clio 4 / 1.2 / 75 hp araç için triger seti değişimi yetkili servis 2500 lirayı bulur dedi. internetten baktığımda 250 ile 400 lira arası fiyatlar görüyorum, servisin verdiği fiyat bana uçuk geldi, özel serviste kaç liraya hallolur bu iş, triger setinin dışında işçiliği de pahalı mıdır Edit: triger seti için 450 lira özel servisten fiyat aldım < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sfkli -- 5 Kasım 2020; 14:4:44 > |
clio 4 / 1.2 triger seti
-
-
kendi ustana göster 1/3 fiyatına çözer
-
Servis uçuşa geçmiş. 500-600 a hallolur.
-
bu işlem kaç saat sürer ortalama, arabayı bırakmak gerekir mi, yoksa yapıp verirler mi
-
Triger değişiminde fiyat parça maliyeti değil işçiliktir.
Trigere ulaşılması için çok sök tak işçilik gerekir o yüzden fiyat yuksek gelir.
Kadjar için 1700 fiyat almıştım 1 ay önce ama yetkili servis değildi.
-
Serviste yıllardır iyi düdüklendim. Qashqai Dizel turbo borusu hafif çatlaması yüzünden geçen hafta sanayide 200 tl ye 35 dk da yaptırdığım işi (parça 150 tl, işçilik 50) yıllardır rezillik çekerek yaşadım. 2 defa uzun yolda başıma geldi. Saatlerce hanım çocuk kışın ortasında çekici bekledim, serviste ertesi gün, gün boyu bekletildim. Yaklaşık 1500-2000 arası masraf ödedim. Yolda kalınca aradığımda " sakın hareket etmeyin şöyle olur böyle olur vb" dediler. Şimdi naptım; aldım 150ye 1 yedek boru, sökme takma çok basitmiş, aldım bluetooth arıza silici, bakıyorum keyfime. 3.de ancak uyandım. Servisler insanı arabadan soğutuyor maalesef.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi telefonmelefon -- 9 Ekim 2020; 16:40:58 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Triger kayışı/zinciri
Triger kayış gergisi
Devirdaim pompası
Radyatör sıvısı
Alternatör kayışı
Alternatör kayış gergisi
Motor yağı
Motor yağ filtresi
Hava filtresi
Polen Filtresi
Mazot/Benzin filtresi
Bu liste değiştiriliyor genelde. Ben Dizel 206+ için Haziran ayında özel serviste işçilik dahil 1700 TL ye yaptırmıştım. Yetkili servis için fiyat çok uçuk görünmüyor. Düşse düşse 2000 e düşer gibi
-
500-600 TL fiyatlar gerçekten çok hayal ürünü. 1 ay önce 2009 clio 3 aracımın bakımını yaptırdım.
Triger kayışı, filtreler, yağı, antifriz, malzeme fiyatı 900 TL tuttu. Bunlar sadece parça fiyatıydı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Triger kayış değişiminde asil para işçilikte alınır zor bir işlemdir öyle kolay değildir
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
yıllık bakım bile en az o kadar tutar. triger değişimi için mümkün olmayan bir fiyat. yapan varsa da elinin ucuyla yapar 2 gün sonra daha büyük sıkıntılara yol açar. 4 sene önce fiestanın trigerini 1100 liraya değiştirttim.
-
400-500 TL'ye ancak sadece kayışı değiştirirler. O da araç sahibinin aracını ne kadar önemsediğine bağlıdır.
Geçen hafta Mazda 626 için değiştirdim. Parçaların büyük kısmı yetkili servisten orjinal alındı, işlemler özel serviste yapıldı.
Parçalar;
Triger Kayışı 200 TL
Gergi bilyası 400 TL
Sabit bilya 100 TL
Gergi yayı 30 TL
Devirdaim 250 TL
Sadece bu parçalar 980 TL.
Artı olarak;
Antifriz 75 TL
Motor yağı 185 TL
Hava filtresi 100 TL
Yağ filtresi 50 TL
Polen filtresi 50 TL
Alternatör kayışı 30 TL
Klima kayışı 30 TL
Külbütör conta 100 TL
Eksantrik keçesi x2 80 TL
Krank keçesi 50 TL
750 TL de bu parçalar.
Üstüne de ortalama bu işlemler için 500 TL işçilik ekle. Ben triger değişimini periyodik bakıma denk getirdim.
Toplam 2230 TL triger değişimi + periyodik bakım.
Birisi bana trigeri 400-500 TL'ye değiştirdim dese ya araç sahibi arabadan anlamıyordur usta kazığı yemiştir diye düşünürüm ya da ucuzcudur o arabadan da hayır gelmez diye düşünürüm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canocan_07 -- 10 Ekim 2020; 0:25:19 >
-
500-600 lira bile çok 200 TL ye halledilir hatta kendini geliştirmek isteyen tamirci bulursanız 20 TL’ye bile olur
bakın arkadaşlar iyi bir usta referansınız varsa ağır bakım sayılan debriyaj + triger için yetkili servise gerçekten düdüklenmeye gerek yok başında oturup bekleyeceksiniz ama yapılan işçiliği kendiniz görün öyle arabayı ustaya bırakıp çekip gitmeyin çünkü usta ağır bakımda sizin aracınızın yanınızda olduğunu görürse extra dikkat özen gösteriyor yani triger gibi işçiliği önemli olan bir bakım içinde özen gösterin
-
clio4 için triger değişimi, birkaç sene önce renault yetkili serviste 1250 TL tutmuştu. (sanayide 750TL civarı fiyat vermişlerdi) yanılmıyorsam 7-8 ay önce 2100TL gibi bir fiyat çıkıyordu... şimdi de 2500TL istemişler...
şu zamanda, pahalılıkta, sanayi de bile olsa 500-600 e trigere girişeceklerini sanmıyorum...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Clio 4 1.5 dCi için ağustos ayında aldığım fiyat teklifi.
Sadece triger ve aksesuar kayışı değişimi için fiyat aldım. Benim aracın km'si daha düşük (27bin) olduğu için devirdaim pompası değişimi yok fiyatta.
Parçada %20, işçilikte %30 indirim var 4 yaş ve üzeri araçlar için 2020 sonuna kadar.
-
gerçekten iyi fiyat vermişler, indirim vs. (hatta benzer fiyat politikası izlerlerse bir sonraki triger değişimi için tercih edebilirim)
birkaç sene önce tepretoğlunda 1250TL almışlardı... bu nasıl iş anlamadım gitti...
Clio 4 1.2 75 hp aracımı Maslak sinem oto da v kayiş set ve triger setini 800 liraya yaptirmistim 6 ay once .
sadece triger değildir değişecek. Devridaim, v kayışı,gergisi vs farklı şeyler vardır. Ki trigerle devridaimi birlikte değişmeniz iyi olacaktır. Değişecek parçaların tam listesini isteyin.
-
aynı motorlu araç bende var benim aracında zamanı geldi. 4 yıl önce sanayide triger bakımını yaptırmıştım düzgün takamadılar ,bide hatalarını kabulde etmiyorlar sonradan zor ikna edip tekrar söktürüp düzelttirdim.iyi bildiğin ustan yoksa servise git bende serviste değiştirticem.
acaba orjinal parça olarakmı motrio olarakmı fiyat verdiler,bu paraya sanayide bile parça yok🤔
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
400-500 TL'ye ancak sadece kayışı değiştirirler. O da araç sahibinin aracını ne kadar önemsediğine bağlıdır. Geçen hafta Mazda 626 için değiştirdim. Parçaların büyük kısmı yetkili servisten orjinal alındı, işlemler özel serviste yapıldı. Parçalar; Triger Kayışı 200 TL Gergi bilyası 400 TL Sabit bilya 100 TL Gergi yayı 30 TL Devirdaim 250 TL Sadece bu parçalar 980 TL. Artı olarak; Antifriz 75 TL Motor yağı 185 TL Hava filtresi 100 TL Yağ filtresi 50 TL Polen filtresi 50 TL Alternatör kayışı 30 TL Klima kayışı 30 TL Külbütör conta 100 TL Eksantrik keçesi x2 80 TL Krank keçesi 50 TL 750 TL de bu parçalar. Üstüne de ortalama bu işlemler için 500 TL işçilik ekle. Ben triger değişimini periyodik bakıma denk getirdim. Toplam 2230 TL triger değişimi + periyodik bakım. Birisi bana trigeri 400-500 TL'ye değiştirdim dese ya araç sahibi arabadan anlamıyordur usta kazığı yemiştir diye düşünürüm ya da ucuzcudur o arabadan da hayır gelmez diye düşünürüm. |
Benzer içerikler
- 91t lastik ne demek
- ses yalıtımı en iyi arabalar 2024
- sente ayarı ücreti
- cam suyuna ne konur
- ehliyet sertifika süresi doldu ne yapmalıyım
- en çok tutulan suv araçlar
- lexus nx fiyat
- silence s04
- citroen c5 aircross 2025
- haval türkiye"ye gelecek mi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X