Şimdi Ara

cl7 ram cl9 çalışıyor :S

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bundan 1,5 sene önce Kingston hyperx 1333 mhz 4gb cl7 cmp destekli ram aldım.Daha geçenlerde yeni farkettim ram 9-9-9-24 te 1.5 volt ile çalışıyor. Ram cl7 ama cl9 da çalışıyor.Kinstonun sitesinden baktım KHX1333C7D3K2/4GX seri kodlu ramlerin 7-7-7-20 1.65v ta çalışması gerekiyor ve ramin üzerindede 1.65v yazıyor.Acaba biostan 7-7-7-20 yapıp 1.65v versem bi sorun çıkarmı?

• Konu hakkında bilgisi olan yokmu arkadaşlar.Bide normalde bununcl7 de çalışması lazım ya illa overclockmu yapcaz yani.Ramin üstünde 1.65v yazıyo anakart 1.5 v vermiş cl9 yapmış :S
  • Hayır bu bir sorun değildir. Dediğiniz gibi BIOS'a uygun voltajını ve gecikme sürelerini girdiğiniz takdirde sorun çıkmayacaktır.

İyi günler.
  • CL gecikme süresidir.Düşük olursa daha iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi createemir -- 11 Eylül 2011; 2:33:08 >
  • Evet az önce biostan ayarladım 7-7-7-20 1T ' de 1.640v verdim bundan yükseklerini bios kırmızı renkte gösteriyodu bi sorun çıkmaz dimi?
  • Az önce ramlerimi test ettim yarım saat dirt3 + müzik + 2 sekme internet açık hiç bir şey olmadı bide dirt3'ten çıkarken benchmark test yaptım fll ayarda 8xMSA falan eskiden minimum fsp 33tü şimdi ne oldu bilmiyorum 40 fsp aldı minimum max 60 fsp performans artışı oldu :D
  • Arkadaşlar internette 1.65v un fazla olabileceği yazıyor sizce fazlamı ramine oc yapan biri bana kaç v. verdiğini söylebilirmi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DDr3 667 mhz 4 gb ram sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ram o/c olmamaktadir. Gereken degerleri verdiyseniz SPD hicbir sorun olmaz. Ust konulardan pratik bilgiler konusunda ramlerle ilgili bilgiler mevcuttur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi benim amacım oc değil ramler cl7'de çalıştırmak acaba voltajı fazlamı verdim işkillenmeye başladım bi sorun çıkmasında:S
  • Ben farkli bir sey soylemedim. Hicbir sorun cikmaz. Ram zaten o gerilim degerini karsilayacak bicimde uretilmistir.
  • Yani 7-7-7-20 1.65v normal dimi. 1,5 sene boyunca 1.5v'ta çalıştılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

Ram o/c olmamaktadir. Gereken degerleri verdiyseniz SPD hicbir sorun olmaz. Ust konulardan pratik bilgiler konusunda ramlerle ilgili bilgiler mevcuttur.

bu dediğinize katılmıyorum

ram o/c olmamaktadır demişssiniz fakat mhz olarak oc yapabilirsiniz

ram mhz sınırından bahsetmiyorum sınırın üstüne oc yapabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: AIainPROST

quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

Ram o/c olmamaktadir. Gereken degerleri verdiyseniz SPD hicbir sorun olmaz. Ust konulardan pratik bilgiler konusunda ramlerle ilgili bilgiler mevcuttur.

bu dediğinize katılmıyorum

ram o/c olmamaktadır demişssiniz fakat mhz olarak oc yapabilirsiniz

ram mhz sınırından bahsetmiyorum sınırın üstüne oc yapabilirsiniz

Ne alaka şimdi onu anlamadım. Konuyu açan arkadaşın yapmak istediği O/C değildir. RAM'leri standart hızında çalıştırmaktır. Günümüzde telefonlar dahi O/C yapılırken RAM'ler mi O/C olmayacak? Bundan bahsetmediğim mesajlarımda açıkça ortada.

• Affınıza sığınarak bir soru daha sormak istiyorum.
    Bank cycle time(tRC) ne olmalı?İnternette birisi demiş tRAS+tRP=tRC benim tRAS=20 tRC=7 olduğuna göre 27 mi yapmalıyım biosa baktımda sadece tRC'yi auto'ya alamıyorum sizce değeri ne olmalı? Şu anda 27 yaptım 33'tü.Bide CPU-Z programında tRC'yi 34 ver demiş 1.65v 'ta.
  • Yardım bekliyorum.
  • BIOS'ta RAM SPD değerleri tablosu yer alır, o tabloda yazar. O/C (Cell Menu) bölümündedir.

Eğer bulamazsanız, CPU-Z adlı yazılımı indirin, SPD sekmesinden 1600 Mhz için değerlerini not alın, BIOS'ta girersiniz.
  • Ya cpu-z'den baktığımda 34 yap diyo ama 9-9-9-27 iken 27+9=33'tü biosta şimdide 20+7=27 olması lazım değilmi 34 biraz fazla değilmi?
  • 7-7-7 icin hangi degerler isteniyorsa yani Spd degerinde Biosta ne yaziyorsa onu gireceksiniz.

9-9-9 u yanlis yazmisim. Ancak bu konuda ben soyliyeceklerimi soyledim takildiginiz bir nokta varsa tekrardan okuyun.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Cevabınız için teşekkür ederim spd değerinde 34 yap diyodu 33 olarak kalsın ozmn.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi starhawks -- 11 Eylül 2011; 21:16:50 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.