Şimdi Ara

CL 10 CL 14

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar corsair dominator ddr4 ramlarini almaya karar verdim. yanlız şöyle bir ikilemde kaldım. bu işten anlayan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim?
    ben bir oyuncyum. oyunlarımın akıcılığı çok önemli benim için.
    sistemim ise:
    skylake i5 6600k
    E kartı asus gtx960
    Anakart ASUS MAXIMUS VIII HERO Intel Z170 Soket 1151
    s.s.d Samsung 256GB 950 PRO M.2 V-NAND SSD
    işlemci soğutucusuda Noctua NH-U12S 120x120 mm

Corsair Dominator Platinum 16GB DDR4 2x8 Kit 2400 C10
    Corsair Dominator Platinum 16GB DDR4 2x8 Kit 2400 C14

ayrıca bu ramlerin profilleri biraz büyük sanırım benim Noctua soğutucuyla sorun yaşatma ihtimali varmı bana ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SvenVath -- 24 Mayıs 2016; 13:59:06 >

• Fiyat nedir
    Cl10 tabii de
    Arada ucurum varsa degmez
    Ayrica anakartiniz destekliyirsa daha yuksek mhz alinabilir
    Sirf goruntusu icin aliyorsaniz bu ramlari almayin derim

Ddr4 icin 2400 mhz taban olarak dusunulur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • SvenVath kullanıcısına yanıt
    CL ramdaki gecikme süresidir.CL ne kadar düşükse RAM okadar hızlı olur.DETAYLI BAKMAK İSTERSEN :https://www.technopat.net/sosyal/konu/ram-belleklerdeki-cl-nedir-ne-ise-yarar.277/
  • Cl değeri ne kadar dusuk olursa o kadar iyi olur. İkisi arasında cl10 u tercih edin. Ayrıca soğutucu en fazla bir adet ram slotunu işgal edebilir diye tahmin ediyorum. Bu durumda dual olarak kullanabilirsiniz. Olaki iki ram slotunu kapatsa dahi, yine kullanırsınız ama dual olarak olmaz. Sorun çıkacağını sanmam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakartiniz destekliyor 3000mhz i yanlis hatirlamiyorsam
    3000mhz cl14-15 corsair pro modellerinden birini secmemiz yeterli
    Suanda amazon dan 225 tl civarina geliyor
    Forumdada 250tl e bulursunuz cok rahat

Dominator p. Serisi acikcadi cok oaraniz varsa alin
    Gene yanlis olmadin son baktigimda pro modellerine gore baya fiyat farki vardi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cl10 oyunlarda size bir fark yaratmaz Cl 14 ile arasında pek fark göremezsiniz corsaır 3000mhz Cl15 Ramlerini öneririm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MHz de CL de çok fark yaratmaz. Zaten DDR4 mimarisi gereğiyle masaüstü kullanıcısına müthiş faydalar getirmiyor, ki düşünülürse benzer fiyatlara frekans arttıkça CL de artmakta. 2400 MHz CL10 ile 3000 MHz CL10 arasında %3 belki %5 fark görürsünüz bu oyunlarda alınacak FPS'ye fazlaca etki etmeyecektir. Anakartınızın desteklediği, görüntüsünü sevdiğiniz, kullanımınıza uygun olacak bir ram seçin yeterlidir.
  • herkese teşekkür ederim . değerli yorumlarınızı eksik etmediğiniz için. saygılarımla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.