Şimdi Ara

Clio Grand Tour (79. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.855
Cevap
17
Favori
398.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: taytayfunfundrsn

1.2 kullanıcısıyım 2009'dan beri. Size biraz yardımı olur diye birkaç gözlemimi anlatayım.

Şehir dışında gerçekten az yakıyor. sahibinden.com'daki ilanımda belirttiğim gibi İstanbul-Kaş arasını neredeyse bir depo ile gittim. Klima açık, bavullarla doluydu araba.

Eğer çok hız tutkunu değilseniz, 110-140 km arasında gayet iyi performans alabilirsiniz. Yokuşta yığılma yorumu fazla önyargılı. Eğer devrini de aldıysa, 100'ün üzerinde, rampalarda 5. viteste istediğiniz gibi sol şeride yapışabilirsiniz. (bilenler biliranadolu yakasında e-5'den 1. köprü için çamlıcaya ayrıldığınızda uzun bir yokuşu tırmanırsınız. köprüyü geçtikten sonra da m.köy'e kadar bir tırmanış vardır. deviri alınca sol şeritte rahatlıkla gidersiniz.) Hiç merak etmeyin derim. Eğer yeterince hızlanmadıysanız 4. vites performanısıyla devam edersiniz. İşin özü uzun yolda performansına güvendim, hiç de yanıltmadı beni. Gürültüden ailecek hiç şikayet etmedik. Bana göre gayet gürültüsüz bir araba.

Araç ağırlığı bir taraftan araba yol tutuşu ve güvenlik için iyi. Ağırlığın dezavantajı şehir içi tüketimi artırması. Durk kalk tüketimi artırıyor, şehir dışındaki ekonomiklik, şehir içinde yok. Buna rağmen 7,3 gibi bir ortalaması var. Fena sayılmaz diyelim.

Küçük ayrıntı ama birçok iyi arabada yok. otomatik kapanan farlar baya rahatlatıyor insanı:)farı açık unutma derdi yok.

Ne diye alınır bu araba: eğer işiniz gereği taşınacak şeyler oluyorsa, aileniz kalabalıksa, arada sırada ya da sık sık uzun yola çıkıyorsanız, çok otomatik arabanın ıvır zıvır beyin dertleri yüzünden sık sık servise gitmek istemiyorsanız, yedek parça için fazla bütçe ayırmak istemiyorsanız, çok vergi ödemek istemiyorsanız gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

Neden alınmaz: Çok fazla dijital ve konfor ayrıntısı istiyorsanız, şehir içinde de 4-5 küsür yakıt tüketimi olsun, uzun yolda da 200'ün altına düşmem diyorsanız tabii ki alınmaz.

Ben niye satıyorum, eşimin de kullanması için otomatik ve yine büyük bir araba almalıyım artık.

Değerli yorumlarınız için teşekkürler, selamlar.

• 2010 yilinda sifir olarak aldigim honda jazz fun modeli bir aracim var.. Yaklasik sehir disinda 5 lt sehir icinde ise 6.5 litre yakiyor.. Ayda en az 1500 km yol yaparim zaten arabam su anda 50000 i devirdi.. Bu gun bir arkadasimda clio grand tour gordum cam tavanli felan .. Sehir icin de 1000 km gordugunu soyledi.. Acaba kendi arabami satsam bu arabadan alsam memnun kalirmiyim? Benim arabanin 2 eli 30-32 felan ediyor galiba.. Bu fiyatlara da 2010-2011 az kilometreli bu arabadan bulabilirmiyim? Hb almak istemiyorum cunku bagaj ihtiyacimiz oluyor.. Ufak bir kizim var cunku.. Amacim honda jazz daki konforu yakalamak ve daha az paraya daha fazla km yapmak.. Ama attigim tas urkuttugum kusa degermi? Ya da bu araba yerine sunu al diyebileceginiz baska bir model varmi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar slm. yavaş yavaş rta clio dan grand tour clio ya geçiş yapmak üzereyim.2001 rta olan aracımdan yakıt ve bagaj haricinde çok memnundum. ihtiyaçlar doğrultusunda grand tour da karar kıldım. bu karar da grand tour ile ilgili yorumların etkisi oldu da diyebilirim. 25000 civarında bir araç buldum. 60 bin km. de. bakalım yorumlardaki olumlu yönlerini görebilecekmiyim. aldığımda ve kullanmaya başladığımda yorumlarımı burdan paylaşırım. slm. lar.
  • Yukarıdaki yorumumda belirtmiştim, sattığım araç:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-ekonomik-ve-buyuk-secim-117875707/detay

ilgilenen olursa bana ilandaki numaradan ulaşılabilir. Tek sorunu maalesef İstanbul otoparklarında ve caddede elinizde olmayan sebeplerle oluşan çiziklerdir.
  • merhaba arkadaşlar
    hyundai getz aracımı ailemiz büyüdüğünden dolayı sattım internette gezinirken bu aracı gördüm eşimde çok beğendi. bundan önceki aracım benzinliydi 2,5 yılda 18000 km yapmışım fakat dizel araçların benzinliye oranla daha tasarruflu oldukları için dizel almayı düşünüyorum hem dizel alırsam daha çok gezerim gibime geliyo. düşük km li 1,5 extrem edition ve n&d paketlerine bakıyorum 32000-37000 tl arası fiyatlar bu aracı kullanan arkadaşlar kısa olarak aracın artı ve eksi özelliklerinden bahsedebilirmisiniz teşekkürler..
    ps: kısmet olursa alacağım aracı 5-6 sene kullanmayı düşünüyorum
  • hocam 37000 bine kadar çıkabiliyorsan bence az daha zorla, sıfırını al.
    clio sport tourer. bir dene derim ben.
  • evet arkadaşlar.küçük clio dan büyük clio ya 16 nisan itibarıyla geçmiş bulunuyorum. inş. hakkımızda hayırlısı olur.25500 e gt.dizel 70bg.2010 ilk sahibinden kaza boyası olmayan 67 binde aracımı aldım. hafta sonunu bekliyorum. iyi bir incelemek için. bu arada 2001 clio rta aracım da araç fazlalığından satılıktır. ilgilenenlere duyrulur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ttfvol

merhaba arkadaşlar
    hyundai getz aracımı ailemiz büyüdüğünden dolayı sattım internette gezinirken bu aracı gördüm eşimde çok beğendi. bundan önceki aracım benzinliydi 2,5 yılda 18000 km yapmışım fakat dizel araçların benzinliye oranla daha tasarruflu oldukları için dizel almayı düşünüyorum hem dizel alırsam daha çok gezerim gibime geliyo. düşük km li 1,5 extrem edition ve n&d paketlerine bakıyorum 32000-37000 tl arası fiyatlar bu aracı kullanan arkadaşlar kısa olarak aracın artı ve eksi özelliklerinden bahsedebilirmisiniz teşekkürler..
    ps: kısmet olursa alacağım aracı 5-6 sene kullanmayı düşünüyorum

0.9 icon sport tourer bakım derim ben bi kasa yeni donanımlar güzel kasa yeni oldugu için 2-3 sene kolay kolay da eskimez. karar sizin yine de.

• quote:

Orijinalden alıntı: sseker

hocam 37000 bine kadar çıkabiliyorsan bence az daha zorla, sıfırını al.

o fiyatlara çıkamam düşük km li dizellerin fiyatları o aralıkda olduğunu belirtmek için yazmıştım maksimum 33000 TL gibi bir rakama işi bitirmeye çalışıcam.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sseker

hocam 37000 bine kadar çıkabiliyorsan bence az daha zorla, sıfırını al.

o fiyatlara çıkamam düşük km li dizellerin fiyatları o aralıkda olduğunu belirtmek için yazmıştım maksimum 33000 TL gibi bir rakama işi bitirmeye çalışıcam.

hayırlısı olsun, şimdiden güle güle kullanın.
  • arkadaşlar slm. aracı aldıktan sonra ilk hafta sonumda biraz yol alıp inceleme fırsatı buldum.
    grand tour umu.öncelikle eski aracım olan clio 2 hb rta ile karşılaştırmak istiyorum. eski aracımdan boyut olarak tabiki gayet iri bir araç.ön tarafta şöför ve yolcu çok rahat arka tarafta diz mesafesi ve baş mesafesi gayet iyi.rta yı satmam daki en önemli kriter olan bagaj gayet kullanışlı ve büyük.yakıtı da cabası tabiki.bunlar artı olan yönleriydi.eksileri : lastiklerden midir bilmiyorum bana tok bir araç havası vermedi.arkanın sw tarzı olmasına bağladım ben onu.benzinli araçtan inip dizel bir araca binmemden olsa gerek daha bir sessiz ve konfor beklerken bu sessizliği bulamadım. motor sesine alışmam zaman alacak.ayrıca boy ben de 1,65 gibi. ideal sürüş pozisyonunu yakalayamadım.gaz ve debriyaja göre koltuğumu ayarladığımda firen pedalının çok yukarda kalması benim freni bulmakta zorlanmama sebep oldu:)hele hele arka görüş. tamamen kör olduğum izlenimini ben de uyandırdı.( tabi rta at arabası gibiydi:) nereye dönsen aynaya bile bakmadan orayı görüyordun)arka cam beklediğimden daha küçük.
    sanırım bu eksi olarak gördüklerim benim araca ısınmam ve alışmam ile çoğunluğu ortadan kalkacaktır.saygılar.

ayrıca bilen arkadaşlara da bir sorum var. bu aracın çocuk kilidini nasıl devreye alıyoruz. benimkinde kilide bastığımda dışardan açılmıyor ama içerden açılıyor. ben ikisinin de açılmamasını istiyorum. ayrıca hızlandıktan kısa süre sonra kendisinin kitlemesi gerekiyor. kilitlendi diye ses var ama dışarıyı denemedim içerden hemen açılıyor. yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akorkut72 -- 22 Nisan 2013; 10:08:19 >

• Clio Grand Tour 1.5 night&day kullanıcısıyım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihto -- 21 Aralık 2020; 9:14:3 >
  • 90 Beygir Night & Day 2012 model şu an 6 binde Ankarada yaşıyorum. Şehir içi ortalaması 5.7'nin altına hiç düşmedi. Fabrika verilerinde 4.9 yazıyordu...
  • Herkese merhaba, arkadaşlar ben de dün itibariyle clio gt ailesine giriş yaptım. Authentique 2010 1.5 dizel modelini 50000 de ve 27000 tl ye aldım. Direkt servisten aldım, sizce nasıl yorumlarınızı bekliyorum. Ayrıca arabayla ilgili, kullanımıyla ilgili tavsiyelerinizi de bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: oktay206

Herkese merhaba, arkadaşlar ben de dün itibariyle clio gt ailesine giriş yaptım. Authentique 2010 1.5 dizel modelini 50000 de ve 27000 tl ye aldım. Direkt servisten aldım, sizce nasıl yorumlarınızı bekliyorum. Ayrıca arabayla ilgili, kullanımıyla ilgili tavsiyelerinizi de bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...

öncelikle hayırlı olsun.bende 3 hafta kadar önce aldım.25500 civarında bir fiyata.67000 km.de garantisi devam ediyor.temiz kullanılmış, kazası boyası değişeni yok. genişce bir aileyseniz ve bagaj ihtiyacınız oluyorsa bence en ideal araç.
    tekrar hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin.
  • arkadaşlar slm. bizim araçlarda yol bilgisayarında ( bende 2010 1,5 dci. auth ) türkçe karakter yok. daha doğrusu hiç yazı yok. şöyle ki hani geçilen km. veya ortalama yada kalan km. vs. gibi açıklayıcı cümleler benim ekranda yok.sizlerin ekranınızda var mı? benim aracın auth. olmasından mı kaynaklanıyor bu acaba?
    saygılar

( bu bölümün 8. sayfasından alıntılamaya çalıştım )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akorkut72 -- 15 Mayıs 2013; 11:54:52 >

• 2011 yılında aldığım platin gri Clio Grandtour aracımı kredi ile almış olduğum için satmak istiyorum. Araçta değişen yok. Ön ve arka tamponda darbeye bağlı çizikler var. Önümüzdeki hafta serviste boyanacak inşallah.

Onaylanınca, ilanıma buradan ulaşabilirsiniz.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-ilk-sahibinden-uygun-fiyatli-20-yil-ozel-serisi-clio-grandtour-125171300/detay/

EDIT : Fiyat 32.999 TL olarak yazdım. Elbette pazarlık vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demetem -- 16 Mayıs 2013; 8:58:54 >

• pek rağbet yok sanırım buralara:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: akorkut72

pek rağbet yok sanırım buralara:)

az kaldı taktım kafaya bu araçtan alıcam inşallah eşimde çok beğendi illa bu olsun diyor aldığım zaman şenlendiririm buraları araştırmalara devam
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: akorkut72

pek rağbet yok sanırım buralara:)

az kaldı taktım kafaya bu araçtan alıcam inşallah eşimde çok beğendi illa bu olsun diyor aldığım zaman şenlendiririm buraları araştırmalara devam

dostum bekliyoruz hala gelmedin::)

• 
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.