Aracım Clio II 1.2 16v ve lpg'ye dönüştürmek istiyorum. Aslında benzin tüketimi gayet iyi fakat uzun mesafe yaptığım için (günde ort. 60 km) dönüştürmek istiyorum. Sizce böyle küçük hacimli motorlara tüp taktırmak uygun olur mu, çevremden duyduğum kadarıyla arabanın performansında düşüşler yaşanabiliyormuş. Önerilerinizi bekliyorum
www.cevreotogaz.com.tr arayın görüşelim
(2a-lpg.com dan ) ankarada size en yakın servisin adresini bulabilirsiniz Ankara bu konuda süper
Benzinde ne kadar yakıyor sayısal bir değer verseniz daha iyi olur... 1,2 HB modeli olması lazım.Km bilgilerini verirseniz...
Nedir anlamadım! Soru beni de ilgilendiriyor. Ben de mi sizi arıyıcam? :) Cevabınız nedir?
Aynı araca bende sahibim ve LPG ye geçmeyi düşünüyorum.. Açıklayıcı bilgi verilse daha ii olurdu..
BİLADER BU FORUMA GÜNLÜK BAKAN BİRİ OLARAK FİKRİMİ SÖYLEMEK İSTİYORUM:OLUR LPG PERFORMANSINI ETKİLER ETKİLEMEZ DİYEN YALAN SÖYLER HER ARAÇTA ETKİLİYO AMA BENCE SİZİNKİ GİBİ BİR ARAÇTA BİRAZ DAHA BELİRGİN OLABİLİR.YAKITTA TASARRUF EDERSİN AMA NE KADAR TASARRUF EDECEĞİNİZ LPG YE NE KADAR ZAM GELECEĞİNE BAĞLI.SİZ KARAR VERDİYSENİZ LPG YE GEÇMEYE MARKA ARAMANIN YANINDA BULUNDUĞUNUZ İLİN EN İYİ USTASINI ARAMAYA ÇALIŞIN DERİM.SELAMLAR...
quote:
Orjinalden alıntı: SolidMan
Aynı araca bende sahibim ve LPG ye geçmeyi düşünüyorum.. Açıklayıcı bilgi verilse daha ii olurdu..
ben 2005 1.2 aracıma tüp taktırıp taktırmama konusunda çok tereddütte kaldım. herkes birşeyler diyor. araba çekmez, yakıtı aynıya gelir..vs sonunda kararımı verdim 1390 a lavoto simit tüp taktırdım denizlide. ilk hesaplamalarıma göre denizli-didim arası ş.dışı klima açık ortalama 110 km hızla 17 kuruş civarı yaktı. lpg 2.32 den. sanırım 1000 km sonra yeniden bir ayar yapılıyormuş. o zaman yakıt daha da düşer deniliyor. benzinde iken km de 23-24 kuruş civarı yakıyordu ş.dışı. aracımın çekişinde denildiği gibi bir kayıp hissetmedim. düşünenlere tavsiye ederim. özellikle 100 km hızı aşmadan kullanımda yukarıda arkadaşın yazdığı gibi 13 kuruş civarına düşer. bu da süper... ancak tüp taktırdığımda çıkan tek sorun. aracımın kendini benzinde gittiğini sanıp benzin ibresinin düşmesi. bunuda şu şekilde aşabiliyoruz. ya 5-10 tl lik benzin alarak gerçek benzin miktarını görebiliyoruz yada gösterge testi yaptırarak. gösterge testini tavsiye ederim :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme