tespit edemedim. teypin olduğu yerden gibime geliyor. Daha önce tavandan tıkırtı geliyordu. servise gösterdim hallettik demişlerdi. yine basladı bende arka tavan lambasını söktüm. oraya yalıtım yaptım sorunu halletmiş bulundum. Ama göğüsten gelen sesi suan için çözüm bulmuş değilim bu ses beni hasta etmek üzere. Anlaşılan hondalarda ses sorunu kaderimiz. Sıfır araçta olsa fark etmiyor.
  • Sıcak asfaltta seyrederken ses yok. Eski tip taşlı asfaltta ses yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moza -- 19 Ağustos 2012; 1:05:41 >
  • yeni kasaların sorunları bitmek bilmiyor
  • çok problemli bu yeni kasalar
  • quote:

Orijinalden alıntı: mindhunter34

Göğüs kısmından benim arabadan da ses geliyor tama olarak tespit edemedim. teypin olduğu yerden gibime geliyor. Daha önce tavandan tıkırtı geliyordu. servise gösterdim hallettik demişlerdi. yine basladı bende arka tavan lambasını söktüm. oraya yalıtım yaptım sorunu halletmiş bulundum. Ama göğüsten gelen sesi suan için çözüm bulmuş değilim bu ses beni hasta etmek üzere. Anlaşılan hondalarda ses sorunu kaderimiz. Sıfır araçta olsa fark etmiyor.

orada ses gelecek birşey aslında yok hocam o kısım bayağı ses yapmayacak şekilde üretilmiş.

anahtarınızı kontrol edin anahtar yere düşünce tıkırtı yapacak şekilde açılmaya müsait. Özellikle Hondada böye bir ses problemi olmamalı, kabul edilemez. Benim servisim de durumu aynı bu şekilde düşünüyor. Eğer anahtar konusunu bulamasaydık bütün döşemeyi açacaklardı (biraz fazla agresifler bu konuda) hatta devamında da hondaya rapor göndereceklerdi.

Göğüsten gelen tıkırtı çok kabullenilebilir birşey değil honda için.. Servisinize danışın "tırt" tiplerse başka servise baktırmaya çalışın. Yakın mısınız bilmiyorum ama Antep ve Antakya servisleri beni şu ana kadar kıllandıracak bir hareket yapmadılar (2000 yılından beri)

• quote:

çok problemli bu yeni kasalar

Başka araba mı alsak?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mindhunter34

Göğüs kısmından benim arabadan da ses geliyor tama olarak tespit edemedim. teypin olduğu yerden gibime geliyor. Daha önce tavandan tıkırtı geliyordu. servise gösterdim hallettik demişlerdi. yine basladı bende arka tavan lambasını söktüm. oraya yalıtım yaptım sorunu halletmiş bulundum. Ama göğüsten gelen sesi suan için çözüm bulmuş değilim bu ses beni hasta etmek üzere. Anlaşılan hondalarda ses sorunu kaderimiz. Sıfır araçta olsa fark etmiyor.

orada ses gelecek birşey aslında yok hocam o kısım bayağı ses yapmayacak şekilde üretilmiş.

anahtarınızı kontrol edin anahtar yere düşünce tıkırtı yapacak şekilde açılmaya müsait. Özellikle Hondada böye bir ses problemi olmamalı, kabul edilemez. Benim servisim de durumu aynı bu şekilde düşünüyor. Eğer anahtar konusunu bulamasaydık bütün döşemeyi açacaklardı (biraz fazla agresifler bu konuda) hatta devamında da hondaya rapor göndereceklerdi.

Göğüsten gelen tıkırtı çok kabullenilebilir birşey değil honda için.. Servisinize danışın "tırt" tiplerse başka servise baktırmaya çalışın. Yakın mısınız bilmiyorum ama Antep ve Antakya servisleri beni şu ana kadar kıllandıracak bir hareket yapmadılar (2000 yılından beri)

Anahtar herhangi bir darbe almadı kesinlikle göğüsten geliyor dediğim gibi sesin tam yerini tespit edemedim. Antep dediğiniz gibi gayet güzel ilgileniyor. 1000 km bakımını orda yaptırmıstım. Bulunduğum yer itibariyle servis bulunmuyor en yakın diyarbakır orası da 150 km ancak 10.000 bakımında göstercez anlaşılan

• quote:

anahtarı yere düşürdü iseniz anahtara bakın.

Anahtarı elime aldım ve sallamaya başladım, duyduğum sese benzer ses yapıyor, yandaki vidayı sıkmama rağmen ses kesilmedi. Farklı ne yaptım diye düşündüğümde (Didim'e gidiş ve gelişte. Gidişte ses yoktu.) Didim de anahtarlık üzerinde bulunan honda amblemi ve aracı aldığım bayiinin telefonu olan nazar boncuklu kısım anahtarlığın arkasındaki (H) harfinin yüzeyindeki parlak kısmı deforme ettiği için çıkarmıştım. Sanırım o kısım takılı olduğunda ağırlık nedeniyle bu sesi çıkaramıyor. Deneyip göreceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moza -- 18 Ağustos 2012; 22:26:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: moza

quote:

Anahtarı elime aldım ve sallamaya başladım, duyduğum sese benzer ses yapıyor, yandaki vidayı sıkmama rağmen ses kesilmedi. Farklı ne yaptım diye düşündüğümde (Didim'e gidiş ve gelişte. Gidişte ses yoktu.) Didim de anahtarlık üzerinde bulunan honda amblemi ve aracı aldığım bayiinin telefonu olan nazar boncuklu kısım anahtarlığın arkasındaki (H) harfinin yüzeyindeki parlak kısmı deforme ettiği için çıkarmıştım. Sanırım o kısım takılı olduğunda ağırlık nedeniyle bu sesi çıkaramıyor. Deneyip göreceğiz.

hiç vidayla sıkmamıştım ben direk elimle sıkıştırdım yerine oturdu ve metal kısım oynamamaya başladı. hiç anahtardan gelebilecek bir ses gibi değildi ama kesildi :)

• quote:

quote:

Antep'e gelme durumunuz varsa aynı servis içerisinde Mazda odasında (ne yazıkki bu tarafa geçmiş) Kadir Bey var. Ben kendisini şahsen tanımıyorum ama bilgili ve düzgün bir arkadaş. İlgilenecektir mutlaka. Honda tarafındaki 2 arkadaşı ise gözüm tutmadı hiçbir zaman, biraz daha akıllı geçinmeye çalışan tipler, çözebileceklerini de zannetmiyorum.
    Eğer Antep'e uğrarsanız görüşüp beraber de gidebiliriz servise.

Şu nokta önemli, HOnda'da böyle bir ses kabul edilemez.

• quote:

Orijinalden alıntı: jedi_master

quote:

çok problemli bu yeni kasalar

Başka araba mı alsak?

• quote:

quote:

quote:

hiç vidayla sıkmamıştım ben direk elimle sıkıştırdım yerine oturdu ve metal kısım oynamamaya başladı. hiç anahtardan gelebilecek bir ses gibi değildi ama kesildi :)

Teşhis doğru, ses kesildi.

• quote:

quote:

quote:

Antep'e gelme durumunuz varsa aynı servis içerisinde Mazda odasında (ne yazıkki bu tarafa geçmiş) Kadir Bey var. Ben kendisini şahsen tanımıyorum ama bilgili ve düzgün bir arkadaş. İlgilenecektir mutlaka. Honda tarafındaki 2 arkadaşı ise gözüm tutmadı hiçbir zaman, biraz daha akıllı geçinmeye çalışan tipler, çözebileceklerini de zannetmiyorum.
    Eğer Antep'e uğrarsanız görüşüp beraber de gidebiliriz servise.

Şu nokta önemli, HOnda'da böyle bir ses kabul edilemez.

İlginize teşekkür ederim. Ben İzmir'deyi .Her şeye rağmen HONDA karizma onda.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.