Şimdi Ara

Clio marş basmıyor.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
32.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar clio 1,4 16 w marş başmıyor akü v.b sorun yok kontak anahtarını takıp hemen denediğimde marş basıyor araç çalışmıyor.servis işığının sönmesini beklediğimde ise marş hiç basmıyor....Akşam normal şekilde bıraktım gündüz çalışmadı. 2 anahtarlada aynı sorun.. bayramda araçsız kaldım.lütfen yardım.
    iyi bayramlar

• Yapay Zekanın Yanıtı

Renault Clio Marş Basmıyor: Nedenleri ve Çözümleri

Renault Clio aracınızın marş basmaması, karşılaşabileceğiniz sinir bozucu bir durumdur. Bu soruna yol açabilecek çeşitli nedenler bulunur ve bunları gidermek için atabileceğiniz adımlar şu şekildedir:

Akü Sorunları:

• Akünüzün bitmiş veya zayıf olması marş basmama sorununa neden olabilir.
    • Akü kablolarının gevşek veya korozyonlu olması da soruna yol açabilir.
    • Aküyü kontrol edin ve gerekirse değiştirin veya şarj edin.

Marş Motoru Arızası:

• Marş motoru, aracınızın çalışması için gerekli olan bir bileşendir.
    • Marş motorunun bozulması veya hasar görmesi marş basmama sorununa neden olabilir.
    • Marş motorunu kontrol ettirin ve arızalıysa değiştirin.

Ateşleme Sistemi Arızası:

• Ateşleme sistemindeki sorunlar, aracınızın marş basmamasına neden olabilir.
    • Bujilerin, ateşleme kablolarının ve bobinin kontrol edilmesi gerekir.
    • Gerekirse hasarlı bileşenleri değiştirin.

Yakıt Sistemi Sorunları:

• Yakıt pompası veya enjektör arızası, yakıtın motora ulaşmasını engelleyebilir.
    • Yakıt sistemini kontrol edin ve gerekirse onarın.

Elektriksel Sorunlar:

• Gevşek veya korozyonlu elektrik bağlantıları marş basmama sorunlarına yol açabilir.
    • Tüm elektrik bağlantılarını kontrol edin ve gerekirse onarın.

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra Clio aracınız hala marş basmıyorsa, bir oto tamircisine başvurmanız önerilir. Sorunu doğru bir şekilde teşhis edebilir ve uygun onarımları yapabilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • araba anahtarı tanımıyo olabilir.yedek anahtarla dene
  • Egzantrik kaptörüne baktırın.
  • LPG var mı ?
  • immobilizer tanımasında sorun olabilir kodunu biliyorsan girip immoyu devredışı bırakabilirsin..
  • @biz

http://forum.donanimhaber.com/m_24135806/tm.htm adresine gelirseniz, ayrı bir başlık açmadan sorunlarınızın çözümüne yönelik cevap bulabilirsiniz. Kullandığınız araç H/B olsa da, bu adresin altına davet ediyorum. Diğer yandan, "Egzantrik Kaptörü" 1,4 16V ve 1,6 16V motorların yumuşak karnı.. Aracımda da aynı sorun oluşmuş ve "Egzantik Kaptörü" açılarak temizlenmişti. Bu sayede marş çevirdiği halde, motorun çalışmama sorunu giderilmişti. Bence, sizdeki sorunun kaynağı çok büyük ihtimalle "Egzantrik Kaptörü". Zamanla okside olmuş olabilir. Sorunun immobilizer olması düşük olasılık, zira immobilizer olsa marşta çevirmezdi. Kaldı ki, sizde marş çevirmeme sorunu yok.

• Arkadaşlar bir arkadaşım ateşleme bobininden seninki yan sanayi dedi 2 adet ateşleme bobinini değiştim yine çalışımadı düşünürken içimden anahtarı sökmek geldi ve anahtarı söktüm (kod bölümünü ayırdım) . sadece anahtarla denedim kırmızı ışık sürekli yanıp söndü. tekrar anahtarı monte ettim. ilk denemede çalıştı. bende anlamadım. herkese teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynı sorun beninde başıma geliyordu. Araba kafasına göre bir çalışıyor bir çalışmıyordu sanayide birkaç usta baktı immobilizerden olduğunu söyledi.
    Sonunda biir gün arkadaşın evinin önünde hiç çalışmamaya başladı. Marş basıyor ama tık yok.
    Renault yol yardım ı aradım geldikleri kilometre başına 1,20 ytl olduğunu söylediler kabul ettim.
    Servis geldi Adamın yanında marşa bastım ve bir defada çalıştı. :)
    Aracı bilgisayara bağladı ve Manyetik Kaptor un arızalı olduğunu söyledi.
    Sonunda geliş parası Parça ve işçilik dahil toplam 70 ytl ye işi halletmiş oldum.
    Sanada geçmiş olsun ama umarım tekrarlamaz :)
  • Benim araba da yapıyor bazen böyle şeyler ama soğuk havalarda genelde.Bazen tek marj ta alıyor bazen öksüre öksüre:))
  • Arkadaslar clio2 1.2 16V 2005 model aracım var ses sistemi yaptırdım ve bazen marş vurmuyo ışıklar herşey çalışıyor ama tık marş yok neden olabilir arkadaslar acil yardımmm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.