Şimdi Ara

Clio Grand Tour (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.855
Cevap
17
Favori
398.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: grkz

arkadaşlar bende grand tour 1.5 65 hp aldım birkaç gün içinde teslim alacağım değerlendirmeleriniz bana çok yardımcı oldu tşk.
    görüşlerimi sizlere yazarım

hayırlı olsun allah hatasız kazasız yolculuklar versin
    yeni alan arkadaşlar en azından dış görünüm fotolarını koyarlarsa renkler hakkında daha çok fikir edinilebilir ne de olsa içi hep aynı:)
  • bu arabaya yapılan paspaslar kaplamalarla ilgili ben biraz olumsuz düşünüyorum açıkçası arabanın orjinali kadar hiçbirşey güzel olmuyor ve ben ilerde satarken daha iyi durumda olsun diye şimdi kaplama yaptırmak yerine arabayı ilk günkü haliyle arabaya iyi bakarak temizliğini yaparak kullanmayı tercih ederim oldu yıprandı eskidi satarken yaptırırım güzel bir kaplama öyle satarım alacak kişi kullansın öyle
    benim fikrim böyle ama tabi yaptıran arkadaşlarınki güzel olmuş güle güle kullansınlar
    ama bagajdaki muşamba gerçekten çok kullanışlı oluyor temizlemesi çok kolay oluyor
  • Araca yeniyıl zammı yapılmış 600 tl.Geçen ayki zamla 2.000 tl yi buldu.
    İyi ki kriz var.Mazallah olmasa 2aylık zam 4.000 tl olacak herhalde
  • arabayı 8 nde teslim aldım. renk platin gri .ilk izlenimim benim ihtiyaçlarımı karşılıyor, 65 hp için kaygılıydım deneme sürüşü ve 3 günlük kullanımdan sonra yeterli olduğunu düşünüyorum.Yol bilgisayarı doğru gösteriyorsa bu araba oldukça cimri.
    Ancak cam otomatikleri biraz yavaş çalışıyor gibi.
    Birde sıfır araçlar nasıl kullanılmalı.Bazıları arabayı ilk günlerde yüksek devirlerde kullanmamı söylüyor hantal olmaması içinmiş vs. ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grkz -- 11 Ocak 2009; 1:20:52 >
  • quote:

arabayı 8 nde teslim aldım. renk platin gri .ilk izlenimim benim ihtiyaçlarımı karşılıyor, 65 hp için kaygılıydım deneme sürüşü ve 3 günlük kullanımdan sonra yeterli olduğunu düşünüyorum.Yol bilgisayarı doğru gösteriyorsa bu araba oldukça cimri.
    Birde sıfır araçlar nasıl kullanılmalı.Bazıları arabayı ilk günlerde yüksek devirlerde kullanmamı söylüyor hantal olmaması içinmiş vs. ne dersiniz?

bence doğrusu ilk km lerde arabayı pek zorlamamak lazım en azından motorun parçaları güzelce yağlanana birbiriyle uyumunu sağlayana kadar mesela ilk 1000-3000 km arabayı pek zorlamamak gerekir sonra uzun süreli yolculuklarda bence biraz yavaş yavaş zorlanmalı arabanın motoru ne yapacağını bilsin o heyecanları da tatsın:) ama arabayı alır almaz değil dediğim gibi motor kendine geldikten sonra
    bide önemli olan araba çalışır çalışmaz hemen hareket etmemek lazım motor yağlanana kadar biraz rölantide beklemeli ve özellikle uzun süreli yolculuklardan devirli kullanımlardan sonra yine araba direk kapatılmamalı 2-3 dk rölantide bekletilmeli özellikle turbo beslemeli motorlu arbalarda

• Bende ilk kez dizel kullanıyorum. Aşağıda vereceğim linki tıklayıp okumanızı öneririm bana faydası oldu size de olacaktır.

http://forum.donanimhaber.com/m_22026445/mpage_1/key_/tm.htm

quote:

arabayı 8 nde teslim aldım. renk platin gri .ilk izlenimim benim ihtiyaçlarımı karşılıyor, 65 hp için kaygılıydım deneme sürüşü ve 3 günlük kullanımdan sonra yeterli olduğunu düşünüyorum.Yol bilgisayarı doğru gösteriyorsa bu araba oldukça cimri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuntex -- 11 Ocak 2009; 23:03:29 >

• bugün servise uğramıştım, aracı alırken 10.000 KM dolmadan veya 1 sene dolmadan getirin demişlerdi. 1.5 dci. yeni bir değişiklik olmuş, artık 15.000 kmde bir veya 1 senede bir bakıma götürülecekmiş.
  • çok teşekkür ederim.
    ilk defa araç alacam.clio g.t. almayı düşünüyorum. dizel 1.5 dci 65 hp. bilgilendirdiğiniz için tşk ederim. yakıt tüketimi konusunda endişem var. ayrıca bayii 31.000 tl diyor. fiyat nasıl sizce. kasko için de 1000 tl fiyat verdiler.sizce fiyatlar uygunmu? ayrıca ekstra hediyeler yok. cevabınızı bekliyorum. teşekkürler.
  • "kuntex" arkadaşımız 29.000 TLye almıştı. 1.5dci still pakitlisini. bence 31.000 TL fazla. onu 30.000 TL'ye alırsınız bence. iyi pazarlık yapmak gerekiyor.
  • Bu bilgiler çok yararlı oldu, teşekkür ederim..

quote:

Orjinalden alıntı: kuntex

Bende ilk kez dizel kullanıyorum. Aşağıda vereceğim linki tıklayıp okumanızı öneririm bana faydası oldu size de olacaktır.

http://forum.donanimhaber.com/m_22026445/mpage_1/key_/tm.htm

quote:

• teşekkür ederim cevabınız için. forumda okudum gerçi ama aracın kilosu biraz fazla geldi bana. 65 hp bu kiloda düşündürüyor.uzun yolda nasıl acaba? uzun yol performansı için yardımcı olur musunuz? çok yakıyormu?
  • çok yakmıyor. uzun yolda 4 lt ile 4.5 lt arasında yakıyor 100 km'de. benim kullanımımda bu şekilde. 65 beygir yetiyor yetmesine de birçok kişiye de yeterli gelmeyebilir. gönül ister ki 80 beygir olsun 85 olsun hatta 105 dci olsun. ama bu paraya bu kadar ne yapalım...
  • aracım 9.000 km civarında. servise gittim 15.000'de değişiyor artık o zaman getir dediler. ama ben ilk yağ değişimi olduğu için 10.000 dolmadan bu işlemi yaptırmak istiyorum.
  • Osman kardeş 29 yazmış 29 300 aldım.Hangi şehirdesiniz gelebilecekseniz benim aldığım bayiden fiyat alırım isterseniz.Ben kaskoya 450ytl ödedim ama %40 hasarsızlık indirimim vardı.
    Yakıt konusu benide düşündürüyordu.Aracı alalı bugün 1 ay oldu 1025 km de yakıt ortalamam 100km de 5,3 - 5,5 lt şehir içi yada başka bir deyişle 1lt ile 18,8km gidiyor kaldıki 6000 den sonra motor randıman verir diye kitapçığında yazıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: murat0161

çok teşekkür ederim.
    ilk defa araç alacam.clio g.t. almayı düşünüyorum. dizel 1.5 dci 65 hp. bilgilendirdiğiniz için tşk ederim. yakıt tüketimi konusunda endişem var. ayrıca bayii 31.000 tl diyor. fiyat nasıl sizce. kasko için de 1000 tl fiyat verdiler.sizce fiyatlar uygunmu? ayrıca ekstra hediyeler yok. cevabınızı bekliyorum. teşekkürler.

• Arkadaşlar eurodizel olarak hangi marka kullanıyorsunuz?
    Ben Petrol ofisi, Bp ve Total'i denedim.
    Sıralamam 1- Total (Firmada (renault)öneriyor başka markadan sonra kullanmaya başlarsanız farkı çok daha iyi görürsünüz.Resmi dairede çalıştığım için aynı yolu aynı saatte geçen bir insanım aldığım andan itibaren yol bilgisayarı da benimle aynı fikirde anında 100 km de 5,6 dan 5,3 leri gördü.Aynı ortalama ile de devam ediyor.)
    2- Petrol ofisi ( Total kadar değil ama fena değil)
    3- BP (97 oktan benzininden inanılmaz memnundum.Ama benzini ne kadar iyiyse eurodizeli de o kadar kötü)

Eminim bazı arkadaşlar opet diyecektir. Kısmetmi diyelim şans mı 2 arkadaşımın farklı bayilerde farklı tarihlerde aldıkları eurodizelde su çıktı.Daha 2 ay önce birinin ki oldu aracı ikisinin de Ford tu ve opet ten alınca motor güvencesi vardı.Masraflarını Ford karşıladı ama ne su çıksın ne firma karşılasın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuntex -- 17 Ocak 2009; 0:14:03 >

• umarım böyle birşey bizim başımıza da gelmez. ben de genelde shell, total, bunları bulamazsam da opet'ten alıyorum.
  • MERHABALAR ARKADAŞLAR BENDE EN SONUNDA KAVUŞTUM GRAND TOUR 1.2' ME. İYİKİ BU ARACI ALMIŞIM HERHALDE BU KADAR İÇİME SİNEBİLİRDİ ALDIĞIM ARAÇ. BURADA (KÜTAHYADA) 3. ALANIM ARACI DİĞERLERİ BEYAZ. AMA ŞUNU GÖRDÜM BİR ARACI RENK BU KADAR DEĞİŞTİRİR. HER RENK MUTLAKA ÇOK GÜZELDİR AMA BANA PLATİN GRİ ÇOK UYMUŞ GELDİ. ARAÇ ÇEKMEZ DİYENLERE İNAT BURSADAN GELİRKEN YOKUŞLARDA 5 VİTES ALTINA DÜŞMEDEN RAHAT GELDİ. BENCE RENAULTUN EN ÇOK TUTULAN ARAÇLARINDAN BİRİ OLMAYA ŞİMDİDEN ADAY (TABİ BULUNURSA ÇÜNKÜ PİYASADA ÇOK YOK DAHA ÇOK YABANCI ÜLKEYE GİDİYOR). HERKESE TEKRAR HAYIRLI UĞURLU OLSUN. ALLAH KAZA BELA VERMESİN.
    AYRICA ARKADAŞLARDAN YARDIM İSTİYORUM: RESİM EKLERKEN NASIL YAPIYORSUNUZ. BİR TÜRLÜ OLMADI HERHALDE EKSİK BİRŞEY YAPIYORUM. YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.
  • Herkese slm,

Bu sene hayırlısıya br araba almaya karar verdim. Yaklaşık 4 senedir Citroen saxo kullanıyorum. Yeni araba da ilk tercihim kesinlikle büyük bir araba. Arabayı daha çok şehriçi kulllancağım. Yılda 3 defayı geçmeyecek şekilde de şehirler arası. Clio Grand Tour ve 207 Outdoor ilgimi çeken araçlar. Hatta öncelikli tercihimdi. Ancak 207 outdoor hem fiyat hem diesel özelliği sebebiyle Clo'dan önce geliyordu. Aracı internet sitesinde nceledikten sonra bayide görmeye ve test sürüşü yapmaya gittim. Ellerinde test sürüşü için araç yoktu. Önemli değil sineye çektim:) Ancak internette incelediğim araç panaromik tavanlıydı. Zaten her iki aracı ilk tercih etme sebebimde buydu yani öncelik Panaromik Tavan. Araçlar çok klasik kimse alınmasın baba arabası ama panaromik tavan daha bir sportif gösteriyor araçları. Fakat 207 outdoor panaromik tavanlı seçeneği Türkiye'ye gelmiyor. Çok üzüldüm ve Clio Grand Tour'u görmeye gittim. İki aracı görünüş olarak kıyaslarsam CLio kesinlikle daha ferah görünüyor. Teşhirde aracın en katkısız düz bir modeli vardı ve fiyatı 29.190tl gibi birşeydi. Satış sorumlusu bayan bana 1.5 Diesel Panaromik Tavan ve 1.4 Benzinli Teknoloji PAketli Panaromik Tavan fiyat alternatiflerini sununca biraz hayal kırıklığına uğradım. Şimdi özellikleri ve ifyatlarıyla ilgili tüm detyaları sizinle paylaşıyorum.

1.5 dCi 80 bg ELTAV Dynamique 35.600
    1.4 16V ELTAV Dynamique 34.500

Fiyatlar için indirim yapamayacaklarını söylediler.

Şimdi diesel ve benzinli arasında kasko ücreti gibi düşük bir ücret var. Aracı şehirde kısa mesafe kullancağım. Ev - iş - market mesafesi. Ancak yılda 3 defayı geçmeyecek şekilde de uzun yol yapacağım. Karar veremiyorum. Panaromik tavan özelliği de çok güzel açıkcası vazgeçmek de istemiyorum.

Öneri ve deneyimlerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.

Herkese hayırlı sürüşler, arabalarınız kazasız belasız hayırlı olsun.

• aracımın dün ilk yağ değişimini yaptırdım. 9.000 kilometredeydi. 237 TL tuttu.
  • Bu fiyata neler dahil? Yağ 4,5 - 5 litre, yağ filitresi, hava filitresi başka ?? Borlu şu nano teknolojili katkı maddesi koydun mu? Servis ne diyor? Bunu kullananınız var mı? Perfonmansa ve yakıta bir faydası oldu mu???
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.