Şimdi Ara

Clannad (2007) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
5.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kesinlikle katılıyorum her hatırladığımda bu animeyi üzülüyorum.
  • Yazın ilk baktığım anime olucak.(2012 yazından beri bakcaz hayırlasıyla) Bi yerden dersler, bi yerden kitaplar, bi yerden oyunlar, bir yerden resimler filan... Aşk/Drama uzun süredir aradığım bir tür ama izleyipte çoğunun yapmacık geldiği bir tür, sadece bir kaçı çok iyi oluyor.
  • 9. bölüme geldim şimdiye kadar etkileyici bir olay olmadı ilerde nasıl devam eder bilmiyorum ama şuan aşırı sıkıcı geliyor bana. Bilmiyorum belki bu tarz animeler bana uymuyordur elfen lied ı da sevememiştim. Şuan sırf 2 sezonu birden indirdiğim için izliyorum inşallah devamında bir yükselme filan olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: mX-L4S3R

9. bölüme geldim şimdiye kadar etkileyici bir olay olmadı ilerde nasıl devam eder bilmiyorum ama şuan aşırı sıkıcı geliyor bana. Bilmiyorum belki bu tarz animeler bana uymuyordur elfen lied ı da sevememiştim. Şuan sırf 2 sezonu birden indirdiğim için izliyorum inşallah devamında bir yükselme filan olur

Slice of Life (yaşamdan kesitler) animelerinde aksiyon bekleme zaten daha çok günlük yaşam ile ilgili.İzlemeye devam edersen kendini binbir duygu fırtınasının içinde bulacaksın.Hayata bakışın değişecek.Hem gülecek hem üzüleceksin.Romantizm trajedi falan derken hayatın insanları nasıl değiştirebildiğine tanık olacaksın.Duygusal serilerde sıkılıyorsan devam etmenin bir anlamı yok tabiki senin seçimin.
  • şimdi bitirdim ve en sevdiğim serilerin arasına girdi.Herkese tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aitheph -- 17 Haziran 2014; 2:24:08 >
  • çok dramatik bir anime tavsiye ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok duygu yüklü bi seriydi, bir sene önce izlemiş olmama rağmen OST'lerini her dinlediğimde aynı duyguları tekrar yaşatır
    Komedisi de çok eğlenceliydi bence, özellikle Nagisa'nın babası Akio'nun tavırları çok güldürmüştür beni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Basteryus -- 8 Aralık 2014; 18:45:28 >

• Romantizm olarak ne dizi ne film ne de anime olarak bundan iyisini görmedim.Özellikle 2.sezonu çok güzeldi.
  • Müzikleri güzel dram animesi istiyorum nasıl başlim mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: hasanatom

Müzikleri güzel dram animesi istiyorum nasıl başlim mi?

durduğun kabahat. düşünmeden izle.
  • Ben mi çok duygusuzum bilmiyorum ama beni çok güldürüyor, umarım finalde ağlatır. Clannad birinci serisinin after story'e hazırlık olduğu çok açık.
    After Story'de anlatılan geçmiş flashbackler gerçekten sürükleyici ve etkileyici. Olayları çok güzel bağlıyorlar.

• Sen ne güzel şeysin ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ao Sol -- 6 Ağustos 2017; 0:15:4 >
  • Kişisel olarak bana animenin shounenlerden ve bol ecchili komedilerden ibaret olmadığını gösteren ilk anime olduğu için çok sevdiğim, ama sonraki yıllarda başlayıp günümüzde yeni yeni bitmiş moeblob patlamasına öncülük etmesinden dolayı da çok gıcık olduğum anime

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kiralik kettle -- 6 Ağustos 2017; 19:2:44 >
  • Gecenlerde basladim sanirim 5. bolumdeydim biraz sikmaya baslamisti ama ending cok guzel xD

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçen, 7 yıl önceki üniversite ders notlarımdan dango dango diye karaladığım sayfaya rasgeldim. Çok güzel seriydi hala içimdeki o hafifmeşrep duyguyu anımsarım izlerken hissettiğim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yorumları okuyunca Ilk sezon icin bir beklentim yoktu zaten pekte bir sey olmadı
    2.sezonda 16'ya gelinceye kadar bunun neresi duygusal derken son 6 bölüm bana lafımı cok iyi bir sekilde yedirmiştir ilk 15-16 bölüm romantizm anlamında tatmin edici kalani ise cok iyi bir drama sahip ozellikle 18.bölum Önceden izlesem ilk sezonda sıkılıp birakabilirmisim iyi ki simdi izlemisim.

• Şu ana kadar izlediğim en iyi dram animesiydi diyebilirim. İlk sezonunda sıkılıp bırakan arkadaşlar olmuş ama bence ilk sezon asıl önemli olan sezondu. Bütün yan karakterlerle müthiş bir şekilde ve orantılı olarak bağ kurmamızı sağladı. İlk defa bir animede yan karakterlere bu kadar önem verildiğini gördüm bu da beni çok sevindirdi. Özellikle Akio-Sanae, Kyou, Yoshine yan karakterler olarak diziye çok güzel katkılarda bulundular. After story ile ise yan karakterleri ilk sezona göre ikinci planda bırakıp ana konuya yoğunlaşılması sağlanmış. Burada bir eleştiride bulunabilirim o da ilk sezondan bize gösterilen saklı dünya olayının 2. sezona sarkması ile konu biraz fazla uzatılmış hissi veriyor. Burada bir ara gaz alma işlemi yapılıp 2. sezonda konunun temeline ve aşağıdaki 2. paragrafta belirtmiş olduğum kafa karışıklıklarının detaylarına inilebilirdi diye düşünüyorum. İkinci sezonda devamlı orantılı bir şekilde artan dramı ile sezonun ikinci yarısından sonra artık kendinizi tutamayıp ara vermek zorunda kalabilirsiniz. O seviyelerde bir üzüntüye boğuyor insanı. Tomoya'nın Nagisa'yı kaybetmesine rağmen Ushio ve babası ile barışması çok güzel işlenmiş. Oldu da Nagisa'nın ölümünü ağlamadan atlattınız o zaman Ushio'da illa bunu yaşayacaksanız. Kaçışınız yok. Tomoya'yı seslendiren arkadaş(japonca seslendirmeni tabii) çok iyi bir iş çıkarmış bence. Arkada dokunaklı bir müzik ile beraber Tomoya'nın iç sesini dinlediğimiz sahneler çok güzeldi bence.

Sonunu tam olarak anlamasam da az çok oradan buradan bir şeyler kapamaya çalıştım ama olmadı gibi. İlk olarak Tomoya'nın babasını annesinin yanına gönderirken çokça bahsedilen duygulardan birinin Tomoya'ya geldiği görüyoruz. Burada aslında dileğinin gerçekleşeceği kadar insanlara yardım edip duygularına dokunduğunu anlıyoruz. Bunun öncesinde babaanne Tomoya ve Ushio beraberken Tomoya Ushio'ya yalnız mısın? seninle beraber olabilir miyim söylemi ile aslında burada kendi isteği ile saklı dünyaya gittiğini anlıyoruz. Tabii saklı dünyadaki yaşanan zamanın bu dünyadakinden farklı olmasından kaynaklı bunlar daha ilk sezondan bize gösteriliyor. Ushio'nun öldüğü sahneden öncesine bakarsanız Tomoya'nın dolabında hiçbir şey kalmadığını ve ayağa dahi zor kalktığını görüyoruz. O dünyada aslında Ushio ile Tomoya da beraber ölüyor diye bir çıkarım yapılabilir. En sondaki sahneyi Fuko Ushio sahnesini hiçbir şekilde bağlayamadım. Orada Ushio mutlu sondaki dünyadan başka bir dünyada mı kendini buluyor yoksa aynı dünyada mılar?. Akio'nun çocukken Nagisa'yı kurtarmasından dolayı Akio ile Nagisa'nın da bu tarz bir saklı dünyadan dönüp dileklerinin gerçekleşmesi gibi bir şey de söz konusu. Ama orası da animede hiç bahsedilmeyen bir muamma.Saklı dünyada neden Nagisa yok da Ushio var mesela? Kafam biraz karışık.

ilk sezon : 9/10
    son sezon(after story) : 10/10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 10 Mayıs 2020; 21:21:47 >

• İlk sezonunu sonunda bitirdim. 15.bölümden sonra daha izlenebilirdi benim için. Asıl seri denilen After Story nasıl göreceğiz bakalım.
  • Clannad ve Clannad After Story bitti. ( SPOILER İÇERİR )

Dürüst olmak gerekirse ilk sezonunun ilk 15 bölümünde çok sıkıldım. 16-22 arası fena değildi. Tabi uzun süreli aralar verdiğim için 1,5 ay gibi bir sürede izledim 22 bölümü. ( Pişmanım )
    İkinci sezonda hiç sıkılmadım ( 4 günde bitirdim) ve keyif alarak 15.bölüme kadar izledim. 16-21 arasında ise malum sahnelerde ağladım. 22. bölümde ise olayların mutlu sonla bitmesi oldukça duygusal ve güzeldi. Eğer yanlış anlamadıysam Okazaki ve Nagisa'nın diğer karakterlere yardım etmeleri sonucu topladıkları ışıklar sayesinde güzel sonla bitti.

Ailenin, arkadaşlığın ve birçok şeyin değerini çok güzel bir şekilde anlatıyor anime.

İlk sezon 7/10
    İkinci sezon 10/10

Mutlaka izleyin. Hayata bakış açınız değişecektir. Çok güzel bir yazı olmadı ama neyse artık.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.