Şimdi Ara

Clio 1.5 dCi turbo sorunumu mu var ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
8.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: jebote

quote:

Orijinalden alıntı: kudal

kardeşimde şirket aracı olarak bir ara 2005 clio dizel vardı. 190'ı gördüm der dururdu. bende onun yalancısıyım...

iyi 220 falan görmemiş o zaman

fluance de gördüm diyor...
  • normal.
    68 beygir araçtan daha fazlası beklenmez düz yolda. kaldıki belki yol biraz yukarı eğimlidir.
    -
    190 görüp görmemek önemli değildir. benimkide 200 e değdi.
    hala bizim insanımız anlamıyor. yol eğimliyse 230 bile görür.
    yeteri eğimde bisiklet bide çıkıyor 110 - 120 ye yahu..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jebote

quote:

kardeşimde şirket aracı olarak bir ara 2005 clio dizel vardı. 190'ı gördüm der dururdu. bende onun yalancısıyım...

iyi 220 falan görmemiş o zaman

fluance de gördüm diyor...

göremez demedim.190 da gördüm diyip duruyosa 220 de tahmin edemem manasında dedim

• 65hp olanlar,intercooler içermez turbo sisteminde,alt devirlerde ve ş.içinde etkindir..aynı motorlu kangoo ile 160 falan gördüm ama eğimde..
    80küsür hp olanlarda ise intercooler vardır,65liğe göre bir nebze daha iyidir..
    2006 düz dizel 1.6 berlingo?? ya 1.9düz dizel,ya da 1.6hdi turbo dizel olmasın o..ilk seçenekse iyi bile gitmiş,2.ise az gitmiş
  • ya 68 hp için doğrudur 150 km hız ama arkadaş 80 hp diye belirtmiş bence o motorlu clio 180 rahat görmeli ama o hızı çok zor aşar ancak aşağı eğimde biraz daha zorlar. ben 1.3 90 hp grandepunto ile 195 çok rahat görüyordum. benim 125 cc scooter bile 110 yapıyor 150 çokda azmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: lagaluganet

ya 68 hp için doğrudur 150 km hız ama arkadaş 80 hp diye belirtmiş bence o motorlu clio 180 rahat görmeli ama o hızı çok zor aşar ancak aşağı eğimde biraz daha zorlar. ben 1.3 90 hp grandepunto ile 195 çok rahat görüyordum. benim 125 cc scooter bile 110 yapıyor 150 çokda azmış

mjet 16 valf dci 8 valf yüksek hızlarda çok fark ediyor

ayrıca 10 hp fark yaratacaktır
  • yinede iyi görmüş
  • Orijinalden alıntı: DarKnesS_44

1.5 dci motorun 3 sürümü var bunlar 65hp 85 hp ve 105 hp dir
    ve bu araçlar 8 valfdir

eğer araba 65 hp olansa çok bile çıkmışsınız
    85 hp ise az daha gideri var demek araçda agırlık biraz fazlaydı
    2008 105 hp de yok zaten

1.5dCi 85 beygirdi araç ve araçta 4 kişiydik.. Biraz Daha Gitmesini Düşünüyordum Ben 170'si görmesini bekliyordum..

Orijinalden alıntı: rallier_61

65hp olanlar,intercooler içermez turbo sisteminde,alt devirlerde ve ş.içinde etkindir..aynı motorlu kangoo ile 160 falan gördüm ama eğimde..
    80küsür hp olanlarda ise intercooler vardır,65liğe göre bir nebze daha iyidir..
    2006 düz dizel 1.6 berlingo?? ya 1.9düz dizel,ya da 1.6hdi turbo dizel olmasın o..ilk seçenekse iyi bile gitmiş,2.ise az gitmiş

2000 model 1.9 düz dizel berlingo var bende.. 1.6 dememin sebebi ruhsatta motor hacmi kısmında 1548 cm3 yazdıgından dolayı.. 1,6 düz dizel yani.. 85 beygir araç.. bende katılıyorum az gittiğine

Orijinalden alıntı: Akhilleus

siz 150 yaparken motor kaç bin devirde idi onuda söylerseniz normal mi değilmi belli olur , o araç o kasa ile vites oranları ile bir sıkıntısı yoksa 180 ni rahat görmeli

4bin devirdeydi 150 deyken..

Orijinalden alıntı: Ali Dogukan

Ben dizel clioları 1.5 dCi 85 hp sanıyordum.

Yanlış Söyledim 1.5 dCi 85 hp..

• arkadaşlar 1.5 dci 65 bg loganım var kitapçığında son hız 155 yazıyo ama araç 180-190 km hızara çıkıyo eğer km saati bozuk değilse bu arada aracı sfır aldım hatta bir defasında ibrenin resmini çekmiştim 178 km hızı gösteriyodu
  • quote:

Orijinalden alıntı: crepis

arkadaşlar 1.5 dci 65 bg loganım var kitapçığında son hız 155 yazıyo ama araç 180-190 km hızara çıkıyo eğer km saati bozuk değilse bu arada aracı sfır aldım hatta bir defasında ibrenin resmini çekmiştim 178 km hızı gösteriyodu

imkanı yok ayni aracın 07 modelini kullanıyorum maksimum güc devri 4000 d/d yani arac 4000d den sonra güç üretmiyor

maksimum tork devride 1700 d/d dan başlıyor 3750 d/d da sonlanıyor

yani cekiş gücü ortadan kalkıyor sabit gidiyorsun

haa göstergeler oynuyor geciyor 4000d ama arac gitmiyor

o bahsettiğin hızlara cıkması mümkün değil yapısı belli motorun

vites aralıklarıda belli

zaten arac 4000 d/d 5 viteste 150-155 km hız gösteriyor basarsanda gösterge harekatı oluyor en fazla ekstra 10 km daha hızlanıyor

sıf bu son hız konusunda detaylı fikir edinmek için yüklendim araca zaten 140 dan sonra öyle yavaş hızlanıyor ki

birde önemli nokta fabrikasyon lastikleri R hız sınıfında maksimum 170 km yani

Aman diyim zorlanmamalı aşırı ısınmadan o hızda bir patlar yarılır

ben zaten lastikleri değiştirdikten sonra denedim 195/60/15 con.pro.2 hız sınıfı H 210 yani

gösterge yanılması kesinlikle bu aracın 180-190 km yapması demek 6000 d cevirmesi demek 6.vites gerek

en fazla 160-165 yapıyor gösterge 175-180 arası ama %5-10 her aracda oluyor yanılma fazla gösteriyor yani

ibrenin hareketlerine güvenmemek gerek fazla fazla gösteriyor çünkü

• quote:

arkadaşlar 1.5 dci 65 bg loganım var kitapçığında son hız 155 yazıyo ama araç 180-190 km hızara çıkıyo eğer km saati bozuk değilse bu arada aracı sfır aldım hatta bir defasında ibrenin resmini çekmiştim 178 km hızı gösteriyodu

Otomobillerin Kitapçıklarındaki son hızlara pek inanmıyorum.. Tabi ki koskoca mühendisler son hız yazmalarında ki hikmet vardır ancak 150 zor vurduğum araca 250 kadran koymaktaki amaç nedir? Bilemıyorum
    Otomobillerin son hızlarının üstüne 30 km daha koyun aracın diğer diye düşünüyorum..
  • ayni gösterge panalinin kullsnılmasının tek sebebi var üretim maliyeti

ekstra gösterge paneli hazırlamıyorlar

temel neden maliyet
  • Farklı motor seçeneklerine sahip aynı marka/model araçların genelde gösterge tablosu maliyet yüzünden ortak üretilir. O nedenle kadranda yazan son hızın bir anlamı yok. (Eski 1.2 60bg Panda aracımda 200 kadran vardı)

quote:

Orijinalden alıntı: TaNeR.61

quote:

Otomobillerin Kitapçıklarındaki son hızlara pek inanmıyorum.. Tabi ki koskoca mühendisler son hız yazmalarında ki hikmet vardır ancak 150 zor vurduğum araca 250 kadran koymaktaki amaç nedir? Bilemıyorum
    Otomobillerin son hızlarının üstüne 30 km daha koyun aracın diğer diye düşünüyorum..

• "siz 150 yaparken motor kaç bin devirde idi onuda söylerseniz normal mi değilmi belli olur , o araç o kasa ile vites oranları ile bir sıkıntısı yoksa 180 ni rahat görmeli"

"4bin devirdeydi 150 deyken.."

4000 devirde ise o hız normal dizel motorlar 4000 de max hızı yapar ilave vites olmadıkça daha hız yapamaz anca yokuş aşağı olacak motor 4500-5000 e doğru zorlanacak belki 150 km yi aşabilir ama o kasa ile biraz kelle koltukta olur
  • Orijinalden alıntı: ankay2

Farklı motor seçeneklerine sahip aynı marka/model araçların genelde gösterge tablosu maliyet yüzünden ortak üretilir. O nedenle kadranda yazan son hızın bir anlamı yok. (Eski 1.2 60bg Panda aracımda 200 kadran vardı)

Ögrenecek Neleri Varmıs ..) Şaşırdım gercekten ..)

Orijinalden alıntı: hunter06

"siz 150 yaparken motor kaç bin devirde idi onuda söylerseniz normal mi değilmi belli olur , o araç o kasa ile vites oranları ile bir sıkıntısı yoksa 180 ni rahat görmeli"

"4bin devirdeydi 150 deyken.."

4000 devirde ise o hız normal dizel motorlar 4000 de max hızı yapar ilave vites olmadıkça daha hız yapamaz anca yokuş aşağı olacak motor 4500-5000 e doğru zorlanacak belki 150 km yi aşabilir ama o kasa ile biraz kelle koltukta olur

Peki Su Videoda Clio 1.5 dCi 230 km/h Hıza Ulasıyordu.. 105 hp OLanındandır Heralde..
    http://www.youtube.com/watch?v=G7pO1bIhZPU&feature=related

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TaNeR.61 -- 7 Eylül 2010; 15:48:01 >

• konu biraz maazide kalmış ama, 2007 model clio 1.5 dCi 65 hp motor ile 150 km yi yaptığına şükret diyen arkadaşlarımıza cevabım, 175 km görüldü ancak onun fotosunu bulamadım, 160 km deyken fotosunu veriyorum..

Clio 1.5 dCi turbo sorunumu mu var ?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.