Şimdi Ara

Eski ucuz multimetre restorasyon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir şekilde elime geçen multimetrenin içini açtım. DT-830B Fason markalar yazılıyor üzerine için açtığım East üretimi. Buzzer yok.

a-Daha önce 3 tane kullandım hiçbirinde sigorta yoktu. Bunda cam sigorta var.

b-Çoğu bileşen THT olduğu için tamiri daha kolay görünüyor.

c-Arka kapakta EMF koruması var. Yayla Common Ground Negatif gibi duruyor ama emin değilim.

1-Çalışıp çalışmadığını herhangi bir şekilde anlayabilir miyim? DC güç kaynağına bağladığımda hiç akım çekmiyor.

2-Ekranda hiç hareket yok ve kararmış PCB'den ekrana yumuşak süngerimsi bir parçadan veri gidiyor sanırım. Bunu kontrol edebilir miyim?

3-Ekranın üstünde plastik karamış ama altındaki gri renkteki camda kırık veya renk değişimi yok. Onarılabilir mi?

Ticari kaygım yok sadece hobi olarak uğraşıyorum.

Güncel multimetrelerin de fotoğrafını da ekliyorum.

Yardım edenlere teşekkürler.

Güncel olanlarda çoğu bileşen SMD. Sağ ve soldaki KT tarafından, ortadaki kopya nın da kopyası sanırım. Anakartlar küçülmüş ve sigorta yok.

• sorun sadece lcd ekranda ise yenisiyle değiştirilme şansı olabilir. bu modeller çoğunlukla benzer parçalar kullanır. lcd ekranda yazan kodla yenisini yada bacaklarının işlevlerini bulabilirsin. çiplerde sorun varsa, ancak kartı değiştirmen gerekir ki bunu da 2. el parçalarla yapabilirsin.

• Hiç uğraşmayın. Ekranın kozmetiği filan dağılmış.

Onarıp toplasanız bile, kullanılacak gibi değil.

DMM üzerindeki kullanılacak malzemeleri yedek parça olarak ayırın.

varsa kendi DMM nizi kullanmaya devam edin yoksa;

kullanabileceğiniz DMM önerisi yapalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 26 Kasım 2023; 21:25:19 >
  • cihaz çalışsa bile ölçüm yapmazsın sağlamları bile anca kısa devre konrolü yaparsın onlarla.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.