Hangi Voltaj Regülatörü
Riden RD6006 kullanıyorum memnunum. Mevcut fiyatının ulaşılmaz olmasından dolayı;
48V bataryam ile çeşitli voltajlarda kullanılmak üzere
Dayanıklılık, verimlilik ve uyarlanabilirlik açısından hangisini önerirsiniz?
dc-dc konverter bağlantısı
Ucuz Çin malı dc konverterin bağlantı şemasını anlayamadım.
Kırmızı> V in +(36-72V)
Siyah>V in -
Sarı> Vout +12V
Siyah>Vout -
Daha fazla bileşen yakmak istemiyorum
Bağlantı doğru mudur?
Yardım için teşekkürler.
72V ebike bataryasını verimli şarj etme
e-moped (48v akü) kullanıyordum ve onu 48V solar şarj kontrol cihazıyla şarj ediyordum. Yeni e-mopedim 72V ve Solar MPPT kontrol cihazı bulamadım. (Buck olarak)
Zaten bir Victron Phoenix VE Schuko 24 500 invertörüm var ve önceki projelerden kalan kullanılmış hücrelerden 16S LiFePO4 48V nom yapabilirim.
Emopedimin aküsünü daha az kayıp ve ısıyla şarj etmek istiyorum.
a-victron invertörü ve SMPS şarj cihazıyla> %30 kayıp ve kullanışlı bir yol gibi görünüyor ancak 2 dönüşümle iyi görünmüyor.
b-DC>Dc dönüştürücü BST-900w'nin 120v ve 900w'a gidebildiğini buldum ancak yorumlar sahte olduğunu ve voltaj farkı 5V'tan fazlaysa dalgalanmanın çok fazla olduğunu söylüyor. (https://www.youtube.com/watch?v=GFr1tJsKI9k)
c-başka bir DC-DC dönüştürücü 90V ve 1500W bu daha güçlü görünüyor. Bununla ilgili bir inceleme bulamadım.
d- başka bir çözüm var mı?
Yardım için teşekkürler.
e-moped şarj cihazı
6 akülü 72v nominal (72v 30Ah 24s5p LiFePO4) aküyü; üzerinde 72v 24Ah yazan şarj cihazı ile şarj ediyorum.
Batarya önerilen şarj akımı 0.2C (6A) resimdeki şarj cihazı 2.4A (184watt) ile şarj ediyor. (Genelde 84.* v duruyor paralel hücrelerden biri high voltage cutoff dan dolayı BMS deki FET kapatıyor.)
1-6 amperde şarj eden SMPS var mı? Bununla tam şarj 12-13 saat sürüyor.
2-AC tarafta 229w DC de 184watt ölçüyorum. Verimlilik %80.3. Daha verimli bir şarj yöntemi veya cihaz var mı?
3-24v akülerim de var.(ev powerwall ım) Boost converter ile şarj etmek balans açısından daha mı iyi olur [balansı 3.3 te başlatıyorum]
4-72v aküleri şarj eden solar şarj kontrolcü var mı?
Yazıcı anakartı komponent sökme.
Bir süredir tüketici elektroniği kartlarından parça söküp/değiştirmekteyim.
Sarı PCB li 30/40 yıllık kartlardan THT komponentleri tereyağından çeker gibi çıkarırken
alttaki resimdeki 2011 üretimi HP inkjet yazıcının kartını neredeyse penseyle asıldım. (ve çıkmadı headerlar kopuyor)
(iki adet HP inkjet yzıcı kartını söktüm ikisinde de sonuç aynı)
Başka konu açmıştım acaba havya ucum eskidi mi diye?
Farklı kartta çalıştım ve sorun olmadığını gördüm.
Havya ucunu/sıcaklığı/lehim telini/kalınlığı değiştirdim sonuç aynı.
a-Acaba üzerinde bir çeşit kaplama mı var?
b-Farklı bir ısıl/fiziksel işlem mi gerekiyor?
Solar Şarjlı Lityum Pilli LED'i Dim Etme
Resimdeki LED'i karanlık olan koridoru aydınlatmak için kullanıyorum. Pili kısa gidiyor. Led parlaklığını azaltığ şarj ömrünü uzatmak için
a-Sadece direnç ekleyerek yapabilir miyim? ölçmedim ama 0.2W yazıyor 0,2w/3,7=0,05A görünüyor.
b-PWM motor kontroller için DIY veya hazır 2A lik olanlar var(Çoğu Vmin 3,5V olduğu için verim alabilir miyim bilmiyorum.)
c-??????
Merak edenler için
0.55w solar panelli (5V@0,11A), 450mAh 18650 lityum pilli, PIR sensörlü, 3 modlu, ABS kasalı Led.
Artıları: fiyat, arkasındaki tek viayı açık modifiye edebilirsiniz, içi gayat geniş büyük pil veya şarj portu ekleyebilirsiniz, lityum pilli, PIR sensörü iyi çalışıyor. Eksileri; pili ne yazık ki kutuda yazdığı gibi 1200mAh değil 465mAh ölçtüm, Difüzrü yok ışık aşağı yönlü de olsa güzel dağılmıyor, IP65 yazılmış ama herhangi bir yalıtım yok, ışık sıcaklığı/şiddeti/PIR sensör hassaslığı ayarlanmıyor.0.55w solar panelli, 450mAh 18650 lityum pilli, PIR sensörlü, 3 modlu, ABS kasalı Led. Artıları: fiyat, arkasındaki tek viayı açık modifiye edebilirsiniz, içi gayat geniş büyük pil veya şarj portu ekleyebilirsiniz, lityum pilli, PIR sensörü iyi çalışıyor.
Eksileri; pili ne yazık ki kutuda yazdığı gibi 1200mAh değil 465mAh ölçtüm, Difüzrü yok ışık aşağı yönlü de olsa güzel dağılmıyor, IP65 yazılmış ama herhangi bir yalıtım yok, ışık sıcaklığı/şiddeti/PIR sensör hassaslığı ayarlanmıyor.
Havya Ucu Seçimi
900M-T-2.4D ucunu bir süredir kullanıyorum ve artık ömrünü doldurdu.
Genellikle THT komponentleri söküyorum.
Yenisini almak istediğimde 3 farklı seri var
Silver / Siyah / Bakır. Hangisini daha uzun süre yüksek performansla kullanabilirim.
Yardım için teşekkürler.
Eski ucuz multimetre restorasyon
Bir şekilde elime geçen multimetrenin içini açtım. DT-830B Fason markalar yazılıyor üzerine için açtığım East üretimi. Buzzer yok.
a-Daha önce 3 tane kullandım hiçbirinde sigorta yoktu. Bunda cam sigorta var.
b-Çoğu bileşen THT olduğu için tamiri daha kolay görünüyor.
c-Arka kapakta EMF koruması var. Yayla Common Ground Negatif gibi duruyor ama emin değilim.
1-Çalışıp çalışmadığını herhangi bir şekilde anlayabilir miyim? DC güç kaynağına bağladığımda hiç akım çekmiyor.
2-Ekranda hiç hareket yok ve kararmış PCB'den ekrana yumuşak süngerimsi bir parçadan veri gidiyor sanırım. Bunu kontrol edebilir miyim?
3-Ekranın üstünde plastik karamış ama altındaki gri renkteki camda kırık veya renk değişimi yok. Onarılabilir mi?
Ticari kaygım yok sadece hobi olarak uğraşıyorum.
Güncel multimetrelerin de fotoğrafını da ekliyorum.
Yardım edenlere teşekkürler.
Güncel olanlarda çoğu bileşen SMD. Sağ ve soldaki KT tarafından, ortadaki kopya nın da kopyası sanırım. Anakartlar küçülmüş ve sigorta yok.
Lehim Kalemi Temizliği
Yaklaşık bir yıldır kullandığım lehim kaleminde duman çok arttı ve kalemin çeşitli bölümlerinde siyahlıklar arttı?
1-Lehim süngerini belirli bir zaman sonunda mı yoksa rengi değiştiğinde mi değiştiriyorsunuz? Son ayda kalem siyahlaşmasında mı sünger karardı. Diğer tarafını 1 yıldır kullanıyordum. Bu tarafı bir ayda böyle oldu.
2-Kalemi ısıttıktan sonra önce kalan lehimi süngerde çıkarıyorum ve B dahil pastaya batırıyorum bu doğru mudur?
3-Her kullanımdan önce önce pastaya batır > süngerde temizle > yeni lehimi telden al şeklinde kullanıyorum yanlış mı?
4-O gün işim bittikten sonra ucun havayla temasını kesmek için A yı tamamen lehimle kaplayıp öyle bırakıyorum bu da doğru mudur?
5-B veya C yi temizlemem gerekiyor mu?
Yardım için teşekkürler
Trafo Lehim Sökme
Yaklaşık 8 aydır hobi olarak tüketici elektroniği ile uğraşıyorum. Düşük voltajlı DC sistemlerin termal analizini yapıp, çeşitli kartlardan THT ve SMD(bunda başarılı değlim) komponentleri söküp başka projelerimde kullanıyorum.
1-CRT TV besleme bölümünde trafoyu bir türlü çıkaramadım. A, F, J uçlarında ne kadar uğraşsamda (lehim kalemi, sıcak hava, wick) kaynak yapılmış gibi bir parça kalıyor? Bunun da çıkması gerekmiyor mu?
2- A-C / B-D uçları ile
E,G,H,I / F,J uçları kendi içlerinde kısa devre. Bu trafo çalışıyor mu?
Son Giriş: 2 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 6 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 89
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 5.851 (Bu ay: 386)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 14 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware