Şimdi Ara

CLIO IV LASTİK KAPTÖRÜNÜ KONTROL ETTİRİN UYARISI (ÇÖZÜMÜ)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
36
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aracım Renault Clio - Joy - 2015 Model

Yaklaşık 3 yıldır 15-20 km de bir aracım "lastik kaptoru kontrol ettirin" uyarısı veriyordu.Lastiklerin basınçlarını kontrol ettiğimde herhangi bir düşüklük olmadığını görüyordum. Direksiyonun sağ tarafındaki silecek kolundan basınç öğretme işlemini seçip, yine aynı sağ taraftaki silecek kolundan 3-4 sn aşağı ya da yukarı tuşuna bastığımda uyarı gidiyordu.  Fakat yaklaşık 1 ay önce "Lastik kaptörü kontrol ettirin" uyarısı verdi ve aynı yöntemle uyarıyı silemedim. Arabayı çalıştırdığımda hem anahtar uyarısı veriyor hem de ünlem işareti başta yanıp sönüyor sonra sabitleniyordu. Ne yapsamda uyarıyı bir türlü silemedim. Bu sebeple lastikçiye gitmek zorunda kaldım. Lastikçide birlikte gözle kontrol ettik fakat bir sıkıntı görünmüyordu. Sensörlerde sıkıntı olduğunu düşündük ve sensörleri cihazla kontrol ettik. Cihaz, ön 2 tekerlekteki sensörü algıladı fakat arka tekerlerdekini algılamadı. Arka tekerlerdeki sensörleri değiştirdik ve cihazla tekrar kontrol ettik. Cihaz hepsini algıladı ve artık bir sıkıntı görünmüyordu. Arabayla bir tur at gel sonra ekrandan tekrar sil dediler. Turu atıp geldim denedim ama uyarıyı silemedim. Lastikçi git arabayla bugün gez zamanla araç sensörleri algılar ve uyarı silinir dedi. Aynı gün araç kullandım arada bir deneme yapıp ekrandan uyarıyı silmeye çalıştım fakat yine geçmedi.

Ertesi gün yine araç kullandım ve uyarıyı silemedim. Lastikçiye tekrar gittim. Cihazla kontrol ettik 4 sensörde çalışıyor görünüyordu. Sensörleri tanıtmayı tekrar yaptık fakat sorunu yine çözemedik. Bu işlemler yaklaşık 1 saat sürdü. En son lastikçi sen git 120 km uzarı kullan o zaman tekrar dene dedi. Tamam deyip çıktım ve hareket etmeden tekrar deneyince uyarı ekrandan silindi.

Biraz uzun oldu ama anlaşılır olması için açık açık yazdım. Benim sorunum çözüldü umarım yaşayan herkesin sorunu da çözülür. Bu süreçte hatayı aracın beyninde bile silmeyi düşündüm fakat iyiki yapmamışım.

Sonuç olarak bu işin çözümü:

1- Eğer uyarıyı ekrandan silemiyorsanız sorun büyük ihtimalle sensörlerdedir. Zamanla bu sensörlerin pili bitebiliyor ve işlevini yitirebiliyor.

2- Sensörleri değiştirdikten sonra bile uyarıyı silemiyorsanız, 120 km üzeri hız yaptıktan sonra uyarıyı silmeyi deneyin ya da sensör tanıtımlarını lastikçiye baştan yaptırın. Lastikçiler bu konunun pek ehli gibi durmuyorlar.

3- Bazı araçlar hemen bazı araçlar daha sonra takılan yeni sensörleri algılayabiliyor. Bunun için 1-2 gün aracı kullanıp ara ara ekrandan silmeyi deneyin.

Sonuç olarak,  bu uyarıyla karşı karşıya kalan herkese yukarıdakileri yapmayı öneriyorum. Bu sorunun çözümünü internette o kadar araştırmama rağmen bulamamaştım. Aracın beyninden bu uyarıyı silmek gibi bir hata yapmayın. Umarım yukarıda yazdıklarım faydalı olur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.