Şimdi Ara

§§§ CLIO 1 CILER BURADA TOPLANALIM §§§ (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.970
Cevap
30
Favori
198.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kardeş geç oldu ama sakın hurdacıya gitme ili bilmiyorum ama ankara da mevcut ama biraz gezmen gerek
  • selamlar 97 clio 1.8 rsi su radyatoru arıyorum yardimci olabilecek arkadaslar varmidir?
  • 98 model 1,4 rn otomatik vites aracımın benzin lambası yanmaya başladı, (göstergede herhangi bir arıza yok ve sürekli yanıyor)

*kaç km daha yol gider??
    ya da
    *kaç litre benzin kalmıştır depoda??

• Arkadaşlarrrr...

Clio 1 Serisi Uzun yolda nasıldır mesela senede 1 kez 4000 KM yapılacak.

Yolda bırakırmı bakımları yapıldıgı halde..

4 kapılı bırde bır kaç yerınde modifiye yapacagımmm.

Virajlarda savururmu hızlımı ? yanı 200 ıle gıdecek dıye kaıde yokda.

2 kısıyızzz

6000 ile 8000 arası temız bulnabılırmı?

SIMDIDEN TESEKKURLER... . YORUMLARINIZ ICIN...

• Bakımlarını yaparsan 4000 değil 10 binde yaparsın. Kullanıcı hataları harici kendi arıza çıkartmaz. Virajlarda orjinal hali ile savurabilir arka kısmını 1-2 diş alçaltırsanız savurma yapmaz.

Lamba yandıktan sonra araçta 4-6 litre arası yakıt kalıyor. 1 litre ile 10km yol yapıyorsa 60km daha gider.
  • nexsuslord
    teşekkürler kardeş...

• quote:

Orijinalden alıntı: nexsuslord

Bakımlarını yaparsan 4000 değil 10 binde yaparsın. Kullanıcı hataları harici kendi arıza çıkartmaz. Virajlarda orjinal hali ile savurabilir arka kısmını 1-2 diş alçaltırsanız savurma yapmaz.

Lamba yandıktan sonra araçta 4-6 litre arası yakıt kalıyor. 1 litre ile 10km yol yapıyorsa 60km daha gider.

teşekkür ettim cevap için..
  • arkadaşlar bizim araçlar elektronik ateşlemedir herhalde değilmi??
  • http://rapidshare.com/files/326912556/Clio1.rar.html

Clio tamir dökümanları
    rar'ın içindeki dosyalar pdf dir. Dosya şifresini isteyen arkadaşlara mesaj ile verilecektir.
  • ÖNCELİKLE HERKESİN YENİ YILI KUTLU OLSUN!!!

Herkese merhabalar, ben de son bir aydır clio I sahibiyim :):)

Şimdi sizlerle aracımla ilgili yaşadığım bi sıkıntımı ve çözümünü paylaşmak istiyorum. Aracımı yaklaşık iki ay önce İzmir den satın aldım ( daha doğrusu ben Ankara da olduğum için alım işleriyle babam uğraştı ve hiç baktırmadan almış saolsun :( ). Neyse aracı aldığımdan beri çekiş ve fazla yakıt tüketimi sorunum vardı. km. de şehir içi 30 krş. yakıyordu ve hafif rampaları bile 30-40km. hızla anca çıkabiliyordum, 2. vitese kadar düşüyordum yani :) neyse ben bu vaziyette İzmir den Ankara ya aracı getirdim. bayram tatili olduğu için İzmir de aracı gösteremedim ve olduğu haliyle bu yolculuğu yapmak zorunda kaldım :) neyse burda da aynı sıkıntı devam ettiğinden geçen hafta aracımı Ostim de rast gele bi yere götürdüm ( ilk arabam ve daha önce de hiç araba tecrübem olmadığından sanayiye de hiç gitmemiştim. ). orda yapılan kontrolde aracımın bi pistonun çalışmadığı ve bu yüzden çekiş ve fazla yakıt tüketimi olduğu söylenince canım baya sıkılmıştı ama sadece subap ayarı ile halledilebileceği söylenince baya bi rahatlamıştım. sonuç itibari ile şu an çekiş problemim 40TL gibi bi masraf sonucunda kalmadı:):), yakıt tüketimi test aşamasında. ilk fırsatta da o konu ile ilgili bilgileri de paylaşacağım ( gerçi yeni yıl zamlarla geldiği için önceki tüketimle bire bir kıyaslama olmayacak ama olsun :) )

Herkese keyifli ve sorunsuz sürüşler dilerim.

• Merhaba sizinde kutlu olsun.

Tek piston çalışmazsa motor vuruntulu çalışır onuda mutlaka hissedersiniz subap ayarı ilede pistonun yeniden çalıştırıldığını ilk defa duydum. Buji kablosunda sorun olmuş olabilir veya başka bir sorunu vardır.
  • Bende arabamı yaklaşık 40 gün önce aldım.İngiliz yeşili,96 model,103 binde,klimasız model.Sağ farın orada 1 karış falan bir boya var sadece.Onun dışında kazası yok.

Benim de Eskişehir'de dar sokaklarda ve sürekli dur-kalk yaparak LPG li benzin tüketimim 22.2 kuruş gibi bir değer.Yorum rica ediyorum.
  • Hesaplamada yanlışlık olmasın şehir içi dur kalk trafiğinde 100km de 6 litremi yaktınız hemde lpg mikseri varken.
  • LPG tüketimimi söylemeye çalışmıştım 175 km de 39 liralık tüp aldı.22 kuruşa geliyor km de.
  • Lpgli Benzin Tüketimi yazmışsınız o yüzden şaşırdım. 9 kmde 1 litre yakmışsınız çok az fazla gaz vanası açık sanırım.
  • Yarım tur saat yönünde çevirdim umarım doğru vanadır.Atiker marka lpg var araçta..
    Yardımlarınız için teşekkür ederim..
  • motor konusunda pek bi bilgim yok ama aracımın başından hiç ayrılmadım, kablo ve buji ile ilgili herhangi bi işlem yapılmadı. ustanın ilk şüphelendiği de buji olmuştu ama yeni değiştiğini söyledim, ve yaptığı kontrolde de yeni olduğunu kendi de gördü. sonra motor kapağı açılıp subapların olduğu bölümde ölçüm yaptı. çalışmayan pistonda hiç aralık olmadığını ( olması gereken değer 15-20 birimmiş. ) söyledi, motor soğuduktan sonra da o değerde ayar yaptı ve sorun ortadan kalktı. dediğiniz gibi motor da tekleme de vardı ama şimdi o sorunda kalmadı. subap ayarı dışında herhangi bir işlem yapılmadı dediğim gibi 2-2,5 saat süren işlemde motorun başından hiç ayrılmadım, başka da bi işlem yapılmadı.
  • 15 tatilde Ankara'ya gidince hava filtresini ve bujileri değiştirmeyi düşünüyorum.Okuduklarıma göre İtg marka sünger hava filtresi (yaklaşık 50 tl) yaklaşık %5 gibi bir performans sağlayabiliyormuş.
    Şu anda aracımda bulunan bujilerin markasını ve ne zaman değiştirildiğini,ne durumda olduğunu bilmiyorum.Aracıma uygun Bosch Super4 buji taktırmayı hatta yapabilirsem kendim değiştirmeyi düşünüyorum.

Bu benim düşündüğümden çok mu zordur ? Aracımın ufak tefek işlerini kendim yapmayı isterim,her sıkıntıda tamirciye gitmek istemiyorum.Hatta yapabilsem mekanik ile ilgili herşeyini kendim yapabilmek isterim.

Aracında bu tip değişiklik yapanlar varsa ne gibi bir sonuç alıyorlar merak ediyorum.

Faydasını gördüğünüz tavsiye varsa da seve seve dinlerim.

Saygılar..

Özkan DURMUŞOĞLU
  • Çok entresan subap kendi kendine nasıl sıkışmış.

Yarimpower bende bir ara hava filitreleri ile uğraştım güç artışı için kaputtan dışarıya direk soğuk hava alması için çıkarttım biraz daha seri oldu ama yakıt tüketimi arttı. Yokuşlarda denedim çekişinde değişiklik olmadı aynı tas aynı hamam. Yüksek performanslı motorlarda işe yarayabilir fakat bu tip ekonomi motorlarında motor içine toz doldurmaktan başka bişeye yaramıyor. Her ay karbüratörü söküp temizliyordum. Şu an ben hem orjinal hava filitresini hemde performans filitresini bir arada kullanıyorum motora toz gitmesin diye

Buji konusundada 2 tırnaklı bujiyi denedim rolantisi sarsıntılı oldu performans olarak hiç bir değişiklik yok. Tekrar orjinaline döndüm.

Araç üzerinde tamirciye gitmeden yapabileceğiniz şeyler subap ayarı-buji-havafilitresi-dispiratör kapağı temizliği- yağ-yağfilitresi-fren balata ve disklerini kendiniz değiştirebilirsiniz. Tabi gerekli aletleriniz varsa viraj demir lastiklerini-rotları-rotilleri'de değiştirebilirsiniz.

Şimdi havalandırma kısmına filitre yapıyorum. Arka kısım aydınlatma ve ses izolasyonu.

• bende 97 model clio var.fakat araba son 2haftadır araba su kaybediyor.herhangi biryerden kaçırmıyorda yağada karışmıyo.su bidonun üstündeki çatlak macunla kapanmıştı o macun çatlamış acaba ondan olabilir mi?buharlaşıp oradanmı gidiyor acaba.bi fikriniz varsa cevap verirmisiniz?
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.