Şimdi Ara

Clio 4 satıp Clio 5 aldım. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
2
Favori
5.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aracın rengi hangisi

Son üretim olduğu için aynalarınız da piyano siyahı gelmiş ,jantlarda alaşım mı ? geçen hafta teslimattaki clio 5 touch alaşım jantlıydı

Makyajlısı çıkacak onun için bu konfigürasyonla gelmiş olabilir mi?

Clio 4 satıp Clio 5 aldım.

• alfa-x kullanıcısına yanıt

tekrar herkese teşekkürler beyler.

@alfa-x evet hocam, alaşım jant. bildiğim kadarıyla ekim sonrası tüm touchlarda alaşım jant+yağmur sensörü standart.

hatta internette torpido aydınlatma tesisatının olduğuyla alakalı bir rivayet var, sadece 50 tlye bir ampül takıp hazır tesisata bağlayıp kullanmış adamlar. ona da bakacağım bir ara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r0x -- 10 Ocak 2023; 21:0:2 >

• True_Sun kullanıcısına yanıt

Neden sırf dizel diye 3 yaş daha yaşlı, bir önceki nesil araç tercih ettiniz ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun. Aracın rengine bayıldım . Ayrıca Clio 5'in kadranı daha iyi bence . Daha modern duruyor. Aynaların rengi falan araca sportif bir hava katmış.

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

Fakir avuntusuna gerek yok . Yeni her zaman iyidir. Mesela senin a4'ün son modeli sendekinden kat ve kat daha iyidir. Teknoloji gelişiyor , tasarımlar degişiyor , donanımlar artıyor . Son model bir Clio 10-15 yıllık bir Audi'den daha kaliteli ve sorunsuz . Ve kesinlikle bir tercih sebebi.

• Moueson kullanıcısına yanıt
    Benim a4 ümün içine ne dert olmuşta benim arabayı herhangi bir konuya katıp duruyosun ? fakir avuntusu kim yapıyor belli oluyor babasının gidip son kasa focus almasına isyan edip neden megane almadı diye foruma ağladığın günleride bilirim Mouesoncum çok kafa yorma derim sen hangi araba kalitelidir değildir falan

Son modelinin benimkinden kat kat iyi olduğunu söyleyebilmen için iki a4 ü de en az 1 sene şehir içi şehir dışı her hava şartında kullanmış olursunda anlarım o zaman bakıyım bu ne diyor diye. Benim A4 ümün ne B7 passatla ne B8 passatla alakası yokken B9 A4 ün içi B8 passatla neredeyse aynı tutuldu.

Fikrin olmadığı konularda atmak kolay kıskançlığına veriyorum ama şu bilgiyide veriyim ki binmediğin arabalar konusunda fikir sahibi olma diye: Senin, benim a4 ümden daha kaliteli diye iddiaa ettiğin B9 kasanın bütün alt takımı "hiçbir değişikliğe uğramadan" komple B8 kasadan aktarılmıştır. Bu bile B8 kasanın üzerine maliyetten kaçıp ne kadar başarılı bir kasa,alt takım yaptıklarınında kanıtıdır B9 a göre parça kodları bile birebir aynıdır tek harf hariç oda arabanın kasa numarası için

Ayrıca yukarıda yazdığım bmw 5, passat ve mercedes E konusundaki gerçeklerimi çürütücek en ufak argümanında yok. E39 da, passat b5 de, W212 de üst kasalarını ayaklar altına almıştır başarılarıyla merak etme. Sen otomobil eleştirmenlerinin ve kullanıcılarının dediklerini umursamıyor olabilirsin ama güneş balçıkla sıvanmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 10 Ocak 2023; 22:17:1 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle hayırlı olsun, yeni aracinizin rengi çok güzel tam hangi gri o kodu varsa yazarmisiniz? Açıkçası 4un kadrani güzel durmuyor bence tabii dizayn işi tercih meselesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 10 Ocak 2023; 22:46:54 >
  • Gokhan G. kullanıcısına yanıt

Hocam,

1.) O dönem biraz araştırınca x tronic in (cvt) daha konforlu sorunsuz ancak daha çok yaktığı ve sürüş keyfinin daha düşük olduğunu okumuştum. (daha sağır ve tepkisiz) Bu sebeple edc yı tercih ettim.

2.) clio 5 in faz 1 olduğu aldığım clio 4 nün faz 2 olduğu (makyajlı kasa) sorunların kısmen giderildi (trim sesleri rüzgar sesleri vs) 5 in biraz daha (2. Faz) beklenmesi gerektiğini düşündüm.

3.) 1 sene turbo beslemeli 1.0 ecoboost ford focus (125 bg) kullandim. Seri keyifli vs ancak sürekli yüksek devir istemesi uzun yolda biraz yorması yakıtın hiç de o kadar ekonomik olmaması ve motorun narin olması sonucu her ne kadar teknoloji olarak çok sevsemde benim sürüş dinamiklerime biraz uzak olmasi.

4.) donanım olarak icon (led paket) olup daha dolu olması

5.) belki sizlere saçma gelecek ancak dizel kullanım dinamiklerini / sürüş keyfini daha çok sevdiğimi fark etmem... (özellikle uzun yolda soluksuz kalmaması vs)

Diye özetlenebilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 10 Ocak 2023; 22:54:8 >

• teşekkürler hocam. renk kodunu bilmiyorum ama isim olarak mineral gri. önemliyse maillerden vs. bakmaya çalışayım yarın.

• Moueson kullanıcısına yanıt
    Noldu cevap yok ha pardon sen 2 a4 üde tecrübe edip binmediğin için doğal olarak kıskançlık ve hazımsızlığın üzerinden yeni a4 ün benimkinden iyi olduğunu iddaa etmekle kaldın öylece ben ise öyle olmadığını iki arabayı kullanaraktan öğrenmiştim. Boş işkembeden sallamak tutmak senin ruhunda var mouesoncum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun.Arkadaşın Clio 5 i vardı biraz binmiştim kalitesiz gelmişti bana. CVT de baya değişikti ve hissizde o yönünü sevmemiştim.

• Hayırlı uğurlu olsun.
    Benim 2. Araç da Clio 4 0.9 Tce. Memnunuz genel olarak.
    Lpg taktirayim dedim sonra vazgeçtim Clio 5 in fabrikasyon lpg lisini almayı düşünüyorum.

• r0x kullanıcısına yanıt

Anladım hocam o bilgi yeterli, en güzel rengi almışsınız.

• 2014 308 i 3 yıl kullandıktan sonra km yükseldi(96.000 km) diye satıp 0 km Clio 4 0.9 TCe Joy almış 3 ay kullandıktan sonra satıp 0 km Clio 5 1.0 TCe X-tronic almış biri olarak clioları kullanırken 308 i çok aradığımı rahatlıkla söyleyebilirim. Her iki Clioda da 2.000 kmden itibaren trim sesleri başladı. 308 im 96.000 de ve 6 yaşında olmasına rağmen bozuk yollar haricinde gram trim sesi yoktu. Yerli üretimin kalitesizliğine bağlıyordum ama 2.000 km de de trim sesi başlamaz be. Ve clio 5 in yakıtı hiç ekonomik değildi. Rodajı geçmesine rağmen değildi. Uzun yolda kullanmama rağmen fabrika değerlerine yaklaşmadı bile. Öyle olduğunu bilsem almazdım. En azından otomatiğini kesinlikle almazdım. Satıp dizel otomatik punto evo aldım cam tavanlı olmasına rağmen fabrika verilerine yaklaşabiliyordum. Puntolar italyan üretim 150.000 de alıp 165.000 de takas ettim o km de gram trim sesi yoktu. Tuşları vs hepsi yerli yerinde silinme kırılma bozulma yoktu. Aynı yaş ve kmde bir Clionun temiz sağlamı zor bulunur. Şu an 1.4T Astra J cosmo var. 308 den sonra oh be dediğim tek araç. 185 binde olmasına rağmen ne trim sesi var ne de çalışmayan bir aksam ve fonksiyon var. Puntodan sonra 4 silindirli motorun rafine çalışmasını tattım astrayla tadına doyamadım. Bir daha 3 silindire bulaşmak istemem. Astrada LPG var 0.9 Cliodan bile daha az yakıyorum. Uzun lafın kısası Cliodan başka araç kullanmadıysanız kesinlikle memnun eder. Hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın.

• Renault iyi araçtır ama bindiğim en rahatsız araç clio 4 tü 5 i bilmem ama 97 model civic süspansiyonları clio 4 den iyidir 20km ile hızla giderken bile clio tak tuk zıplatıp geçiyordu.

• Farfaraway21 kullanıcısına yanıt

diğer segmentlerle kıyaslarsak clio c segmente göre tabii ki daha geride bir araç a segmente göre kıyaslarsak da çok daha iyi bir araba, hatta övmek istersek bajaj qute ile kıyaslarız sabahlara kadar artılarını överiz aracı ama clio b segment bir araç ve sana verebilecekleri belli, buna göre kıyaslamak lazım üst segmentlerle değil. bu clioya özel bir şey de değil fiesta, i20 vs aklına gelen diğer b segment araçlar için de geçerli. 308/astra/golf/a3 tabii ki cliodan daha konforlu olacak, ona göre de fiyatları var bu araçların😂 ben de biliyorum 500 bin tl fazla verip golf almayı😂 bunların tamamının bilincinde aldım ben bu aracı zaten :)

trim sesi konusuna gelince, clio 4'te trim sesi yoktu diyemem özellikle arka kısımlardan trim sesi geliyordu ama würth'ün silikonlu bir sıvısı vardı onla siliyordum bitiyordu. hiçbir tuşunda silinme yoktu hiçbir fonksiyonunda problem yoktu dediğim gibi 4.5 yıldan fazla kullandım bir kez bile arıza çıkarmadı, şehir içi karma kullanımda 5.4 litre yakıyordum bunlar aracı nasıl kullandığınla alakalı. tabiri caizse hayvan gibi araba kullanan adamdan araba alırsan sorun yaşaman garantidir. clioları benden alsaydın gayet memnun kalırdın emin ol. yanlış anlaşılmasın clioyu yüceltmeye falan çalışmıyorum şunu savunuyorum aracın vaat ettikleri belli, daha fazlasını istersen hayal kırıklığı olur tabii. fiyatının diğer b segmentlere göre uygun olmasının da sebebi var ayrıca. yakıt konusuna gelirsek şuan 102 km'de araç, ben bu araca çok rahat 7 litre yaktırırım. 100 kmde 1 litre fazla yaksın sorun değil, 20 tl.

son olarak, işim gereği her segmentten her kondisyonda araç kullandım, yakınlarıma araçlar aldırdım yani cliodan başka araçlara da hakimim o kısımda bir sorun yok, dediğim gibi cliodan beklentilerim belli sadece, elmayı elmayla armutu armutla kıyaslamakta fayda var. ben hala 10 yaşında 185.000KM'de kronik sorunlu araç alacağıma 3 yıl garantili sıfır km araç alma taraftarıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r0x -- 11 Ocak 2023; 17:2:11 >

Teşekkürler ,yağmur sensörü ve alaşım jant iyi olmuş şu fiyatla piyasanın en iyi f/p aracı ,1.0 turbo ,otomatik yeterli donanım

Diğeri de 1.4 egea cross Urban

Renault da icon dan başkası yalan

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

308 almaktan vazgeçip 0 clio aldığın 308 e değindim 308 ve Clio 4-5 kullanmış biri olarak kıyasladım. Durduk yere 308 le kıyaslamadım bunu anlamadıysan yapabileceğim birşey yok. Golf ve A3 ün ikinci elini 0 clio parasına bulamazsın ama 308 ve astra bulabilirsin. Golf ve a3 ü kıyaslayamazsın ama 308 ve astrayı kıyaslarsın çünkü aynı fiyat aralığındalar. Ayrıca clioları 0 km aldım diyorum hayvan gibi adamlardan alırsan diyorsun bayiden kendim çıkardım bayi hayvan gibi adam mı oluyor? Hayret bişey. 7 litre yaktırırmış marifet mi bu? 1.5 tonluk gemi gibi astrayla 7 litre yakarım ben bu aracın bu kadar yakması normal mi sence? Kullanmış tecrübe etmiş biri olarak ilerde karşılaşabileceğin sorunları canını sıkacak detayları söylüyoruz atar gider yapıyorsun. Elmayı armutla kıyaslamıyoruz clio taze elmaysa astra,308 yine elma ama olgunlaşmış daha büyük elma çünkü fiyatları senin taze elmanla aynı. Aynı fiyatta olmayan golfle a3 le kıyaslarsak armutla kıyaslamış oluruz anladın mı? Taze elmayı taze elmayla mı kıyaslayalım? Tamam kıyaslayalım. Cliondaki motor muadili polo,ibiza,scala,fabia vs vag b grubu 3 silindir tsi motorlarından daha çok yakıyor. C3,Corsa,208 vs PSA b segment puretech motorlarından daha çok yakıyor. Oldu mu?

Son olarak beğenmediğin 10 yaşında 185.000 kmdeki kronik sorunlu dediğin araç senin 0 km kronik sorunlu aracını her anlamda cebinden çıkarır. 2.000 km de trim sesi gelmeye başladığı zaman 6.000 km de start-stop bozulduğu zaman görürsün kronik sorunu. GARANTİden değiştirirsin bunları nasılsa garantisi var.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.