Motrio değil orjinal parça kodları bunlar. Bir de Reno grubunda triger değişimi esnasında devir daimin pompasının değişmesine gerek yok, 200-250 bin km veya 10 yaş + eğer antifriz su karışımı kullanıyorsanız gider, boşu boşuna değiştirtmeyin sanayide değiştirecekseniz eğer. Orjinali söküp yan sanayi takacaklar onların ömürleri kısa. |
clio 4 / 1.2 triger seti (2. sayfa)
-
-
Arabadan anlamayanlar için sanayi; önce yapılan eksik işle düdüklenip sonra ucuza yaptırdım ehuehu diye ortalıkta hava atılan yerdir.quote:
Orijinalden alıntı: canocan_07400-500 TL'ye ancak sadece kayışı değiştirirler. O da araç sahibinin aracını ne kadar önemsediğine bağlıdır.
Geçen hafta Mazda 626 için değiştirdim. Parçaların büyük kısmı yetkili servisten orjinal alındı, işlemler özel serviste yapıldı.
Parçalar;
Triger Kayışı 200 TL
Gergi bilyası 400 TL
Sabit bilya 100 TL
Gergi yayı 30 TL
Devirdaim 250 TL
Sadece bu parçalar 980 TL.
Artı olarak;
Antifriz 75 TL
Motor yağı 185 TL
Hava filtresi 100 TL
Yağ filtresi 50 TL
Polen filtresi 50 TL
Alternatör kayışı 30 TL
Klima kayışı 30 TL
Külbütör conta 100 TL
Eksantrik keçesi x2 80 TL
Krank keçesi 50 TL
750 TL de bu parçalar.
Üstüne de ortalama bu işlemler için 500 TL işçilik ekle. Ben triger değişimini periyodik bakıma denk getirdim.
Toplam 2230 TL triger değişimi + periyodik bakım.
Birisi bana trigeri 400-500 TL'ye değiştirdim dese ya araç sahibi arabadan anlamıyordur usta kazığı yemiştir diye düşünürüm ya da ucuzcudur o arabadan da hayır gelmez diye düşünürüm.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bazı arkadaşlar 500-600 tl ye değiştirdim demiş ama bu parçcanın fiyatı zaten o kadar. Nasıl oluyorda usta adam o kadar uğraşıp hiç para almadan işçilik yapıyor.
Parça 600 tl olur usta 250 tl işçilik koyar 850-900 tl ye değiştirir anlarım ama 600 tl ye değiştirse 200 tl işçilik alsa 400 tl ye parça geliyor. Muhtelemen yan sanayi parça.
-
Mais parçaları ile fiyat aldım. Bilgi için motrio fiyatı da istedim ama onu yedek parça bölümünden sormam gerekiyormuş. Zaten ellerinde de yokmuş. Ben de sormadım onun fiyatını. Motrio parça da orijinal eşdeğerindedir. Küçümsememek lazım bu arada. Bizde OEM ile yan sanayi karıştırılıyor.
@tenekekutu dediği gibi benim aracın km si düşük olduğu için devirdaim pompası değişimine gerek yok. Sadece kayışların değişmesi yeterli.
Yüksek km'li araçlar için motora el değmişken daha sonra tekrar aynı işçiliği vermemek için değişim uygun görülüyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Motrio yerli ürün çoğu burada üretiliyor tabi bu da fiyatlara yansıyor. Yağını örneğin Castrol üretiyor. Sağda solda ne olduğu belli olmayan ürünleri kullanmak yerine tabi yetkili serviste yan sanayi de olsa ürünleri taktırmak daha mantıklı. Bakım kitlerini biliyorum, yeterli serviyedeler. Mazot filtresi hariç yaklaşık 600 TL bandında bakım yaptırmak Motrio ile mümkün günümüzde.
-
450 lira fiyat aldım ama ucuz etin yahnisi mi olur bilmiyorum gidip göreceğiz bakalım
-
işçilikse normal
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
1.2 çok komplike bir motor degil, 200 tl ye degistirtdim 2-3 ay önce... Parça için de tüm parcacilara sorun telden...
quote:
Orijinalden alıntı: Akhenatonnn
işçilikse normalhem parça hem işçilik, benim de baya içim kararmıştı 1000 liraları falan gözden çıkartmıştım ama bu fiyatı görünce çok sevindim
-
ilginçmiş yağ filtre değiştirmeye okadar alıyolar
değişim sonrası tecrübeleri de paylaşırsan seviniriz... belirtilen rakama, yan sanayi parçalarla mahalle esnafı bile değiştirmez buralarda... rutin yağ + filtre değişimine o paraları istiyorlar...quote:
Orijinalden alıntı: sfklihem parça hem işçilik, benim de baya içim kararmıştı 1000 liraları falan gözden çıkartmıştım ama bu fiyatı görünce çok sevindim
Alıntıları Göster
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
valla hocam konuya gelen mesajlardan sonra bu fiyata ben de çok şaşırdım açıkçası, bakalım başımıza ne gelecek merakla bekliyorum
-
hayırlısı, inş. düzgün bşy olur da adresi alırım...quote:
Orijinalden alıntı: sfklivalla hocam konuya gelen mesajlardan sonra bu fiyata ben de çok şaşırdım açıkçası, bakalım başımıza ne gelecek merakla bekliyorum
inşallah hocam
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X