Şimdi Ara

civic vs jetta :) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bir VW sever olarak itiraf etmeliyimki Jetta değil yeni kasa Civicle bir öncekiyle bile kapışamaz.
    Ha Golf dersen o iş başka
  • arkadaşlar gerçekten tartışma yaratmaya falan çalışmıyoruz ama bir an önce karar verip sipariş vermemiz gerekiyor . sizden istediğim diğer aracı yermeniz değil civic de bu var jetta da yok o yüzden civic ve ya tam tersi. mesela hondanın ses sistemini çok merak ediyorum gerçekten iyi jetta bu konuda
  • quote:

Orijinalden alıntı: jdmworks

Sizin kullanıcı adınız bile Honda ile bağlantılı iken bu konuyu tartışmamız doğru değil de, yine de bir kaç şey yazayım:

Bu fotoğrafları Jetta'nın kötü sonuç aldığını göstermek için mi koydunuz? Hani Civic'in yan ve yan-direk çarpışma testi? Ayrıca NHTSA nasıl bir kuruluştur? Bir sonuca ulaşmak için samanlıkta iğne aramam gerekti. Bir sürü bilgi salatası yaparak insanların sonuca ulaşmasına mani olmuşlar. Ayrıca adam gibi bir değerlendirme notları bile yok.

Üsttekiler Jetta, Alttakiler Civic:

civic vs jetta :)

Euro-Ncap gibi sonuçların açık bir şekilde puanlandığı bir sonuç tablosu bulamadım. Bulursanız paylaşmanızı bekliyorum. Fotoğrafa bakarak içerideki insanın ne kadar hasar aldığını bilemeyiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: kagan12312

quote:

Orijinalden alıntı: faith_388

Tercih etmenizin en kolay yolu test etmeniz gerekli zaten bu iki arabanın ne oldukları belli...Jetta vergi avantajı,daha az yakması...Civic daha fazla yakıt ,daha fazla vergi ve aradaki fiyat farkı var...
    Jetta'nın bagaj kapasitesi 510lt
    Civic'İn bagaj kapasitesi 440lt+lpg tankı olursa dahada küçülecek...
    LPG taktırınca yakıt tüketimi azalacak ama avm'lerin kapalı otoparklarına giremeyeceksiniz...
    LPG içinde para ödeyeceksin birde iki araba arasındaki fiyat farkını düşünürsek dahada artacak fark mantık olarak bakacaksak bence JETTA...
    -------------------------------------------------
    Civic manuel olursa Civic tercih ederdim çünkü performanstaki artış,yakıt tüketimindeki düşüşten dolayı...

Yanlışınızı düzelteyim,LPG taktirinca bagaj hacmi değişmiyor.Stepne konuluyor.Stepne yerine de tamir kiti veriliyor.

Hocam doğrusunuz onu biliyorumda belki lastik kullanılamaz hala gelirse yedek lastik gerekirse ne olacak ? Her ihtimali düşünmek gerekebilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: optiarc

quote:

Sizin kullanıcı adınız bile Honda ile bağlantılı iken bu konuyu tartışmamız doğru değil de, yine de bir kaç şey yazayım:

Bu fotoğrafları Jetta'nın kötü sonuç aldığını göstermek için mi koydunuz? Hani Civic'in yan ve yan-direk çarpışma testi? Ayrıca NHTSA nasıl bir kuruluştur? Bir sonuca ulaşmak için samanlıkta iğne aramam gerekti. Bir sürü bilgi salatası yaparak insanların sonuca ulaşmasına mani olmuşlar. Ayrıca adam gibi bir değerlendirme notları bile yok.

Üsttekiler Jetta, Alttakiler Civic:

Euro-Ncap gibi sonuçların açık bir şekilde puanlandığı bir sonuç tablosu bulamadım. Bulursanız paylaşmanızı bekliyorum. Fotoğrafa bakarak içerideki insanın ne kadar hasar aldığını bilemeyiz.

1. Si Civicin jettadan aşağı kalır yanı olmadğını zaten paylaştığınız görsellerle kendiniz desteklediniz,
    2. Si Alman düşmanı değilim çünkü daha yeni Astra 1.4 Turbo aldım
    3. Sü NHTSA araçların amerikan standardına uygunluğuna kadar veren bir kuruluştur aynı zamanda,örneğin Renault bu standartlara uymadığı için Amerika pazarında bilinmeyen bir markadır.
    4.Farklı marka polemiklerine girildiği taktirde kendimce doğru olanları yazarım her zaman,bunun gibi başa bir sürü konu vardı markaları yerden yere vurmak için açılmış
    4. Olarak JDM japon domestic market demektir bu da Japon pazarına özgü araçlar olduğunu belirtir örneğin R34 skyline bir JDM'dir sadece japon pazarına özgü bir araçtır.Soldan direksiyonlusu yoktur. (Hondaya bağlı birşey değildir JDM) Örneğin NSX-r ve FD6 typer'da JDM'dir sadece Japon pazarına aiittir. ADM'de American Domestic Markettir.

Sonuç olarak civicin turşu tenekesi olmadığını anlamışsınızdır umarım.Sağlamlık malesef kaporta sertliğiyle sınırlı değildir.

Şunu da belirteyim gerek kabin sağlamlığıyla gerekse Yan perde hava yastıklarıyla Civic her şekilde yolcunun darbe almadan kazadan çıkmasına imkan tanıyor,tabi jetta'da öyle benim amacım bu ikisi arasında elma armut meselesinin olmadığını anlatmak.

İyi akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jdmworks -- 16 Eylül 2012; 19:20:05 >

• Yeter artık şu liselilerden çektiğimiz..
    Of be of!
    Okullar açılmadı mı? Güzel kardeşim,

Git ders çalış.. Canın sıkıldıysa yürü git konu dışına be!

quote:

Orijinalden alıntı: KaanGndz

ben bir mf ciyim ama tm den 370. oldum mf sıralamam ilk yüzde. edebiyat son hafta halledilecek bir sey degil tabi ki ama çok erken de başlama unutursun ister istemez.sen simdi mat hallet . türkçenin edebiyat değil de dil ve anlatım kısmına bak biraz.edebiyatı 2. dönem halledersin çok çok rahat bir şekilde. sizin edebiyatınızdan daha uzun bizim biyolojimiz bile bizler ne yapalım dimi :)
  • al işte başladı kavga
    gereksiz 'lar gündelik hayatının stresini burda atıyor millet artık
    birazdan xsara ve aniil da gelir şenlenir
    üstüne cihanair vs
    bomba kurulmuş
    siper alın.
  • quote:

JDM'i biliyorum. Zaten bu yüzden "Honda'ya ait" demedim.

Civic tabiki güvensiz bir araç değil. Ama elimizde birebir kıyaslayabileğimiz bir Euro-Ncap verisi yok. Mesela ülkemize henüz giremiş olan yeni Civic HB'in de Euro-Ncap yetişkin koruması, Jetta gibi %94. Ama Lancer gibi bir aracınki %81. Civic sedanın tam olarak kaç puan alacağını bilemeyiz.

İyi akşamlar.
  • quote:

quote:

JDM'i biliyorum. Zaten bu yüzden "Honda'ya ait" demedim.

Civic tabiki güvensiz bir araç değil. Ama elimizde birebir kıyaslayabileğimiz bir Euro-Ncap verisi yok. Mesela ülkemize henüz giremiş olan yeni Civic HB'in de Euro-Ncap yetişkin koruması, Jetta gibi %94. Ama Lancer gibi bir aracınki %81. Civic sedanın tam olarak kaç puan alacağını bilemeyiz.

İyi akşamlar.

İşte bu da Avrupa pazarında sadece Civic Hb'in satılmasından kaynaklanıyor,hiç bir mantığı yok sedan civic'in EuroNcap'e girmesinin çünkü satıldığı pazar alanı belli.

size de iyi akşamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

ben bir mf ciyim ama tm den 370. oldum mf sıralamam ilk yüzde. edebiyat son hafta halledilecek bir sey degil tabi ki ama çok erken de başlama unutursun ister istemez.sen simdi mat hallet . türkçenin edebiyat değil de dil ve anlatım kısmına bak biraz.edebiyatı 2. dönem halledersin çok çok rahat bir şekilde. sizin edebiyatınızdan daha uzun bizim biyolojimiz bile bizler ne yapalım dimi :)

Yeter artık şu liselilerden çektiğimiz..
    Of be of!
    Okullar açılmadı mı? Güzel kardeşim,

Git ders çalış.. Canın sıkıldıysa yürü git konu dışına be!

Görüldüğü kadarıyla konuyu açan arkadaş üniversite sınavında ilk yüze girebilecek kadar büyük başarı göstermiş, istediği üniversitenin istediği bölümüne başlayacak/başlamış olan bir arkadaşımız. Bu konuda kendisini tebrik ediyorum.

İstediği araçlar da C-sınıfı sedan aile araçları. Ve "almak istiyoruz" demiş. Ailesine alacakları aracı bize danışması suç mu? Lütfen biraz duyarlı olalım.

quote:

Orijinalden alıntı: harunrasit

al işte başladı kavga
    gereksiz 'lar gündelik hayatının stresini burda atıyor millet artık
    birazdan xsara ve aniil da gelir şenlenir
    üstüne cihanair vs
    bomba kurulmuş
    siper alın.

Bizim maksadımız kavga değil, bilgi alışverişi. Stres atma durumumuz yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soğutucu -- 16 Eylül 2012; 19:52:23 >

• quote:

Görüldüğü kadarıyla konuyu açan arkadaş üniversite sınavında ilk yüze girebilecek kadar büyük başarı göstermiş, istediği üniversitenin istediği bölümüne başlayacak/başlamış olan bir arkadaşımız. Bu konuda kendisini tebrik ediyorum.

İstediği araçlar da C-sınıfı sedan aile araçları. Ve "almak istiyoruz" demiş. Ailesine alacakları aracı bize danışması suç mu? Lütfen biraz duyarlı olalım.

Ailesinin alacağı araç için burada konu açabilir.. Bunun için ilk 100'e girmesine de gerek yok.. Forumda hergün bu tarz troll konular açıldığı bir sırada "Jetta vs Civic" yazıp.. sonuna da smile'ı koyduğun zaman, insanda duyarlılık falan kalmıyor..

Ayrıca konunun devamında benim için.... önemli.. Benim için .... önemli değil.." diye sanki kendi alacakmış gibi yorum yapmış..

Arkadaşın niyeti iyi ve samimi bile olsa, konu başlığı ve içeriği çok daha farklı olabilirdi..

Örneğin: Ailem Civic yada Jetta alacak. Yardım edermisiniz?

Ayrıca konu yanlış yerde açılmış.. Araç tercih diye bir alt başlık var? Niçin genelde açılıyor?

Edit: Alıntı kodu düzeltildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi synthesizer -- 16 Eylül 2012; 20:09:26 >

• optiarc arkadaşım aşağıda başka bir konuda daha önce yazmış olduğum Hondanın güvenliğiyle ilgili bir yazıyı aşağıda görebilirsin.Diğer bir nokta ise yanılmıyorsam fiyatına göre donanımı en yüksek C sınıfı araçlardan biri.

Güvenlik: Benim araç alma sürecim 1 yıl kadar sürdüğü ve marka takıntım olmadığı için elimden geldiğince araştırdım ve test sürüşü yaptım. Güvenlik özelliklede pasif güvenlik önemliydi. Pasif güvenlik aracın yaşam kafesidir. Yani kaportanın altındaki çelik yapıdır. Bu çelik yapılar farklı çekme ve esneme değerlerine bağlı olarak yüksek dayanımlı çelik, ultra yüksek dayanımlı çelik çift fazlı çelik gibi isimlere sahiptir.Aracın farklı yerlerinde farklı değerlerde kullanılırlar. Bu değerler MPa olaraktır. Bu değer ne kadar yüksekse o çelik o derece sağlamdır.Genel olarak 200 ile 600 ( bazen 800)değerleri arasındadır.Şu an yeni ve en sağlam kafes teknoloji ise borondur.Neyse çok uzatmayayım yani araçların kaportasına vurarak sağlamlık hakkında yorum yapanların günümüz otomobil dünyasıyla bir alakası kalmamıştır. Araçların kaportası alüminyumdan olup kaza anında koruma adına bir etkisi yoktur yayalar için mümkün mertebe ince olması daha iyidir. Zaten dünyada kanuni olarak kaportaların minumum ve makısimum olabileceği değerler bellidir. Aşağıdaki linkte Civicin kaportasının altındaki çelik yapıyı görebilirsiniz. Her bir renk farklı değerdedir.En düşük değer mavi, daha yüksek değer sarı ve en yüksek değer olan kırmızı renk.

http://automobiles.honda.com/civic-sedan/features.aspx?Feature=ace

Euroncap tabiki önemli ama ben güvenlik konusunda hep Amerikanın NHTSA adlı kuruluşunun testlerini inceledim. Mesala Euroncapten yüksek puanla geçen araçlar burda düşük puanlar alabiliyor. Marka ismi yazmayacağım ama Euroncapte yan çarpışma testlerinden başarıyla geçen iki markanın NHTSA'daki yan çarpışma testi ancak 5 üzerinden 2 yıldız gibi düşük bir puanla sonuçlanmıştı.Civicin NHTSA çarpışma testi sonuçlarını aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.Ön ve yan çarpışma 5 üzerinden 5 yıldız, aracın takla atma riski için ise 5 üzerinden 4 yıldız. Bu linkteki sayfanın aşağısında istediğiniz markayı seçerek kıyaslama yapabilirsiniz.

http://www.safercar.gov/Vehicle+Shoppers/5-Star+Safety+Ratings/2011-Newer+Vehicles/Vehicle-Detail?vehicleId=6089

Benim için asıl şaşırtıcı olan Civicin tavan sağlamlığı. Golf, Jetta, Auidi a3 gibi modellerden daha sağlam. Volvonun C30 ve S40'nındanda iyi. Hatta birçok başka markalardanda. Aşağıda linkte bu sıralamayı görebilirsiniz.Hondanın değeri 5,85. Diğer markaları görmek için sağ üstde '' select another class'' kısmı kullanabilirsiniz.
    http://www.iihs.org/ratings/roof/detailsbyclass.aspx?40

Aşağıdaki linkte ise iihs adlı uluslararası çarpışma testi yapan yine bilindik bir kurumun 2012 yılı en güvenli araçlar listesini görebilirsiniz.Bu listede de Civic 2012 yılı en güvenli araçlarar asında.
    http://www.iihs.org/brochures/pdf/sfsc.pdf

• quote:

arkadaşlar biz 1.2 tsi highline jetta ve ya elegance civic otomatik almak istiyoruz . donanım olarak jetta üstün gibi geldi dokunmatik ekran bile yok honda da nasıl iş bu civic otomatik ve lpg olacak bunlar sadece üstünlüğü ama 9 bin de fark oluşturacak.ne dersiniz

1-üslubunu düzelt.
    2-jetta vs civic dediğin konuda ban man tarzı çocukça ifadelerde bulunma.
    3-biz almak istiyoruz modları burada ehliyetsizliği ve liseliliği örtmede sökmez,adama oyuncak araba galerisi açarlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atari 800XL

optiarc arkadaşım aşağıda başka bir konuda daha önce yazmış olduğum Hondanın güvenliğiyle ilgili bir yazıyı aşağıda görebilirsin.Diğer bir nokta ise yanılmıyorsam fiyatına göre donanımı en yüksek C sınıfı araçlardan biri.

...

Teşekkürler.

Civic'in güvensiz bir araç olmadığını gördük. Fakat Amerikan'ların güvenlik testleri sonucunda sunduğu veriler bana yetersiz geldi. Örneğin iki araç da 5*'lı. Ama hangisi diğerinden ne kadar daha iyi? Bu konuda Euro-Ncap'in testlerini daha ölçücü buluyorum. Kimi araca %98, kimine %92, kimine %78... veriyorlar.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.