Şimdi Ara

CL9 ve CL10

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese selam, acil olarak öğrenmek istediğim bir konu var. Render için pc topladım 8 slotluk bir anakarta 16gb CL9 1866 ram koydum işlemci soğutucu 2 tane ram slotunu kapattığından oraya sadece low profil ram sığıyor. Corsair'in tüm low profil ramleride cl10, ikisini aynı mhzda 1866 olarak alsam CL9 ve CL10 arasında herhangi bir uyumsuzluk hata problem olabilir mi?

CL9 ve CL10 ne demek? :) Hangisi daha iyi yeni yoksa soğutucu söküp CL9'dan seri mi yapmalıyım. Render aliyorum işlemci ve RAM'e abanıyorum bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim iyi günler.

• Cl 9 la 10 arasinda pek fark yok sogutucyu cikarmana gerek yok low profile ile cl9 un farkini hissetmezsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CL demek CAS Latency (Column Address Strobe) demektir. Yani CPU erişecek olduğu adres bilgisini adres çıkışlarına verdikten sonra satır seçimi (RAS) ve sütun seçimi (CAS) için gereken süredir.
    Mesela CL-9 bellek için CPU adresi verdikten sonra 8 çevrim bekler ve 9.uncu cevrimde erişir.
    Dolayısı ile CL ne kadar düşük ise o kadar iyidir. 1 CL yaklaşık 133 MHZ hıza denktir.

CL 9-10 Bellekler beraber takilinca 10 olarak çalışır.

• eraizgn E kullanıcısına yanıt
    İşlemciniz nedir eğer intelse 1800 lük RAM için boşuna para vermissin

• Teşekkür ederim yorumlarınız için biraz olsun bilgi sahibi oldum CL hakkında :) İşlemcim i7 4930k

Ram ise ; 16GB (2x8GB) Vengeance DDR3 1866MHz CL9 Kit Ram CMZ16GX3M2A1866C9

low için düşündüğüm ise ; Patriot 16GB(2x8GB) Viper III DDR3 1866MHz (PC3 15000) CL10 Desktop Memory With Low Profile Red Heatsink - PVL316G186C0KR...

ya da bu; CML16GX3M2A1866C10 Corsair Vengeance Low Profile 16GB (2 x 8GB) Memory Kit DDR3

ama işte, pin voltaj vs gibi şeyler farklı oldugundan render alırken zorlarken oyun oynarken vs vs mavi ekran alırsın, sistem acılmaz gibi şeyler söylediler :/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.