muhtemelen aracın kartini ustunde unutup yakit doldurdum. Araba calismiyordu. Ceyrek depo azalmisti. Gorevli yakit pompasini taktiktan kisa bir sure sonra attigini soyleyip manuel bir sekilde doldurmus. Daha sonra forumlardan gordugum sigorta kutusundan sigortayi soktum fakat soktugum yerin ayni yerine mi taktim yoksa baska bir yere mi taktim onu tam hatirlayamadim. Araba konusunda bilgim son derece kisitli. Yakit gostergesi islemden sonra duzeldi. Sadece araci ilk calistirdigimda antipatinaj devrede yazisi gorundu ve kayboldu. Benim aracin mevcut sigorta kutusunu yukleyecegim. Sag alttaki 5 nolu sigortayi sok tak yapmistim. Bilen arkadaslar yardimci olursa cok sevinirim. sag alttaki 2 sigortadan cikan kesik kablolar normal mi ? bir de pompanin 5 lt alip atmasi normal mi ? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ostinedhil -- 14 Aralık 2021; 19:50:34 > |
Clio 4 Joy 2018 1.5 Yakıt Göstergesi Arızası ve Sigorta Kutusu Konusunda Bilgilendirme
Sizler, Clio 4 2018 1.5 Joy aracınızda yakıt göstergesinin takılı kalması ve sigorta kutusu konumunu merak ediyor olabilirsiniz. İşte bu sorunlar hakkında kapsamlı bir rehber:
Yakıt Göstergesi Takılı Kalması
- Clio 4 Joy modellerinde yakıt göstergesi arızası yaygın bir sorundur.
- Sorun, yakıt seviye sensöründeki veya gösterge panelindeki bir arızadan kaynaklanabilir.
- Sorunu gidermek için sensörü ve ilgili kabloları kontrol ettirmeniz önerilir.
Clio 4 Joy Sigorta Kutusu
- Sigorta kutusu, Clio 4 Joy'da direksiyon simidinin sol altındadır.
- Sigorta kutusunun kapağını açtığınızda, her bir sigortanın işlevini gösteren bir şema bulacaksınız.
- Arızalı bir sigortayı değiştirmek için, pense kullanarak eskisini çıkarabilir ve yerine yenisini takabilirsiniz.
Clio 4 Sigorta Şeması
- Clio 4 Joy aracınızın sigorta şemasını üretici kılavuzunda veya çevrimiçi olarak bulabilirsiniz.
- Şema, her bir sigortanın hangi devreleri koruduğunu ve hangi amper değerine sahip olduğunu gösterir.
Ek Bilgiler
- Clio 4 1.5 dCi motorlu modellerde de benzer yakıt göstergesi ve sigorta kutusu sorunları yaşanabilir.
- Clio 5 modellerinde yakıt göstergesi resetleme işlemi farklıdır. Aracınızın kullanım kılavuzuna bakmanız önerilir.
Clio 4 Joy aracınızla ilgili başka sorularınız varsa, lütfen yetkili bir servise başvurunuz.