Clio 2023 1.0 tcex tronic evolution90 hp yakıt tüketimi nasıldır ?

-
-
İstanbul çoğunlukla şehir içi bazen şehir dışı 4000 km ortalaması tam 7.0 litre bende, bir ara 6.8'di. Hiç sıfırlamadım aldığımdan beri. Genelde sakin kullanırım. Biraz performanslı ve hep şehir içi kullanırsan 11 olabilir. Yakıt tasarrufu olarak ne cimri ne çok savurgan, orta ayarda diyebilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 11 Aralık 2023; 16:14:21 > -
6-7 litre normal İstanbul trafiği ve performans kullanımda tabiki 9-10 görürsünüz benzinli arabada 4-5 litre zor şuan dizel gibi değil
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2020 1.0 Otomatik 100 HP Clio 5 Touch kullanıyorum.
Bursa Şehir içi trafik ortalama 6.5 (Eko mod açık) Ekoyu açın trafikte. Cidden farkettiriyor. Ortalama hızım 26 civarı.
Uzun yol 105-110 aralığı 4.8 - 5 ortalama (eğime ve yüke göre değişir tabii)
Tamamen sizin araç kullanım stilinizle alakalı yakıt. Bu her araç için böyle.
İzmirde 5 gün kiraladım, 1.0 xtronic boş paket, ev-işyeri 44km git gel yarısı trafik 7 litre gibi oturuyordu tüketim.. biraz dikkatsiz 8 litre..
ortalama hız 30-32km/h.
Birebir aynı güzergahta, birebir aynı kullanım, birebir aynı ortalama hız Yaris 1.5 125hp cvt, 5.8 litre.. kasarsan 5.4, dikkatsiz 6.8-7 litre..
Yani bakıyorsun 1.0 motor, turbo, baz paket cvt bir araç, koklaması lazım.. ama öyle bir şey yok normal yakıp geçiyor.
-
Şehir dışı sakin kullanırsan 6.5 litreyi geçmez.
Tapa gaz gidersen 11 litreleri görürsün.
İstanbul trafiğinde de ortalama 8-9 litre civarı yakıyor.
Teşekkürler, bu aracın lpg uyumu nasıldır ?
20bin km yol yaptım bu araçla yakıt fişlerini hiç atmamıştım arkadaş da almak istediği için arabayı oturduk hesap yaptık 7 litre çıkıyor karma tüketim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
1.2 90 bg suzukiden daha çok yakıyordu benim ortalama 6.3 iken arkadaşım 8 lt idi.
-
Ben de İzmir de 1.0 Tce Duster kullanıyorum, kışın 7.0 litre, yazın 6.8 yakıyor bence gayet iyi. "Yani bakıyorsun 1.0 motor, turbo, baz paket cvt bir araç, koklaması lazım.. ama öyle bir şey yok normal yakıp geçiyor." sizce normali nedir? Kaç yakması gerekir ki size göre iyi olsun?
-
Bu 1.0 turbo direkt enjeksiyonlu modellerin yakıt tüketimleri hemen hemen aynı. i20, polo vs. Dikkatli kullanırsan ki ister istemez dikkatli kullanıyorsun benzin fiyatlarından ötürü, şehir için 6-6.5 yakarlar, daha azına çoğuna çok inanma.
1.0 tce MPİ motor, 1.33 tce direkt enjeksiyonlu. 1.0 motor MPİ olduğu için LPG uygun fiyata takılabilir. Bende de 2020 Clio 4 hb 0.9 tce var. O da MPİ ve LPG uyumlu çok araştırdım ama halen taktirmadim. LPG ile çok ucuza gezersiniz. Ancak iyi işçilik ve yolda afr ayarı gerekli diyorlar
Ben yeni aldım, İzmir şehiriçi genelde yokuş çıkış inişli sehircii ortalama 8 litre, sıfırladım odemise gittim geldim çok dikkat ettim ayağımın altinda yumurta varmış gibi 4.8 litre. Sehirdisi normal kullanımda 5-5.5 litre yakarsiniz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X