yol bilgisyarinda ki yakit tuketim degerlerini ( ortalama vs) sifirlamak istiyorum ama bi turlu bulamadim. bilen varsa yardimci olabilirmi
quote:
Orijinalden alıntı: customs
yol bilgisyarinda ki yakit tuketim degerlerini ( ortalama vs) sifirlamak istiyorum ama bi turlu bulamadim. bilen varsa yardimci olabilirmi
değerlere baktığın 2 adet tuştan hergangibirine sıfırlanana kadar basılı tut yeter
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: srkncglr
değerlere baktığın 2 adet tuştan hergangibirine sıfırlanana kadar basılı tut yeter
tesekkurler, sabah sıfırladım ayarları.
arkadaşlar lpg taktıran var mı? tüpün deposunu nereye koydurdunuz. yakıt değerleri nasıl? benim aracım 1.4 yaklaşık 6500 km den beri ortalama yakıtım 7.7
ARKADAŞLAR MERHABA, BUGÜN 2012 CLİO GRANDTOUR 1,5 DCI 90BG N&D'İ İLK BAKIMINA GÖTÜRDÜM: MOTOR YAĞI,YAĞ FİLTRESİ,HAVA FİLTRESİ VE POLEN FİLTRESİNE 363 TL ÖDEDİM.
quote:
Orijinalden alıntı: MUSTAFA__09
ARKADAŞLAR MERHABA, BUGÜN 2012 CLİO GRANDTOUR 1,5 DCI 90BG N&D'İ İLK BAKIMINA GÖTÜRDÜM: MOTOR YAĞI,YAĞ FİLTRESİ,HAVA FİLTRESİ VE POLEN FİLTRESİNE 363 TL ÖDEDİM.
hocam hayırlı olsun bakımı hangi serviste yaptırdınız. 20.000 km yi doldurup mu yaptırdınız yoksa yıl mı doldu. Bakımdan sonra motor ses ve çekişinde bir değişiklik gözlemlediniz mi? Saygılar.
DİYARBAKIR ÖZKILIÇ RENAULT SERVİSİ YAPTI.MOTOR SESİNDE BİR FARKLILIK YOK,ZATEN ARABA 6705 KM'DE BAKIMA GİRDİ.
arkadaşlar aracı yeni aldım, cam sileceklerini değiştiricem, hangi marka daha iyidir acaba. Birde detaylı bakım yaptırmak istiyorum. bunun için sonax iyi bi adresmidir fiyat-kalite bakımından..
arkadaşlar slm. grandtour almak istiyorum. ancak öyle çok maddi imkanlara da sahip değilim. dizel otantik yeter diye düşünüyorum. sahibinden de incelediğim kadarıyla fiyatlar ( özellikle düşük km. li olanlar) yüksek gibi duruyor. bu araçların ortalama fiyatları nedir.ve satmayı düşünen arkadaş varsa haber edebilirse sevinirim. saygılar
Forumdaşlar selamlar. Bu araçların sahibinden.com vb. satış sitelerinde fiyatları km leri düşük olmasına rağmen 20-25 bin TL. civarlarında geziniyor. Bu ilanların ortak noktası hepsinin motorunun 1.2 olması. Acaba 1.2 motor bu araca yetmiyor da alan kişi daha 20bin km. yi bulmadan satıyor. Genelde fiyat aralığı 20-25bin TL arasında ve 20-35bin km arasındaki araçlar satışta. Nedendir sizce? Biz de eşimle almayı düşünüyoruz da, bu sebeple kararsız kaldık.
quote:
Orijinalden alıntı: karakahin
Forumdaşlar selamlar. Bu araçların sahibinden.com vb. satış sitelerinde fiyatları km leri düşük olmasına rağmen 20-25 bin TL. civarlarında geziniyor. Bu ilanların ortak noktası hepsinin motorunun 1.2 olması. Acaba 1.2 motor bu araca yetmiyor da alan kişi daha 20bin km. yi bulmadan satıyor. Genelde fiyat aralığı 20-25bin TL arasında ve 20-35bin km arasındaki araçlar satışta. Nedendir sizce? Biz de eşimle almayı düşünüyoruz da, bu sebeple kararsız kaldık.
Sanırım araçların fiyatları size uygun gelmiş ve bu yüzden biraz kıllanmışsınız. Zaten 1.2 baz donanım sıfır km fiyatları 29-30 bin civarı idi 25-30 bin km deki araçlar için 25 bin tl civarı fiyatlar bence ne çok ne de az. Ben de şahsıma ilk defa dizel araç aldım. Dizel araçlar aynı veya daha az motor hacmindeki benzinlilerine göre torku yüksek olduğu için sürüşü daha zevkli ve konforlu. Yakıt da benzinliye oranla az olunca haliyle insan fazla km yapıyor. benim alalı 7 ay oldu km 14 bin oldu. ben zamanında 1,0 benzinli (lpg takılı halde) araçta kullandım bi sıkıntı yaşamadım. 1,2 motor benzinli araçla sadece rampalarda yığılma yaşarsınız (özellikle araç doluyken) onun haricinde şehir içinde bence yeterli seviyede seri bir araçtır. Ama nacizane tavsiyem bir kere alın dizel alın.
quote:
quote:
Sanırım araçların fiyatları size uygun gelmiş ve bu yüzden biraz kıllanmışsınız. Zaten 1.2 baz donanım sıfır km fiyatları 29-30 bin civarı idi 25-30 bin km deki araçlar için 25 bin tl civarı fiyatlar bence ne çok ne de az. Ben de şahsıma ilk defa dizel araç aldım. Dizel araçlar aynı veya daha az motor hacmindeki benzinlilerine göre torku yüksek olduğu için sürüşü daha zevkli ve konforlu. Yakıt da benzinliye oranla az olunca haliyle insan fazla km yapıyor. benim alalı 7 ay oldu km 14 bin oldu. ben zamanında 1,0 benzinli (lpg takılı halde) araçta kullandım bi sıkıntı yaşamadım. 1,2 motor benzinli araçla sadece rampalarda yığılma yaşarsınız (özellikle araç doluyken) onun haricinde şehir içinde bence yeterli seviyede seri bir araçtır. Ama nacizane tavsiyem bir kere alın dizel alın.
Evet üstad, çok doğru söylediniz. Hani bu fiyat uygunluğuna karşılık huylanmadım değil desem yalan olur. Bizim ev manisada; manisada kullanılacak, bide arada izmire gidilir. Bundan başka kullanım mekanı olmaz. O sebeple acaba dedim 1.2 motorda klimayı açtılar da baktılar araç çekişten çok düştü bu sebeple km si azken satalım mı diye düşündüler diye düşündüm bende. Sizin dediğiniz gibi 1.2 motorun rampada yığılma yaşayacağını düşünerek 1.5 dizel almayı planlıyoruz bizde. İnşallah gerçekleşir de burdan yazmak nasip olur. Hepinize kazasız belasız yolculuklar.
quote:
quote:
quote:
Evet üstad, çok doğru söylediniz. Hani bu fiyat uygunluğuna karşılık huylanmadım değil desem yalan olur. Bizim ev manisada; manisada kullanılacak, bide arada izmire gidilir. Bundan başka kullanım mekanı olmaz. O sebeple acaba dedim 1.2 motorda klimayı açtılar da baktılar araç çekişten çok düştü bu sebeple km si azken satalım mı diye düşündüler diye düşündüm bende. Sizin dediğiniz gibi 1.2 motorun rampada yığılma yaşayacağını düşünerek 1.5 dizel almayı planlıyoruz bizde. İnşallah gerçekleşir de burdan yazmak nasip olur. Hepinize kazasız belasız yolculuklar.
Bende izmirdeyim. yazın hafta sonları ve tatillerde çok gezilir. O yüzden dizel almak doğru bir seçim olur. Zaten izmir-manisa arası rampa dolu yolda 1,2 motorla bir iki kere git gel yapın deli olursunuz. İnşallah istediğiniz gibi bir araç almak nasip olur.
Arkadaşlar merhaba, Ayda ortalama 500 km yol yapıyorum. Şu an benzinli broadway kullanıyorum. Artık değiştirme vakti geldi. Ancak param dizele yetmiyor. Temiz 1.2 Grandtourlar(cam tavanlı vs.) 27-28 arası satışta. Acaba bu arabayla sıkıntı yaşar mıyım? Hız meraklısı değilim. Ancak yokuşlarda da en sağdan gitmek istemiyorum. 1.2 benzinli motor beni üzer mi? Kullanan arkadaşlar, şu an broadway kullandığımı düşünerek yorum yaparlarsa mutlu olurum.
Kazasız belasız günler, selamlar.
quote:
Orijinalden alıntı: sseker
Arkadaşlar merhaba, Ayda ortalama 500 km yol yapıyorum. Şu an benzinli broadway kullanıyorum. Artık değiştirme vakti geldi. Ancak param dizele yetmiyor. Temiz 1.2 Grandtourlar(cam tavanlı vs.) 27-28 arası satışta. Acaba bu arabayla sıkıntı yaşar mıyım? Hız meraklısı değilim. Ancak yokuşlarda da en sağdan gitmek istemiyorum. 1.2 benzinli motor beni üzer mi? Kullanan arkadaşlar, şu an broadway kullandığımı düşünerek yorum yaparlarsa mutlu olurum.
1) ayda ortalama 1000 km altı , benzinli araba idealdir. 2) kullandığınız broadway , uzun yıllardır sizde büyük ihtimal. 3) dizel aracın torku yüksek - yakıtı düşüktür. ancak , ayda 1000 km üstü dizel kurtarır. yoksa , turbosu - enjektörü - pompası ... derken , astarı yüzünden pahalıya gelir. ayrıca , dizel motor 300 bin lerde rektefe ister. benzinde 600-700 bini görür . 4) 1,2 benzinli motorda 16 valf olduğu için , pek sağ şeritten gitmezsiniz. 5) reno motoru düşürmüş 0,9 lt'ye - ford'un 1,0 lt.si var - citroen 1,2 çıkarmış. sonuçta , 1,2 motorlu bi araç ( bakımları düzgün olduğu sürece ) uzuuun yıllar kullanılabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: yörükpaşa
quote:
Orijinalden alıntı: sseker
1) ayda ortalama 1000 km altı , benzinli araba idealdir. 2) kullandığınız broadway , uzun yıllardır sizde büyük ihtimal. 3) dizel aracın torku yüksek - yakıtı düşüktür. ancak , ayda 1000 km üstü dizel kurtarır. yoksa , turbosu - enjektörü - pompası ... derken , astarı yüzünden pahalıya gelir. ayrıca , dizel motor 300 bin lerde rektefe ister. benzinde 600-700 bini görür . 4) 1,2 benzinli motorda 16 valf olduğu için , pek sağ şeritten gitmezsiniz. 5) reno motoru düşürmüş 0,9 lt'ye - ford'un 1,0 lt.si var - citroen 1,2 çıkarmış. sonuçta , 1,2 motorlu bi araç ( bakımları düzgün olduğu sürece ) uzuuun yıllar kullanılabilir.
Hocam cevap için teşekkürler. Tahmininiz doğru, yaklaşık 15 yıldır broadway bizde. Selamlar.
Merhabalar. Clio G&T Tomtom Edition var bende. Bu TomTom Navigasyonda film izleme imkanı varmı varsa nasıl oluyor? yardımcı olursanız sevinirim.
32'ye sıfır yeni kasa clio sport tourer alınırken bu fiyata bu alınmaz bence.
1.2 kullanıcısıyım 2009'dan beri. Size biraz yardımı olur diye birkaç gözlemimi anlatayım.
Şehir dışında gerçekten az yakıyor. sahibinden.com'daki ilanımda belirttiğim gibi İstanbul-Kaş arasını neredeyse bir depo ile gittim. Klima açık, bavullarla doluydu araba.
Eğer çok hız tutkunu değilseniz, 110-140 km arasında gayet iyi performans alabilirsiniz. Yokuşta yığılma yorumu fazla önyargılı. Eğer devrini de aldıysa, 100'ün üzerinde, rampalarda 5. viteste istediğiniz gibi sol şeride yapışabilirsiniz. (bilenler biliranadolu yakasında e-5'den 1. köprü için çamlıcaya ayrıldığınızda uzun bir yokuşu tırmanırsınız. köprüyü geçtikten sonra da m.köy'e kadar bir tırmanış vardır. deviri alınca sol şeritte rahatlıkla gidersiniz.) Hiç merak etmeyin derim. Eğer yeterince hızlanmadıysanız 4. vites performanısıyla devam edersiniz. İşin özü uzun yolda performansına güvendim, hiç de yanıltmadı beni. Gürültüden ailecek hiç şikayet etmedik. Bana göre gayet gürültüsüz bir araba.
Araç ağırlığı bir taraftan araba yol tutuşu ve güvenlik için iyi. Ağırlığın dezavantajı şehir içi tüketimi artırması. Durk kalk tüketimi artırıyor, şehir dışındaki ekonomiklik, şehir içinde yok. Buna rağmen 7,3 gibi bir ortalaması var. Fena sayılmaz diyelim.
Küçük ayrıntı ama birçok iyi arabada yok. otomatik kapanan farlar baya rahatlatıyor insanı:)farı açık unutma derdi yok.
Ne diye alınır bu araba: eğer işiniz gereği taşınacak şeyler oluyorsa, aileniz kalabalıksa, arada sırada ya da sık sık uzun yola çıkıyorsanız, çok otomatik arabanın ıvır zıvır beyin dertleri yüzünden sık sık servise gitmek istemiyorsanız, yedek parça için fazla bütçe ayırmak istemiyorsanız, çok vergi ödemek istemiyorsanız gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
Neden alınmaz: Çok fazla dijital ve konfor ayrıntısı istiyorsanız, şehir içinde de 4-5 küsür yakıt tüketimi olsun, uzun yolda da 200'ün altına düşmem diyorsanız tabii ki alınmaz.
Ben niye satıyorum, eşimin de kullanması için otomatik ve yine büyük bir araba almalıyım artık.