Youtube' da tamir evi recep usta diye bir kanal var, yarı otomatik şanzımanlar ile video çektikleri olmuştu. Eğer İstanbul'daysanız bir şansınızı deneyebilirsiniz. |
Clio III sahipleri ve sevenleri bilgi paylaşım platformu (574. sayfa)
-
-
Arkaşlar merhaba, Clio 3 1.2 benzinli
Araç yolda giderken bir anda arıza ışığı yanıyor. Araç stop ettirip çalıştırdığımda ışık sönüyor. Ama sonra belli süre sonra yine yanıyor. Bazen hiç yanmıyor. Anahtar işareti ve elektronik arıza ışığı yanıyor. Araç 2500 deviri geçmiyor.
Alternatör , akü , yağ değişimi her şey tam. Böyle bir sorun yaşayan çözüm bulan yada çözüm için fikri olan var mı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar bu aracı otomatik (A) da kullanmalı yoksa, manuel olarak mı kullanmalıyız. Vites değişmelerinde baya titriyor, ışıkta durunca kalkarken istop ediyor, yokuşta viteste karasız kalıyor 1'den 2'ye 2'den bire geçiyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Merhaba 2012 Clio 3 Grand Tour Night&Day paket bir aracım var yaklaşık olarak 3 yıldır kullanıyorum. Bu 3 yıl içerisinde 3 defe ön disk değiştirdim sırasıyla MGA-BOSCH son olarak ferodo marka diskler aldım 2 defa da değişen diskleri sildirmek durumunda kaldım. Yani toplamda 5 defa diks değiştirmiş oldum. Her disk değişiminden sonra 3 ila 5 bin km arası diskler titreme yapmaya başladı. Ustalara sorduğumda disk kalitesizliğindendir dediler. başka bir sebebi olamazmış. tamam aldığım markalar yan sanai ürünler ama piyasada çoğu kullanıcı bu markaları kullanıyor ve 20 30 bin civarı yol yaptıktan sonra titreme sorunuyla kaşrılaşıyorlar. Eğer bilginiz varsa acaba bu duruma sebep olabilecek başka bir sorun olabilir mi. Tahmininizi benimle paylaşırmısınız rica etsem.
-
Arkadaşlar merhaba,
2012 model 1.2 benzinli Clio aracım var. Bu araç 135.000 km. de. Hiç tüp takılmadi.
1 senedir bir sorun var ama cozemedik.
Araç giderken birden atesleme arıza lambası yanıyor, kızdırma arızası ve sonra boşta iken devri kendi yükseltip düşürüyor rölanti de durmuyor.
Usta bilgisayar ile bağlandığında arızayı emme manifold basınç kapturunde görüyor onu değiştirdik. Ama orjinal.parca bulamadık, orjinali üretimden kalkmış.
3 ay önce bujileri degistirmistik 3 ay arıza yapmadi sonra yine yaptı. Emme manifold basınç kapturunu değiştirdik ama yok yine arıza verdi. Bujileri değiştirdik tekrar yok 5 gün sonra yine arıza verdi
Arıza verince akünün kutup başını sokuyorum, beyin kendisini resetliyor ve devam ediyorum. Suruste hiç bir şey yok. Giderken kızdırma arıza.lambasi yanıyor ve aracı bosa atınca motor devrinkendi kendine yükselip düşüyor.
Sorunu bir türlü bulamiyoruz. Usta bir çok etken olabilir.diyor en son ihtimal verdiği beyin de bir sorun olması ama düşük bir etken diyor.
Böyle bir arıza ile uğraşan var mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X