arkadaşlar sistem amd phenom 2 x4 965 b.e anakart msi 880gm e41 ekran kartı 9600 gt ram 4 gb g.skill cl7 1333mhz resimde goruldugu gibi bu ramler cl9 calışıyo ki bu biostada ole artı olması gereken degerleride memory-z den goruyorum ve ramlerin cl7 oldugunbdanda eminim yardımlarınızı bekliyorum
bios tan xmp'yi açman lazım, yada doğru değerleri elle girebilirsin...
cl7 resmi değer değil
resmi deger degil derken anlamadım 7 7 7 21 olan ram 9 9 9 24 calısıyo x.m.p support diye bi yer var biosda orda ramin orjinal degerleri gozukuyor
bu çalışan degerler arkadaşlar
buda calışması gereken degerler arkadaşlar
....
buraya elle girmemiz gerekiyo galiba ama 2.resimdeki girilmesi gereken degerler 3.resimdeki yerlere az geliyo nereye ne yazıyım biri yardımcı olursa sevinirim
tamam işte xmp'yi 0 dan 1 e getirip aktif yapacaksın...
verdigin linkdeki biosla benimki faklı bende ole bi secenek yok bios guncellemesi yapıyımmı
belleğin üzerindeki cl7 değeri kendin voltaj verip manual ayarlarsan veya xmp ile en stabil çalıştırabileceğin fabrika tarafından test edilmiş değerler. ilk taktığında hiçbir ayar yapmazsan bellek en kötü zamanlamayla ama en sağlıklı ayarlarla çalışmaya başlar. fabrika tarafından tavsiye edilen budur. ama daha yüksek performans isteyenler bu değerleri bu voltajda çalıştırabilir diye belleğin üzerine yazarlar oda son kullanıcı tarafından sanki default ayarlarmış gibi algılanır.
advanced frequency settings altında olabilir, yada diğer menuleri karıştır,
ole bi secenekde yok cell menu var ordada ole bi ayar yok sizce zamanlamaları elle girsem sıkıntı olurmu
quote:
Orijinalden alıntı: rapkolik87
ole bi secenekde yok cell menu var ordada ole bi ayar yok sizce zamanlamaları elle girsem sıkıntı olurmu
ramlerin üzerindeki değerleri aynen gir, zaten ramlere overclock yapanlar manuel giriyor....
ramlerin performansa etkisi fazla yok zaten:
zaten DRAM ile başlayan ilk 4 değeri manuel gireceksin...
voltajı da ürünün istediği değere getir
tşk ederim arkdaşlar yardımlarınız için
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme