Şimdi Ara

§§§ CLIO 1 CILER BURADA TOPLANALIM §§§ (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.970
Cevap
30
Favori
198.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benim araç otomatik vites ve şehiriçi 25-26 kuruş yakıyor. Senin araç, tahminimce manuel vites ve bir takım parçalar yenilenmiş. Bu halde 20 kuruşluk rakamlar gayet normal. Benim araçla şehiriçinde o rakamı yakalayabilsem çok güzel olurdu.
  • sıralı sistem takılı şafak atiker marka valla montajıda gördüğüm kadarıyla güzel oldu. ama bide şöyle hesap yapıyorum benzinde 10 litre yakıyo şehir içi lpg de 12 litre yakması gerekli 12*1,6=19,2 yüz km de /100= 0,192
    bu hesaba bakacak olursak normal yakıyo.
    quote:

Orjinalden alıntı: nexsuslord

Motor yağ yakarkende şehir içi 135-140 arası lpg yakıyordu. Senin araba nasıl 200 sıralı sistem taktırmadınmı. Benim araba bi ara 220 falan yakıyordu meğerse vanayı fazla açmışım gazı yakamadan dışarı yolluyordu kısınca normale döndü zaten egzozdanda anlaşılıyor çok pis gaz kokuyordu.
  • Arkadaşlar selam. İlk sahibi olduğumuz, bütün bakımları izmir'de özrenotek'te yapılmış 98 model 108bin'deki otomatik clio 1.4 rn model aracımı satmak istiyorum. Aracın kazası vs yok bütün bakımları zamanında yapıldı. muayenesi nisan sonu 2009'da yenilendi. "Kaza yapmıştır ondan boyanmıştır" denmesin diye ufak tefek çiziklerini boyatmadık. Ben bu araca ne kadar istemeliyim? yardımcı olur musunuz? Tekerleri falan hepsini yeni aldık.
  • Klima var mı?

quote:

Orjinalden alıntı: atrin

Arkadaşlar selam. İlk sahibi olduğumuz, bütün bakımları izmir'de özrenotek'te yapılmış 98 model 108bin'deki otomatik clio 1.4 rn model aracımı satmak istiyorum. Aracın kazası vs yok bütün bakımları zamanında yapıldı. muayenesi nisan sonu 2009'da yenilendi. "Kaza yapmıştır ondan boyanmıştır" denmesin diye ufak tefek çiziklerini boyatmadık. Ben bu araca ne kadar istemeliyim? yardımcı olur musunuz? Tekerleri falan hepsini yeni aldık.
  • bir tek o yok =)
  • Ben şubatta 97 model 60.000 km'de klimalı olanını 9'a aldım. Size bir fikir verebilir umarım. Hayırlı satışlar dilerim.
  • 8'e falan satarım artık çünkü gerçekten çok temiz. teşekkür ederim =D
  • Yahya normal yakıyor arabanın yakıt tüketimini çıkardım şehir içi 9,7 şehir dışı 5,7 ortalama 7,1 litre yakıyor benzinede 3.08 olmuş.
    Lpg sökümünede 150 tl istediler ruhsattan sildirmek için proje felan gerekiyormuş ben böyle salakça sistem görmedim ya taktırması bi dert söktürmesi bi dert sadece depoyu sökmeye 75tl istedi 2 tane vida gevşetecek istediği paraya bak
  • Kendin sök ne gerek var ustaya söktürmeye iki saatte tüm tesisatı sökersin arabadan. trafik heralde lpg yok diye ceza yazamaz.
    quote:

Orjinalden alıntı: nexsuslord

Yahya normal yakıyor arabanın yakıt tüketimini çıkardım şehir içi 9,7 şehir dışı 5,7 ortalama 7,1 litre yakıyor benzinede 3.08 olmuş.
    Lpg sökümünede 150 tl istediler ruhsattan sildirmek için proje felan gerekiyormuş ben böyle salakça sistem görmedim ya taktırması bi dert söktürmesi bi dert sadece depoyu sökmeye 75tl istedi 2 tane vida gevşetecek istediği paraya bak
  • Arkadaki hoparlör yuvalarına kaç cm hoparlör takılıyor?
  • karabet araç otomatik olunca 25 kuruş yakması normal lpg taktırmanıza gerek yok yılda 10 bin kmden fazla yol yapıyorsanız taktırın yoksa değmez
    arka kısım hopörlör yuvaları yanlış hatırlamıyorsam 8cm olması lazım.

Yahya haftasonu ormanlık alanda gazı boşaltıp sökerim. 2 senedir daha hiç çevirmeye yakalanmadım ruhsata işletmeseydim keşke
  • Arkadaşlar, 3.06'da aldığım son 130 liralık benzinle şehirlerarası ağırlıklı tüketimde 600 km yol yaptım. Kimi zamanlarda klima da faaldi. 100 km'de 7.2 litre gibi bir rakam çıkıyor.

Soru: Aracın klimasını çalıştırdığımda (fanı 2 kademe çevirerek ve soğutmayı normal konuma getirerek) üflenen havanın şiddetinde kimi zaman alçalma ve yükselmeler oluyor. Sizce bunun bir nedeni var mıdır?
  • karabet 100km de fabrika verilerine göre 1.5 litre fazla yakmış gayet normal hatta otomatik olduğu için tam yakmış diyebiliriz.

Fanın dirençleri ısındığı için arada voltaj kaçırıyor olabilir veya klima termostatından devreye girip çıktığında yapıyor olabilir.
  • iyi günler arkadaşlar öncelikle konuyu açan ve clio 1 cileri buraya toplayan arkadaşımıza emeği geçen herkeze teşekkür ederim .

Henüz aracım yok fakat yakın zamanda almayı düşünüyorum daha doğrusu 147 alfa romeo mu clio mu hangi aracı alcağıma karar veremedim :) Alfa romeo nun yeterince sorunlu bir arac olduğunu parcasının olmadığını 1 kasa cliolarda da zaman zaman parca sorunu yaşadığını biliyorum clio 1 her nekadar parca ve aksesuar sorunu yaşasada satarken renault tur ve alfa romeodan üstündür clio 1 almam için sizlere soracağım 3 sorunun yanıtı gerekli.

1::renault clio 1 araçların türkiyede parçası yokmudur veya hayır türkiiyede parçası vardır fakat pahalıdır .

2: renault clio 1 marka araca uygun spor helezon varmıdır.

3:1998 model clio 1,4 rt 135.000 km de sizce motor istermi veya hayır motor istemez fakat yaklaşmıştır bu modellerin motor ömrü şu kadardır.

yardımcı olursanız sevinirim ...

hepinizin emeğine sağlık...

• mcolgecen

1: Motor ve Yürüyen aksam parçaları mevcut parçalarda pahalı değil çünkü motor bir çok modelde kullanılmıştır yürüyen aksamda aynı şekilde
    tabi renault 9 a göre parçaları pahalıdır. iç kısımdaki aksesuarlar düğmeler vs. diğer modellerle aynı fiyattadır ve parça sıkıntısı yok servislerde mevcut

2. Türkiyede bu araçlara uygun spor helezon bulamadım veya daha ben denk gelmedim diyelim. Eğerki istersen en fazla 100tl fazla vererek yurtdışından bulabilirsin.

3. Aracın üstünde bulunan renaultun en çok tercih ettiği motorlardan birisidir düzgün kullanıldığı taktirde uzun süre dayanır ben mesela 89 binde motor yaptırdım lpg ve seri kullanımdan dolayı sonuçta bu motor ekonomik olsun diye üretilmiş süratli kullanım için değil 135 binde motor bitmişmidir bitmemişmidir en iyi serviste anlaşılır. motor kompresyonu, yağ kaçakları yüksek devirde egzozdan duman atması komple baktırmak gerekiyor.

Bu araç yerine Clio 2 1.4 16v HB almanızı öneririm. Parçaları ve çıkması çoktur clio 1e göre fiyatları daha uygundur. Modifikasyon parçalarıda türkiyede rahatca bulunabiliyor.

• Arkadaşlar,

Aracımın yedek anahtarını uzaktan kumandalı yapmak mümkün mü? Kaça mâl olur?
  • karabet orjinalinde zaten kumandalı sizinki nasıl değil heralde kaybetmişler benim yedek anahtarın kumandası bozuk servise sormuştum 200-250 civarı demişlerdi. Kumandası bozuldumu yeni kumanda gelene kadar arabayı çalıştıramıyorsunuz servis çalıştırma kodunu veriyor ama ben çalıştıramamıştım.
  • nexsuslord paylaşım ve bilgilerinden dolayı teşekkürederim yalnız ben clio 1 e taktım şu link teki araca bakabilirmiyiz arkadaşlar http://www.sahibinden.com/1_4icok_temiz_98_000_de_orjinal-30WQQaXQQ13766347WQQpXQQdisplayitem

1.4i clionun tek kapısı varmı yada bu araç panelvan mıydı sonradanmı açılmış şüphe içindeyim sizlere danışmek istedim ...
  • walla clioda bulunan stadart donanımlar yok gibi sis farları yok , tamponlar boyasıs, arka cam sileceği yok vs... fakat sitenin kmsi en düşük aracı ve fiyatıda ii resimlerde ve arac sahibinin dediklerine göre kaportada ii hafta sonu aracı görmeye gideceğim bakalım hayırlısı...

Araç sahibi hakkını helel etsin aracını biraz çekiştirdik. :)
  • merhaba arkadaşlar. 97 model clio rsi almayı dusunuyorum ancak lpg olayına kıllandım biraz. yukarıda bir arkadaş lpgden kaynaklanan motor problemi yaşadığını söylemiş. Hiç girişmesem mi bu clio olayına?
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.