Şimdi Ara

§§§ CLIO 1 CILER BURADA TOPLANALIM §§§ (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.970
Cevap
30
Favori
198.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.4 tek kapılısı var panelvan değil. Normalde bu tipinden türkiyede hiç görmemiştim demekki varmış fakat hiç birşey yok arabada 7.500 biraz fazla gibi fiyatı

selimss benim aracın motoru sadece lpg den dolayı değil yüksek devirli kullandığım içinde yağ yakıyordu lpg bu süreci hızlandırdı. Fakat rsi çok nokta enjeksiyonludur ona yeni tip lpg sistemi takıldığı için çoğu kişi sorun çıkartmaz diyor ne kadar doğru ne kadar yanlış bilinmez.
  • Benim aracın tüketim değerleri haftasonu test sonuçları

100km şehiriçi 8 Litre
    100km şehirdışı 5.8 Litre
    100km Karma 6.9 Litre
  • arkadaşlar merhaba bir sorum olucaktı
    yaklaşık bir ay once 96 clio rt aldım araç lpgli gecen altarnatörüm sarj etmemeye başladı kömürleri könjektörleri fln değişti sanayide şu an gayet güzel problemsiz çalışmakta ancak su an arabada iç aydınlatma lambası ne yaparsam yapayım sönmüyor devamlı yanıyor ve kontagı acar acmaz fan (su içeriyi sogutmaya yarayan) son kademede çalışıyor. hararet göstergemin yanındada kırmızı ısık devamlı yanıyor buda sanırım agrıza lambası cok severek aldım ama bi türlü keyifle binemedim su arabaya problemler hakkında bilgisi olan arkadas varsa yardım ederse sevinirim
  • Akü kutup başlarını sökün 1 gün bekletin eğerki düzelme olmazsa doğru elektrikciye Sarj dinamosunun parçalarını değiştirmeden öncedemi böyle sorun vardı yoksa değiştirdikten sonramı başladı.
  • Sanırım arabanın hararet müşürü arızalı fan o yüzden devamlı çalışıyor ayrıca iç ışığın sönmemesinin nedeni kapı butonlarından birinin arızalı olması kapıyı kapatsanda algılama yapmadığından kapı açık sanıp ışığı kapatmıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: CelikbilekOto

Sanırım arabanın hararet müşürü arızalı fan o yüzden devamlı çalışıyor ayrıca iç ışığın sönmemesinin nedeni kapı butonlarından birinin arızalı olması kapıyı kapatsanda algılama yapmadığından kapı açık sanıp ışığı kapatmıyor

yanlız hocam fan klimanın fanı arabanın içini serinletmek için kullanılan müşürle alakadı varmıdır yoksa bi yanlış anlaşılmamı oldu kapı için söylediğini yapıcam

quote:

Orjinalden alıntı: nexsuslord

Akü kutup başlarını sökün 1 gün bekletin eğerki düzelme olmazsa doğru elektrikciye Sarj dinamosunun parçalarını değiştirmeden öncedemi böyle sorun vardı yoksa değiştirdikten sonramı başladı.

yok hocam sarj dinomosu sarj etmemeye başlayınca 1 2 gün boyunca araba yattı ben bir iki kere baska akü takıp oyle yuruttum arabayı tamirciye götürebilmek için iç aydınlatma lambası bi kere daha yapmıstı ama düzeldi su an devamlı yanıyor artı şindi yeni bir agrıza cıktı radyatör fanı çalıştıgında geri vites lambaları yanıyor geri vitese takınca yanmıyor sanırım iyi bir elektrikçi bulmam gerekicek

• İç ışık arkadaşın dediği gibi butonlardanda olabilir veya geçikmeli sönme devresi arızalanmış olabilir. Diğer arızaların şarj dinamosunun yüksek voltaj vermesinden kaynaklanmış olabilir veya düzgün bağlayamadı çünkü bizim araçların üstündeki konjektörlerden piyasada 0 ı yok yeni çıkanı uydurmaya çalışmıştır buda elektirikte bi orun oluşturmuş olabilir sarj voltajını ölçmen veya ölçtürmen lazım bence sanayideki ustalara gitme yetkili servise git 3-5 fazla verirsin ama taş gibi olur.
  • hocam dogru söylüyorsun sanayide nereye göstersek biyeri olup baska yerden patlak veriyor en iyisi 3 kuruş fazla verip servise yaptırmak hiç yoktan baska bir problem olursa gidip söz söyleyebilim
  • quote:

Orjinalden alıntı: mistik

arkadaşlar merhaba bir sorum olucaktı
    yaklaşık bir ay once 96 clio rt aldım araç lpgli gecen altarnatörüm sarj etmemeye başladı kömürleri könjektörleri fln değişti sanayide şu an gayet güzel problemsiz çalışmakta ancak su an arabada iç aydınlatma lambası ne yaparsam yapayım sönmüyor devamlı yanıyor ve kontagı acar acmaz fan (su içeriyi sogutmaya yarayan) son kademede çalışıyor. hararet göstergemin yanındada kırmızı ısık devamlı yanıyor buda sanırım agrıza lambası cok severek aldım ama bi türlü keyifle binemedim su arabaya problemler hakkında bilgisi olan arkadas varsa yardım ederse sevinirim

İç aydınlatma olayı arkadaşların dediği gibi.
    Kalorifer fanının bağlı olduğu bir reosta var.Bu modülde büyük ihtimal kısa devre var ve switch'i normal olarak bypass etmiş kısadevreden dolayı.Bunu değiştirmen lazım.Bu arada araç klimalı mı arkadaşım?

• quote:

Orjinalden alıntı: selimss

merhaba arkadaşlar. 97 model clio rsi almayı dusunuyorum ancak lpg olayına kıllandım biraz. yukarıda bir arkadaş lpgden kaynaklanan motor problemi yaşadığını söylemiş. Hiç girişmesem mi bu clio olayına?

Arkadaşım selam.Ben de 1 sene öncesine kadar RSİ kullanıyordum.10 seneye yakın bunu kullandım,aracı Adapazarına sattım.Bu arkadaşla görüşüyoruz telefonda halen ve eski otomobilimi satıyor.Gördüğüm kadarıyla halen temiz ancak birkaç değişiklik yapmış kendince tabi.İlgilenirsen araç bu,

http://www.sahibinden.com/boylesini_bulamazsinizzzzzzzzzzzzzz-93WQQaXQQ14242398WQQpXQQdisplayitem

• quote:

Orjinalden alıntı: defeat

quote:

Kalorifer fanının bağlı olduğu bir reosta var.Bu modülde büyük ihtimal kısa devre var ve switch'i normal olarak bypass etmiş kısadevreden dolayı.Bunu değiştirmen lazım.Bu arada araç klimalı mı arkadaşım?

iç aydınlatma lambasındaki sorunu çözdüm arkadaşlar sol kapının müşiri ağrızalıymış değiştirince düzeldi. elimden az cok gelir kendim ugraşmayı severim aracım klimalı fandaki sorunda klima modülü sıvı teması solmus sokettin ordaki kontaklar bayabi oksitlenmiş sokup temizledim ama modül üzerindeyken fan kontagı acar acmaz calışıyor ama modulü soktügümde fan çalışmıyor. sanırım ki modül ağrızalı bunu tamir ettirebilceğimiz yada cıkma bulabilceğimiz bi yer varmıdır önerebilirmisiniz tesekkür ederim yardımcı oldugunuz için

• 105 tl lpg ile 880 k m yol katettim.kocaeli - malkara arası gidiş geliş ve diğer dolaşmalar
  • quote:

quote:

quote:

iç aydınlatma lambasındaki sorunu çözdüm arkadaşlar sol kapının müşiri ağrızalıymış değiştirince düzeldi. elimden az cok gelir kendim ugraşmayı severim aracım klimalı fandaki sorunda klima modülü sıvı teması solmus sokettin ordaki kontaklar bayabi oksitlenmiş sokup temizledim ama modül üzerindeyken fan kontagı acar acmaz calışıyor ama modulü soktügümde fan çalışmıyor. sanırım ki modül ağrızalı bunu tamir ettirebilceğimiz yada cıkma bulabilceğimiz bi yer varmıdır önerebilirmisiniz tesekkür ederim yardımcı oldugunuz için

İç aydınlatmayı çözdüğüne sevindim.Klima konusuna gelince,dediğin parça hafif kare gibi,bir kısmı plastik diğer kalan kısımsa büyükçe bir parça alüminyum(soğutucu) değil mi?Sağ sileceğin altındaki bakalit parçanın iç tarafında kalıyor.Kalorifer kazanının üzerine montelidir.Soketlerini çıkardığında ne klima çalışır ne de kalorifer sistemi.Eğer doğru parça üzerine konuşuyorsak,ben bu parçadan 2 kere yaktım.İlkinde tamir ettirdim ve eve dönerken araç alev alıyordu,E-6'da emniyet şeridine kendimizi nasıl atıp yangın söndürücüyü nasıl bagajdan kaptığımı bir ben biliyorum bir de Allah.Kısa devre oldu çünkü.Bunun sebebiyse o parçanın(klima beyni diye geçer parçacılarda)çok fazla amper çekmesi.Tüm reosta işlemini o görür.Yerinde olsam yenisini alırdım ancak belirteyim,ben son 2.'yi değiştirdiğimde 570 lira vermiştim ve hiçbir yerde yok.Aksarayda bulamazsın,serviste de yoktur.Ancak parçacılar daha uygun fiyat veriyorlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: karabet

Arkadaşlar,

Aracımın yedek anahtarını uzaktan kumandalı yapmak mümkün mü? Kaça mâl olur?

İkinci anahtar kumandalı değil mi?Ki değilse aracı nasıl çalıştırıyor çünkü immobilizer'ı dekod yapmak için bu anahtarın gönderdiği şifreli sinyal kullanılır.
  • Yedek anahtar kumandalı değil ve aracı çalıştırıyor.

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: karabet

Arkadaşlar,

Aracımın yedek anahtarını uzaktan kumandalı yapmak mümkün mü? Kaça mâl olur?

İkinci anahtar kumandalı değil mi?Ki değilse aracı nasıl çalıştırıyor çünkü immobilizer'ı dekod yapmak için bu anahtarın gönderdiği şifreli sinyal kullanılır.

• Kumandalı anahtarla aracı açıp kumandasız anahtarlamı çalıştırıyorsunuz yoksa kumandasız anahtarla aracı açıp çalıştrıyorsunuz eğerki öyle ise immobiliser arızalı
  • Merhabalar bugun

2000 model clio hb aldım 1,4 RTA ilk defa arabam oldu azmı yakar cokmu yakar parcası ne kadardır bılmımıyorum 10,150 tl aldım 54 binde bir astsubaydan aldım. servıs bakımlı degıl dısarda yaptırmıs bakımlarını

ÖN KAPUT VE ÇAMURLUKTA LOKAL BOYA VARDIR. BAKIMLARI YENİ YAPILDI. 1500 KM ÖNCE BASKI BALATA, AMORTİSÖRLER, FREN BALATALARI, FREN MERKEZİ, MOTOR KAYIŞLARI DEĞİŞTİ. FULDA MARKA HIZ TİPİ 4 ADET YENİ LASTIK TAKILDI. ÖN TAKIM BAKIMI YAPILDI

bu sekılde soyledı yarın noterden gerceklestırcem ıslerını 500 tl kapora verdım fikirlerınızı almak istedim.

tesekkurler
  • merhaba arkadaşlar,benim bi sorum olacak,benim 98 model clio 1 rta var ve aracıma klima taktırmak istiyorum,acaba böyle bir imkanım war mı ? Nerde taktırablirim,kullanışlı olur mu ? ve ücreti tahmini ne kadar tutar ? bu konuda bilgis olan arkadaşlar warsa ve beni bilgilendirirse gerçekten çok sevinirim,lütfen acil cevap....
  • Arkadaşım hiç korkun olmasın aracın km si çok iyi aynı arabaynın 2001 modelini geçen yıl eylül ayında 11.500 tl ye aldım benim aldığım araç 127.000 km idi sana pek bi sorun çıkarmaz yakıt olarakta hangi şehirde yaşadığına göre değişir kısa mesafede ve soğuk bi şehirde yaşıyorsan arabayı zorlamadan kullanırsan 100 km de on litre civarı yakar ama istanbul gibi bir şehirde yaşıyosan daha az yakar şehir dışında ise 90-100 km sabit hızlarda kullanırsan 5,7-6,0 litre arasında yakar. Seni pek üzeceğini sanmıyorum şu ana kadar benim aracın km sinin yüksek olmasına karşın ufak tefek sorunlar dışında sorun çıkarmadı. Ben arabaya lpg de taktırdım şu anki gaz fiyatlarıyla şehir içinde 18 kuruş civarı şehir dışında ise 12 kuruş civarı yakıyo umarım yardımcı olabilmişimdir.
    quote:

Orijinalden alıntı: Bandwidth

Merhabalar bugun

2000 model clio hb aldım 1,4 RTA ilk defa arabam oldu azmı yakar cokmu yakar parcası ne kadardır bılmımıyorum 10,150 tl aldım 54 binde bir astsubaydan aldım. servıs bakımlı degıl dısarda yaptırmıs bakımlarını

ÖN KAPUT VE ÇAMURLUKTA LOKAL BOYA VARDIR. BAKIMLARI YENİ YAPILDI. 1500 KM ÖNCE BASKI BALATA, AMORTİSÖRLER, FREN BALATALARI, FREN MERKEZİ, MOTOR KAYIŞLARI DEĞİŞTİ. FULDA MARKA HIZ TİPİ 4 ADET YENİ LASTIK TAKILDI. ÖN TAKIM BAKIMI YAPILDI

bu sekılde soyledı yarın noterden gerceklestırcem ıslerını 500 tl kapora verdım fikirlerınızı almak istedim.

tesekkurler

• Arkadaşım bir aralar benimde öyle bi düşüncem olmuştu çıkma klima bile 1500 lira civarındaydı vede pek verimli olmayacağını söylediler zaten üstüne 1500-2000 tl daha koysan aynı model rxy veya rte alabilirsin klimalı olanını. Bence orjinaliyle uğraşmaya değmez.
    quote:

Orijinalden alıntı: abgurp

merhaba arkadaşlar,benim bi sorum olacak,benim 98 model clio 1 rta var ve aracıma klima taktırmak istiyorum,acaba böyle bir imkanım war mı ? Nerde taktırablirim,kullanışlı olur mu ? ve ücreti tahmini ne kadar tutar ? bu konuda bilgis olan arkadaşlar warsa ve beni bilgilendirirse gerçekten çok sevinirim,lütfen acil cevap....
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.