Şimdi Ara

Cl radikali en fazla kaç C bağlanır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
1.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • sorunun cevabı için meb'i karıştırdım ama radikalik yer değiştirme için metandan başka bir örnek yok.
    kimya hocama sordum, tüm karbonların Hidrojeni var hepsi ile değiştirebilir dedi ama toplam bu 5 değiştirme sonucunda 4 farklı bileşik çıkıyor.
    Soru kaç farklı karbon atomuna bağlanabilir dediği için 5 olmalı. Ama müfredat dışı olduğu kesin.
    IUPAC'a sormak lazım bi telefonla :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShadowFiend

quote:

Orijinalden alıntı: NeveResT

Cevap ya bir ya beş, soruda markovnikov kuralını düşünüyorsak 1 onu hesaba katmıyorsak beş ama emin değilim o sorudan biri işaretledim.

ne markovnikovu hocam radikalik yerdeğiştirmeydi o

Soruda yerdeğiştirme yok muydu zaten? Sanırım soruyu yanlış okudum zaten neyse

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 yaptım.

• 2
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gianuzzi Yarımayı

quote:

Orijinalden alıntı: FenBilgini

4 la bi tek h i olmayan c ye baglanamaz

hepsinde H vardı

kesin 4 :)
  • quote:

quote:

quote:

4 la bi tek h i olmayan c ye baglanamaz

hepsinde H vardı

kesin 4 :)

iso pentan vermemiş miydi hangi C atomunda hidrojen yoktu?
  • 5 yaptım salladım ama

• Beyler bu soru tipinin aynısını Esen Organik Kimya'da çözdüm.Olanlar bakabilir.Radikalik yer değiştirmede CH3 ile yer değiştiriyor radikaller sadece.3 dedim o yüzden.
  • 4 kesin cevap 5 karbon vardı dallanma yapısından dolayı 2 karbon aynı bileşiği oluşturuyordu yani orda demek istediği kaç farklı ad oluşur 4 sonuç
  • Wiggins22 W kullanıcısına yanıt
    öyle bişey yok hatta aç meb e mekanizması var,

CH3CL

ardından
    CH2cl2

ardından CHCl3

hatta son olarak CCl4 e kadar gidebiliyor radikalık değiştirme. UV ışınları altında
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dora The Explorer

4 kesin cevap 5 karbon vardı dallanma yapısından dolayı 2 karbon aynı bileşiği oluşturuyordu yani orda demek istediği kaç farklı ad oluşur 4 sonuç

kaç farklı ad oluşur demiyordu kaç c atomuna bağlanabilir diyordu isterse 2 farklı C atomuna bağlandığında aynı ad çıksın yine de 2 farklı c atomuna da bağlanmış olacak, cevabın 5 olduğunu savunuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: T_Ice

öyle bişey yok hatta aç meb e mekanizması var,

CH3CL

ardından
    CH2cl2

ardından CHCl3

hatta son olarak CCl4 e kadar gidebiliyor radikalık değiştirme. UV ışınları altında

Orada dikkat edersen 1 Cl katılmış oluyor.Saf direk katmayı diyorum ben mesela

CH3-CH2-CH3 de bana göre 2 yere katılabilir.Ortaya katılamaz diyorum ben
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dora The Explorer

4 kesin cevap 5 karbon vardı dallanma yapısından dolayı 2 karbon aynı bileşiği oluşturuyordu yani orda demek istediği kaç farklı ad oluşur 4 sonuç

kaç farklı ad oluşur demiyordu kaç c atomuna bağlanabilir diyordu isterse 2 farklı C atomuna bağlandığında aynı ad çıksın yine de 2 farklı c atomuna da bağlanmış olacak, cevabın 5 olduğunu savunuyorum.

onları ayıramazsın işte izopentanla 2 metil bütan gibi düşünmen gerekiyor onların farklı olduğunu çıkaramazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wiggins22

Beyler bu soru tipinin aynısını Esen Organik Kimya'da çözdüm.Olanlar bakabilir.Radikalik yer değiştirmede CH3 ile yer değiştiriyor radikaller sadece.3 dedim o yüzden.

soruyu şey etsene resmini at ne olur be
  • cevap kesinlikle 4 tü , carbonlardan 1. ve 2. karbona bağlayınca aynı şey oluyordu onun icin onun 1ini almıyorsunuz
  • Cevap 3 arkadaşlar soruyu hocaya sordum kesinlikle cevap bu.

• cevap 5 bencede. diğerlerini savunan neden öyle olduğunu söylese?
  • Soru kökü şöyle kaç farklı c atomuna bağlanır? Soruda 3 tane ch3. Olduğu için onları 1sayıp diğerleriyle birlikte toplam. 3dedim

• Gianuzzi Yarımayı kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de size katılıyorum sorunun mantığı gayet açıktı.Elektrofilik yer değiştirme tepkimesi elektrofiller arasında olur.Bu yüzden herhangi bir H atomu ile yer değiştirir dedim cevap 5 eminim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.